|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Motor nedrží volnoběh, na LPG je to OK.
Autor |
Zpráva |
Pajous98
|
Motor nedrží volnoběh, na LPG je to OK.
Dobrý den, měl bych takový dotaz. Před pár dny se mi dostal do rukou Favorit(r.v. 1988, 136L), který už je v poměrně špatném stavu a když jedu na benzín, tak nedrží volnoběh a i při jízdě, jamkmile uberu plyn, auto začne cukat, když ale přepnu na LPG, auto normálně volnoběh drží. Neví někdo v čem by mohl být problém? Díky za rady!
|
13.2.11, 12:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Motor nedrží volnoběh, na LPG je to OK.
treba zisťovať klasické prejavy na benzín... odpojovač voľnobehu, hladina paliva, plavák... vieš ako sa pri karburátore prepína LPG/BA a BA/LPG to nieje ako vstrekovanie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
13.2.11, 13:18 |
|
|
Pajous98
|
http://www.ulozto.cz/7841475/lpg-prepinac-favorit-jpgTady jsem vyfotil přepínač mezi BA/LPG...s auty na plyn nemám moc zkušeností, pouze sem párkrát jel s Felicií na LPG, kde se plyn automaticky přepne při zvýšení otáček motoru(asi 2 500)U svého Favorita přepínám na plyn tak, že auto nejdříve nastartuju na benzín, musím chvíli jet, aby se zahřál motor, pak někde zastavím, vyřadím na neutrál, přepnu na LPG, který se přepne tak po 20s., pak teprve můžu jet dál
|
13.2.11, 14:19 |
|
|
michalkatka
|
najlepšie prepínať za jazdy s LPG na benzín je to rýchlejšie, ale aj tak malú chvíľu trvá kým sa naplní karbec benzínom.
prepínanie s benzínu na LPG je treba medzi polohu kotorá je na prepínači, preprneš do medzipolohy a ideš, niekedy aj 2min, keď začne auto vynechávať skús prepneš na LPG, ešte chvíľu trvá kým sa zvyšný benzín s karecu odparí, je dobré to prepínať na dlhšiom úseku kde máš stál zaradený kvalt aby ti motor nezdochol...
|
13.2.11, 14:27 |
|
|
Pajous98
|
Joo, za jízdy jsem to taky zkoušel přepínat, problém je, že většinou jezdím spíš kratší trasy po městě, a tady je přepínání na delším úseku trochu problém. Chci se zeptat, jde nastartovat ze studeným motorem rovnou na lpg?A taky k čemu je ten červený přepínač, na to jsem doposavaď nepřišel
|
13.2.11, 14:49 |
|
|
gokralik
|
Startovat na LPG jde, naposledy jsem na benzín startoval snad minulý rok. To červené tlačítko je "sytič" při startování na LPG. Prostě zapneš zapalování, zmáčkneš sytič a ten pustí do sání plyn (který se odtamtud časem odpařil). Pak startuješ. Ale chce to mít dobře seřízené a "umět" to s tím. Někdo startuje i bez toho, někdo s plným plynem, někdo ten sytič zmáčkne dvakrát a pak až startuje, někdo ho drží a přitom startuje... je třeba najít to pravé, co tvůj motor chce.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
13.2.11, 14:54 |
|
|
Pajous98
|
Díky moc za rady, zkusím to nastartovat rovnou na plyn, i když pochybuju, že motor bude dobře seřízený. Bohužel Favorit je po 6. majitelích a taky to podle toho vypadá, koroze kde se člověk podívá, ze 4 dveří pouze jedny fungují normálně(u řidiče je zalomený zámek),takže auto mám pořád otevřené(i když nepředpokládám že by ho někdo kradl), interiér naprosto zdecimovaný, třeba když zapnu potkávací světla, tak se mi na přístrojovce rozzsvítí obrázek, mlhového světla:(, nefungují odstřikovače, již zmiňovaný volnoběh atd...bude s tím práce jak na kostele, zatím sem se dostal jenom k výměně oleje v motoru, převodovce, nový vzduchový filtr a nová spojka. Dalších hodně věcí eště zbývá.
|
13.2.11, 15:21 |
|
|
pajavlk
|
Ze všeho nejdřív bych nechal seřídit karburátor na PAL testu. Tím by se mohl vyřešit problém s volnoběhem na benzín. No a v závislosti na tom by to chtělo seřídit LPG, případně vyměnit membrány atd.. jestli říkáš, že na to dlouho nikdo nesáhnul.
_________________ Škoda Felicia 136 B, LPG
r.v. 1995
|
13.2.11, 15:59 |
|
|
gokralik
|
Než seřizovat karbec, tak radši skoč na vrakáč a za pár stovek si vytáhni nějaký jiný. Při provozu na LPG trpí všechny gumové součásti v karbecu a vyměnit je už přijde skoro na stejné prachy jako karbec... membrány v reduktoru vyměň, zvládne to i amatér a dost to pomůže.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
13.2.11, 16:39 |
|
|
Pajous98
|
Myslíte, že by se mohl problém volnoběhu vyřešit vyčištěním volnoběžné trysky na víku karburátoru? To je tak jediná věc, s kterou mám zkušenosti co se týče problému s volnoběhem.
|
13.2.11, 18:58 |
|
|
michalkatka
|
treba skúsiť, ventil voľnobehu cvaká? nemáš iba odpadnútý drát?
|
13.2.11, 19:14 |
|
|
varok
|
Případně bych přidal jemně na tom zadním šroubku pro volnoběh. Tedy pokud s ním půjde pohnout.
Jo, ale když veme na vrakecu jiný karbec, tak se stejně musí většinou doseřídit, protože každý motor potřebuje něco jiného.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.2.11, 09:53 |
|
|
pajavlk
|
Ono by to moho jít seřídit i doma, ale zas by ti to mohlo třeb hodně žrát, lepší když to udělá někdo s přístroji. Karbec z vrakáče by mohl být možná v lepším stavu, ale to ten tvůj je možná taky, jen stačí seřídit, což bys musel udělat stejnak i u vrakáčového. Je to taková údržba, kterou je třeba, zvlášť u provozu na LPG, sem tam udělat.
_________________ Škoda Felicia 136 B, LPG
r.v. 1995
|
14.2.11, 19:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
volnoběh ti nepujde sežídit že? máš prasklou membránu obohacovače musíš ji vyměnit klobouček a dva šroubečky miloš
|
14.2.11, 21:10 |
|
|
Pajous98
|
Tak dneska jsem pročišťoval volnoběžnou trysku...zdá se mi chod motoru o něco lepší než předtím, ale pořád to není ono:(
|
15.2.11, 13:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|