teflon do motorvého oleje
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
teflon do motorvého oleje
koupil jsem si v brně ekolube teflon do motorového oleje, píšou že toje
Je stabilizovaná suspenze polytetrafluoretylenu a nitridu bóru, mísitelná se všemi motorovými oleji, která vytváří na kluzných plochách v motoru ochrannou vrstvu. Synergický efekt těchto látek vykazuje podstatně lepší účinnost při ošetření třecích ploch než samotný Teflon.
Výrazně snižuje tření a tím i opotřebení agregátů, což ve svém důsledku vede ke snížení spotřeby paliva a vylučování exhalací. Po aplikaci se sníží opotřebení kluzných částí až o 50%.Ekolube Motor je vyroben za použití velmi jemného Teflonu špičkové kvality o průměrné velikosti částic 3um a hexagonálního nitridu bóru (hBN) o velikosti částic 0,5µm čímž je zaručena velmi dobrá filtrovatelnost olejovými filtry a zabezpečena dlouhodobá disperzita směsi. Tato kombinace tuhých maziv vykazuje podstatně lepší mazací a ochranné vlastnosti než samotný teflon. Přípravek vhodný k ošetření všech typů čtyřdobých motorů, jak vznětových tak zážehových (s turbodmychadly i vstřikováním paliva nebo bez). Lze použít rovněž pro motory s katalyzátorem výfukových plynů, stejně jako pro ošetření pístových kompresorů.
jestli se někomu chce porovnat jestli došlo k nějakému vývoji u tohoto přípravku,
byla zde hojná debata před více lety co to je za sajrajt, koupil jsem si starou choper motorku hondu 75O tak to dám do oleje a zbytek frknu do fábky, miloš
|
15.2.11, 20:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: teflon do motorvého oleje
k ničemu, jediný co funguje je Bishop
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
15.2.11, 20:15 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nemohu najít jen to téma před mnoha lety zkus se mrknout jestli je pořád stejné složení nebo nějak pokročili, díky miloš
|
15.2.11, 20:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jsem zapoměl
píšou že nová receptura obsaheuje CERFLON
|
15.2.11, 20:22 |
|
|
CROWACK
|
já to kdysi použil do 120, měl jsem trochu problémy se spotřebou oleje a barvou výfuku. Musím říct, že to celkem pomohlo. Výfuk se zlepšil a přestalo to tolik brát olej. Nebrzdil jsem to takže je to spíš subjektivní pocit, že to trochu líp jede když to dostalo opičí kapky, spotřeba šla dolů, ale dělal jsem při tom i rozdělovač a komplet seřízení motoru, takže je otázka, čemu to přičíst na vrub. Pak jsme u jiné 120 použili s úspěchem Wynn's přípravek snižující spotřebu oleje, na jednu výměnu to pomohlo snížit spotřebu z 1L/1000 na cca 0,5 ale po příští jsme ho nedali, na 4. válci se zapekl kroužek a z auta se stal dvoutakt
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
15.2.11, 20:22 |
|
|
Peter50kw
|
Niekoho hneva, ze ma vela zbytocnych penazi a funkcny motor.
|
15.2.11, 22:02 |
|
|
Ondras83
|
s uspechem pouzivam PRO-LONG ale taky bacha, jeste kdyz jsme meli 125tku a znamy meli 105tku, tak pri jizde na dovolenou do Jiznich Cech u ty 105tky odesly lagry na klice tezko rict, cim to bylo, odtahala celou stavbu, predtim uz mela asi 80 tisic a po stavbe dalsich 100, vsechno na jeden puvodni motor bez GO, ale proste kdyz se to tam nalilo, tejden s tim jezdili normalne a potom jsme jeli na dofcu a v pulce cesty vyflusla... ja to mel ve felde, ve facku, ve 125tce jsme to meli taky, vsechny motory sly jako z praku bez velky spotreby oleje, skodovku si nepamatuju, facko bere minimalne (budu delat hlavu) a felda nebrala vubec...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.2.11, 22:22 |
|
|
Ondras83
|
edit: asi bych to nelil do motoru s hydrostelama (ostatne to myslim pisou i v navodu)
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.2.11, 22:23 |
|
|
fatal
rejpal
|
Obchod s lidskou hloupostí.
|
15.2.11, 22:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v návodu je to všechno trochujinak jak před pár lety, že ujet sto kiláků a pak odstavit motor na několik dnů, o hadroštelech tam nepíšou, u staré hondy 75OC magny mi odstávka nevadí, ale u fábky budu muset starou vozit do práce, já to koupil hlavně kvůli motorce, když ji studenou nastartuji smrdí jak tchoř, při koupi mě šuchni přesvdčili o nesmrtelnosti motoru ale mívá problémy s mazáním vaček miloš
|
16.2.11, 07:53 |
|
|
darklord
|
Milos, cital si ten clanok tu na techwebe? Preco to teda nedavaju vsetci co plnia motorove oleje? (naschval nepisem o vyrobcoch, ti su hadam traja na svete) Je to blbost. Kor od ekolube, pridi niekedy osobne do tej ich firmy v Brne, je to jedna mala garaz, vsade neskutocny bordel. Jedina vyhoda je ze maju celkom prijatelne ceny a su v Brne.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
16.2.11, 08:53 |
|
|
CROWACK
|
že studená smrdí jako tchoř...to ti vadí? Musíš to čuchat? Mě takhle smrdí většina motorů, prostě než se to ohřeje tak je to bohatý, kdyby ti to žralo olej nebo potřeboval nějaký speciální vlastnosti oleje (třeba častý krátký pocuky, motor se nestihne prohřát a namazat), tak to pochopím...ale takhle to bych radši pořádně seřídil karbce a dal tomu kvalitní (nemusí se rovnat drahej) olej a nazdar. Nebo to přestal studený čuchat...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
16.2.11, 09:40 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
darklord píše: Milos, cital si ten clanok tu na techwebe? Preco to teda nedavaju vsetci co plnia motorove oleje? (naschval nepisem o vyrobcoch, ti su hadam traja na svete) Je to blbost. Kor od ekolube, pridi niekedy osobne do tej ich firmy v Brne, je to jedna mala garaz, vsade neskutocny bordel. Jedina vyhoda je ze maju celkom prijatelne ceny a su v Brne. já to tam včera kupoval,
|
16.2.11, 11:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
CROWACK píše: že studená smrdí jako tchoř...to ti vadí? Musíš to čuchat? Mě takhle smrdí většina motorů, prostě než se to ohřeje tak je to bohatý, kdyby ti to žralo olej nebo potřeboval nějaký speciální vlastnosti oleje (třeba častý krátký pocuky, motor se nestihne prohřát a namazat), tak to pochopím...ale takhle to bych radši pořádně seřídil karbce a dal tomu kvalitní (nemusí se rovnat drahej) olej a nazdar. Nebo to přestal studený čuchat... mi nejde o prachy, jen prostě zkusit co se za tu dlouhou dobu kdy jsem dával teflon změnilo, je mi naposto jasné jaké budou odpovědi, to zde všechno už proběhlo daleko bouřlivěji, na fábce nezjistím nic ta tam jsem dal teflon před pěti lety,včera zas, výměna oleje co 10.000 km nežere ani kapku oleje, spotřeba paliva je pořád dobrá, tak to chci zkusit na motorce ta olej papká jsou mastné výfuky, smrad štípe s mrdí po oleji, motorka je jinak seřízena v servisu kde jsou dobré recenze, i karbece, v servisce jsou záznamy, miloš
|
16.2.11, 12:07 |
|
|
darklord
|
Ked uz chces minat zbytocne prachy mozem poslat cislo uctu. Alebo ako uz niekto pisal, Bishop's nepomoze, ale aspon ani nic neskazi ako spominany ekolube bordel, co je beztak len nejaky iny cinsky produkt v inej flaske za dvojnasobnu cenu. 1. http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=4052. http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=4093. http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=410Proste pridavat hocico uz do aditivovaneho oleja je blbost, na 90% to viac uskodi ako pomoze. Cize miesto kupovania mogulu tam daj nieco ine (Total,Castrol,Shell,OMV,...) a motoru pomozes viac a za mensie prachy ako tam liat tieto alchymisticke vytvory z mletej panve Wok Kena Homa.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
Naposledy upravil darklord dne 16.2.11, 12:21, celkově upraveno 1
|
16.2.11, 12:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|