Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: kompresor
Jaké rozvody a vzdušníky? Vzdušník je tlaková nádoba a já jsem psal o těch s nádobou už origo. Ten dvouválec má cenu okolo 16 000, což není zase tak moc, jestli je to opravdu dobrá značka. Nemyslel jsem zrovna stanice za 100 000,- kč, ale nějaké třeba za 20 000,- kč apod.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
16.2.11, 13:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
za 17 maji v Bauhausu tříválec se 150l nádobou ...
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.2.11, 17:37 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
varok píše: Jaké rozvody a vzdušníky? no treba pridavna nadoba na tlakovy vzduch a rozvody? trubky ve kterych prodi vzduch do mista odberu..taky to tak udelam, kompresor se frkne do sklepa do rohu a vzduch se roztahne do sklepa, a do garazi,na rychlospojku pomoci trubek PPR jak jednoduche
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.2.11, 20:09 |
|
|
patrik-hp
|
Jestli to bude marketovej kompresor,tak jsou vlastně do pídě stejný,jen to má jinou barvu a polepy,ale odlitek bloku a válců je naprosto stejnej a pochází odněkud z asie,mám to prolezlý do mrtě ....Ale to není nic co by bylo špatný,na neprofesionální a poloprofi garážní zátěž to funguje a to překvapivě dobře.Orlík je pán kompresor,zrovna tak ty šroubový,ale to už není hobby a market,ale profi a echt profi,kde se jedná o naprostou spolehlivost v extrémní zátěži,kdy to jede deset hodin v kuse s 5 šramačkama každej den a po týdnu,dvou se odfoukne kondenzát ze vzdušníku...Ze sítě to jede přes odkalovač,ten si ufoukne sraženinu po poklesu tlaku sám...Ale ten odběr proudu je taky mazec.A pokud ho jako Miloš nenajdeš na Aukru nebo někde na šrotu,tak je to pytel peněz. Tak že tobě klíďo stačí dvouvál 2kW motor...Jednovál na stříkání auta je nevhodný...zrovna tak na nějaký šramačky ráčny atd...Dva válce jsou minumum spokojenosti,aby ti ta průměrná šramačka tu necelou minutu jela naplno...Jestli budeš chtít jednovál,tak na stříkací pistoli dobrý,na ofukování dobrý na nahuštění dobrý,na nářadí nepoužitelný a na nástřik velký plochy zrovna tak...Musel bys s přestávkama, to pak jo,nebo s kýblem vody a polejt občas válec,to by ti pak tepelná pojstka povolila ajel bys dál.....taky znám. .Já osobně mám 3 rok olejovej GUDE 400/10/50 to první je příkon vzd.za minutu,druhý je max vypín. tlak a třetí je objem vzdušníku...nejdůležitější je výstupní tlak,který ale nikdo moc neudává,musíš si ho vyčíst odněkud nejlíp z věštecký koule Ten můj má 250l odtok.Na nářadích pak máš kolik potřebují vzduchu,...(rozvod vzduchu mám z mědi,dá se v poho z plastovejch jak říkáš...to je to poslední...Hlavní je sehnat zdroj...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
16.2.11, 22:41 |
|
|
Ondras83
|
ja shanel velkej kompresor, nakonec jsem sehnal 2 pist orlik, 350 litru po Generalce, olej nebere, museli jsme vymenit motor, protoze 7,5kw vyhazovali jistic az na sloupu na ulici, 3,5kw jede v pohode, nafouka 8 baru v pohode, bezi tak 2-3x za den, podle toho, jak a co se dělá jednou jsem měl doma pujčenou vzduchovou mikrobrusku a to těch 350 litru nestačilo, brousil jsem zuby na věnci na setrvaku na traktoru a ten kompresor běžel celou dobu, co jsem brousil, mělo to odběr jako kráva... předtim jsme měli nadobu z 9ti tuny vleku za traktor, kompresor 2pist z 111 tatry a nějaky 2kw motor nebo co...na ofuk a dofoukani gum to stačilo, tata s nim dělal 3-4 roky auta a kdyz jsme postavili dilnu, tak tam byl 2 roky a fungoval taky ...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
16.2.11, 22:55 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.2.11, 23:24 |
|
|
varok
|
No však ano. Pokud chcete kvalitu, tak si musíte připlatit. Orlíky jsou taky dobré. Kachnis: já jsem to pochopil, já se divil jen jak píšeš pálku za rozvody, vzdušníky apod. Vzdušník bývá většinou součástí kompresoru, občas se musí kupovat zvlášť. Plastové trubky stojí pár korun a pokud si to uděláš sám, tak zase něco ušetříš. Ty profi kompresory jsem psal schválně, protože tady někdo psal, kolik už mu jich odešlo, myslím Miloš. Sice zaplatíte hrozný balík, ale zase se vám to zaplatí na dlouhé životnosti.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.2.11, 20:08 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
palku za rozvody sem nepsal ja
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
17.2.11, 21:47 |
|
|
varok
|
Kachnis: se omlouvám to psal kwiko. Rozvody z plastových trubek nevyjdou zase tak draho a pokud to chceš mít dělané takhle, tak to zaplatíš vždycky. Vzdušníky bych bral jako součást kompresoru, ale občas vídám i zvlášť. U nás v práci mají třeba kompresor někde ve sklepě, ještě jsem ho ale neviděl. Po dílnách mají rozvedené tubky v plastu a na každé dílně nádobu asi 200l, odhadem.
|
19.2.11, 12:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
rozvody vzduchu jsou nejlepší vodovodní trubkou plastovou, svářečka se pujčuje za stovku tam kde koupíš,
já mám platovou trubičkou desítkou ale to bylo tak že zeták dělá rozvody vzduchu tam mi ti zmákl miloš
|
19.2.11, 13:05 |
|
|
varok
|
Poslední dobou se dělá všechno v plastu. Lépe se to utěsní, spoje se zavaří. U kovových jsme v jedné firmě kde jsem kdysy dělal musel používat teflonovou pásku, ale správně se prý má používat konopí. Pořád to někde fučí, prostě nanic. Nevím kolik stojí trubky, ale ta tenší, asi vnější průměr 20mm by mohla stačit a není to tak hrozné s cenou.
|
24.2.11, 18:34 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
|
19.5.11, 21:06 |
|
|
formanek
|
|
20.5.11, 21:12 |
|
|
Reklama