Felda 1.3MPi blbne v tahu
Autor |
Zpráva |
mia.ts
|
Felda 1.3MPi blbne v tahu
Zdar lidi. Mám feldu 1.3MPi, najeto asi 290000km a začala mi blbnout. Jednak chcípala zastudena, musela se nechat tak 5 minut zahřát, aby se dalo vyjet. To jsem se dočetl, že by mohla dělat škrtící klapka. Takže jsem dneska sundal kryt, vyčistil jsem ji (byla zasr... jak jetel), OK, už to nechcípe, sice teď blbnou otáčky volnoběhu, ale to se (snad) po 500km spraví samo. Za týden se uvidí. No ale co mě trápí víc - když jedu (po rovné cestě), tak okolo 70km/h a zrychluju, tak se celý auto začne brutálně klepat, něco jako kdybych měl blbé gumy, ale ty jsou teď nedávno nové. Povolím plyn a klepání okamžitě přestane. Přidám plyn, začne se (někdy okamžitě, někdy postupně) klepat, Pustím plyn (nebo vymáčknu spojku), přestane. Prostě dělá to jen v záběru. Při rychlostech kolem 50-60 se to neprojevuje. Co to může být?
|
15.2.11, 16:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Felda 1.3MPi blbne v tahu
kopnutej ráfek, boule na gumě, blbej homouš...například...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
15.2.11, 17:07 |
|
|
mia.ts
|
Gumy jsou nový a dělá to jen v tahu. Navíc kdyby byl kopnutej ráfek nebo boule na gumě, tak mi to bude škubat s volantem, ale neškube.
|
15.2.11, 17:18 |
|
|
CROWACK
|
jak jsou na tom vnitřní klouby?
|
15.2.11, 17:21 |
|
|
mia.ts
|
Citace: jak jsou na tom vnitřní klouby? netuším, jak se to pozná?
|
15.2.11, 17:25 |
|
|
CROWACK
|
kolik mají najeto, manžety jestli jsou vcelku, nevydávají nějaké zvuky? Jakou mají vůli? mám na mysli kloub na poloose hned u převodovky.
|
15.2.11, 17:36 |
|
|
mia.ts
|
Zkusím pozjišťovat... Ale přední náprava by měla být tak dva roky po generálce, tzn bude mít najeto kolem 20-25000.
|
15.2.11, 17:44 |
|
|
CROWACK
|
tak tohle je spíš pohonná soustava než náprava, obvykle se ty klouby mění až se začnou rozpadat, třeba po 200-250 000, pokud se jim rozpadá klec, tak to vibruje nezávisle na zatočení ale reaguje to na záběr. Nicméně musí se to vidět, aby se neměnil funkční díl...mohlo by stačit nakouknout pod manžetu..
|
15.2.11, 17:54 |
|
|
CrazyMan
|
mia.ts píše: Gumy jsou nový a dělá to jen v tahu. Navíc kdyby byl kopnutej ráfek nebo boule na gumě, tak mi to bude škubat s volantem, ale neškube. POZOR! i když je guma nová neznamená to že nemůže bejt v prdeli... rozjetej kord nevidíš a dělá to přesně to co popisuješ... vibruje to celým autem
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
15.2.11, 21:31 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jednoduchý test, šlápneš na plyn a celé auto se klepe, vyřadíš a klid = homouš u kola miloš
Naposledy upravil slovacek.milos dne 16.2.11, 11:26, celkově upraveno 1
|
16.2.11, 07:57 |
|
|
CROWACK
|
miloši, a dá se nějak poznat která je to strana? A jestli je špatnej vnitřní nebo vnější kloub?
|
16.2.11, 09:35 |
|
|
mia.ts
|
Citace: jednoduchý test, šlápneš na plyn a celé auto se klepe, vyřadíš a klid = honouš u kola miloš já nemluvit řečí vašeho kmene co je to honouš? a kolik to stojí?
|
16.2.11, 10:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="slovacek.milos"]
Naposledy upravil slovacek.milos dne 16.2.11, 11:28, celkově upraveno 1
|
16.2.11, 11:25 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to je taková buzna u převodovky miloš
|
16.2.11, 11:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
CROWACK píše: miloši, a dá se nějak poznat která je to strana? A jestli je špatnej vnitřní nebo vnější kloub? já to pěkne zblbl, pokud auto třepe v tahu je to homokinetický kloub u převodovky spravidla dáš na zvedák a má vůli, dáš druhou poloosu a OK, homokinetický kloub u kola spravidla rachtám, začne kroutit volantem a uletí ale autem netřepe, pozná se spavidla v plném rejdu a prudce vypálíš rachtá, miloš
|
16.2.11, 11:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|