Autor |
Zpráva |
Kachnis
Moderátor
|
zahada 3 starteruu
namontuji starter v jinem voze funkci a po par startech pri startovani cvakne civka,ale starter se neroztoci, tak zkusim jinej starter a zase..ted naposled sem dal starter s reduktorem a po par startech to same..kostra to nebude, od baterky je veden 16mm2 vodic primo na prevodovku a druhy je veden na procku motoru,silovy + by to take byt nemel,s feldastarterem jsem zamenil i + vodic za vodic 50mm2 a stejne.. navrhy?
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
13.2.11, 18:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: zahada 3 starteruu
věnec?
|
13.2.11, 19:43 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jako co snim? zuby ma vsechny a je opravdu skodovacky, pokud by byl spatny venec, odnesl by to vzdy pastorek,si myslim..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
13.2.11, 19:53 |
|
|
p.s.
|
nemohla by nák záhadně odcházet baterie jaký je na ní napětí při tom startu nestartu
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
13.2.11, 20:06 |
|
|
fatal
rejpal
|
Pohasnou kontrolky? Mi něco takového dělala kdysi baterka.
|
13.2.11, 20:20 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no baterka je trochu v riti no.. kapacitu ma uz dost malou..jenze nemam jinou baterku na vyzkouseni
|
13.2.11, 20:28 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokud je baterkavriti a má velmi nízké napětí tak se snaží odebrat max proud a odvaří se startar, tento problém se nejvíce projevoval u trabantu 6V, jak byla baterka na nic tak jen likvidovala startery taky se mi líbí motorkáři za rok borcovi odejdou tři altíky vyplázene 14.OOO kč za resované a za baterku 9OO nedá, miloš
|
13.2.11, 21:11 |
|
|
varok
|
Nenech se zmást. Ty redukované startéry mají vysokootáčkové motorky. Startér musí mít takový písklavý zvuk jako u feldy, ne hm, hm, hmmm. Já ho měl taky kdysy u š 105 a když se ti zdá, že startér ještě pomalu točí, tak neotočí motorem. Nevím kolik má převod, ale jednou jsme to zkoušeli se strejdou a tatíkem. Když už se ten redukovaný startér točí pomalu, tak motorem točí hoooodně pomalu, nebo vůbec. Když si vemeš, tak ten motorek má mít myslím okolo 5000 ot./min. a pastorek startéru 1500ot./min. nebo tak nějak. když slyšíš ten písklavý zkuk, tak tomu tak je. Ale když slyšíš jen takové pomalé převalování startéru, motorek má třeba 1000ot./min a pastorek točí motorem třeba necelých 300ot./min. JEN PŘÍKLAD!!! Mám to vyzkoušené. Takhle jsem se kdysy právě taky párkrát u škodovky napálil. Ten malý redukovaný startér má menší odběr a točí do poslední chvíle. Je schopen ti akumulátor vymlátit do dna. Jednou jsem kdysy nemohl nastartovat a když už jen svítili kontrolky a startér se ani nepohnul, tak jsem na akumulátoru naměřil nějakých 7V což je hodně málo.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.2.11, 00:22 |
|
|
petr petr
|
slovacek.milos píše: pokud je baterkavriti a má velmi nízké napětí tak se snaží odebrat max proud a odvaří se startar, tento problém se nejvíce projevoval u trabantu 6V, jak byla baterka na nic tak jen likvidovala startery taky se mi líbí motorkáři za rok borcovi odejdou tři altíky vyplázene 14.OOO kč za resované a za baterku 9OO nedá, miloš Miloši šíříš bludy !!! Ohmův zákon neojebeš.
|
14.2.11, 20:37 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ohm at třeba honí ebonitovou tyč lištím ohonem,
ale že akumulátor i nový umí ničit altíky i starter na to jsem v praxi mockrát přišel
nějaké vědecké vysvětlení pro to ale nemám a ti co tomu ohmu rozuměli na nic nepřisli miloš
|
14.2.11, 20:59 |
|
|
kwiko
|
petr petr píše: Miloši šíříš bludy !!! Ohmův zákon neojebeš. akumulator sluzi aj ako filter ci stabilizator... skus jazdit bez neho, len na alternator a bude nielen po starteri ci alternatorovi ale aj po ziarovkove ci tockomere
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
14.2.11, 21:08 |
|
|
petr petr
|
Aha takže čím je nižší napětí aku, tím větší proud spotřebičem protéká no radši toho necháme, protože boříte základy fyziky. A proč tady řešíš nějaký filtr, nebo stabilizaci ??? Proč bych měl jezdit bez aku ? Já jsem reagoval na to že slabý aku pálí startéry !!! A jasně jsem uvedl že se nemají šířit poplašné zprávy(bludy).
CITACE: "pokud je baterkavriti a má velmi nízké napětí tak se snaží odebrat max proud a odvaří se startar"
|
14.2.11, 22:26 |
|
|
varok
|
A nemělo by to být spíše naopak? Že když je v řiti altík nebo startér, tak se zničí aku? Třeba když altík přebíjí na 16V, nebo jde startér do zkratu apod? Dobíjení 16V jsem už viděl a akumulátor nafouknutý jako kopačák. Startér bere asi dvojnásobek než by měl jsem už taky viděl.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.2.11, 23:26 |
|
|
michalkatka
|
miloš má pravdu, ohmov zákon to nevysvetlí, ale je to tak...
motor potrebuje ku štartu určité množstvo energie, pokiaľ je v slabšej baterke ešte energie toľko že motor natočí, tak prúd ktorý tečie štartérom je síce menší, ale trvá to niekoľkonásobne dlhšie, takže sa vnútro štartéru viac zahreje a tým sa viac kazí....
poznám tu takého experta čo na štartéri išiel s autom do garáže...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.2.11, 23:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já to fakt neumím vysvětlit, jura om byl dobrý ale u fáčka by možná vyhořel,
mi se stalo že nová baterka odvařila tři altíky po sobě, veškeré dobíjení a měření aku bylo v pořádku, časem vám budu radit až se na na novějších autech ozve kovové cvrkání,
ve strážnici jeden pan bývaly učitel za rok na fáčku čtyři startery, dva měl ode mě, a dva mu opravoval kámoš, výměna aku a starter je OK miloš
|
15.2.11, 07:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|