FabiaSDi - kontrolka motoru někdy svítí, někdy ne
Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: FabiaSDi - kontrolka motoru někdy svítí, někdy ne
SDi to nedělá
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
17.2.11, 18:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="darklord"]Mozno aby nediagnostikovala zavadu?[/quot
a jak se o takové závadě řj motoru doví miloš
|
17.2.11, 18:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak co dalkrold, sadra, vysvětlí mi někdo jak se chová řídící jednotka po zaslepení přepouštěče spalin, proš hlásí řj motoru závadu miloš
|
18.2.11, 17:04 |
|
|
Jiri
|
Nevim jak se to dozvi...ale nekdo s tim mel problem..nekdo ne...a vim to i z praxe...nekdy egr zaslepime..a je to ok..jindy zaslepime a dela to kokotiny....dokonce u neceho skace zavada typu egr zablokovan..nebo propousti..a tak...kazdopadne uz to pisi potreti....ten egr u SDI je mechanickej ovladanej podtlakem...a podtlak je regulovan elektroventilem........................ja rikam vymenit....nebo odpojit ventil a porovnat kod zavady...zda po odpojeni ventilu pribyde nejaka zavada nebo ne a vlastni ventil muzete zkontrolovat zda chodi..mechanicky....a taky vsechny hadicky musi byt ok aby to vubec melo podtlak a mohlo to fungovat....co se tyka startovani tak ja ani nezhavim a startuju ....... jestli si nekdy od Usti na labem tak obcas...asi tak trikrat do roka byvam v Chomutove....nevim jak to mas daleko kdyz to nevyresis tak se ti na to mrknu
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
18.2.11, 22:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jiri zapni mozek a znalosti a zjisti proč někdy hláší závadu motoru jindy ne při OFFegr, já to vím ale chci aby se do toho zapojilo víc hlav a víc se taky dovědělo, taky vám sdělím můj vynález jak řj motoru ojebat se zalepeným egrem miloš
|
19.2.11, 09:25 |
|
|
Jiri
|
to proc to nekdy hlasi zavadu a nekdy ne taky zalezi na konkretnim systemu a motoru a tak...po pravde my to zase az tak neresime..kdyz motor najezdil treba 100tis s egrem tak proc by najednou nemohl najezdit dalsich..takze egr vymenim zakaznik ho zaplati a je vyreseno...nad tim jak to ojebat jsem nikdy nepremyslel...ale klidne muzes napsat jak to delas.....a na jakem aute....verim ze na vsech autech co maji egr si to urcite nezkousel...
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
19.2.11, 21:03 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
popíšu ti jak to fachčí novější řídící jednotky počítají s egrem, pokud dá řj pokyn k otevření egru, zaznamená váha vzduchu menší průchod, pokud máš systém že řj počítá se vzduchem z egru a ty ho zaslepš tak při otevření egru nedojde k poklesu průtoku vzduchu a řj nahlásí závadu, omrdáš to jen tak že zaslepíš eger na výfuku, a na trubku do egru dáš hadici napojenou do filtrboxu to je můj vynález , nebo přehraješ řj na starý program který se vzduchem z egru nepočítá, miloš sdi váhu nemá tak se jedná o utajené téma
|
19.2.11, 21:20 |
|
|
Jiri
|
no....tak budu za blbce..ale asi tak jsem si myslel ze to je jediny zpusob jak by to slo ojebat...proste zaslepit ho jen na vyfuku....kazdopadne SDi vahu nema takze tam by to melo slapat i po zaslepeni.....ale porad nejak nevim zda tazatel proveril ten elektroventil co jej ovlada....u sdi by dle me na vyrazeni egru stacilo pouze odpojit a ucpat hadicku k ovladaci
|
19.2.11, 21:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
stačí ucpat hadičku ale musí být jistota že není zakarbonovaný a je v poloze off miloš
|
19.2.11, 22:21 |
|
|
jvalasekcz
|
Přátelé děkuji moc za užitečné rady. Na ventil jsem koukal a zakarbonovanej moc nebyl. Jestli funguje ten el.ventil, to jsem neprověřoval. (nevím jak)Každopádně jsem ho vyčistil a od tý doby (14 dní) to nedělá. Je mi ale záhadou, když píšete, že by to na sdi nemělo mít vliv, že to pomohlo...
_________________ 1. FELICIA 1.3BMM 50KW krátká, rv. 95, naj. 215 000 km, LPG pohon od 160 000 km, 45l toroid. nádrž - už spí 2. OPEl CORSA 44KW, rv.97, 1.4ltr, benzín, naj. 200 000 km - šel do světa 3. FABIA 1.9 SDi kombi, rv. 2003, naj. 210 000 km 4. Piaggio Liberty 125
|
25.2.11, 13:23 |
|
|
Jiri
|
porad jsi nam taky nenapsal cislo zavady....a jeste me napadlo ..co ti tam sviti...ja na SDI zadnou kontrolku ani nemam, jen zhaveni....
|
25.2.11, 23:25 |
|
|
jvalasekcz
|
No tu kontrolku tam mít musíš, to má každá fábie. Takovej malej oranžovej obrys motoru v tachometru. Jinak číslo závady sem zatím nepíšu, když mi to přestalo svítit.
_________________ 1. FELICIA 1.3BMM 50KW krátká, rv. 95, naj. 215 000 km, LPG pohon od 160 000 km, 45l toroid. nádrž - už spí 2. OPEl CORSA 44KW, rv.97, 1.4ltr, benzín, naj. 200 000 km - šel do světa 3. FABIA 1.9 SDi kombi, rv. 2003, naj. 210 000 km 4. Piaggio Liberty 125
|
28.2.11, 15:18 |
|
|
Jiri
|
opravdu tam neni..jen zhaveni a jsou tam diody takze zarovku asi nikdo nevyndal.....milosi ty ji tam mas nebo ne....dve sdicka k nam jeste jezdi ale ted nevim zda tam ta kontrolka je...mozna podle roku ja mam prelom 01/02
|
28.2.11, 20:30 |
|
|
jvalasekcz
|
Jo tak ja mam 2003... Ale teda vsechny koho znam co maj fabii to tam maj...
|
4.3.11, 05:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jiri píše: opravdu tam neni..jen zhaveni a jsou tam diody takze zarovku asi nikdo nevyndal.....milosi ty ji tam mas nebo ne....dve sdicka k nam jeste jezdi ale ted nevim zda tam ta kontrolka je...mozna podle roku ja mam prelom 01/02 mám sdi 2OO1 a kontrolku motoru tam nemám, pokud je závada v jakékolv řj mimo pytle a abs, tak bliká nebo svítí žhavení, intezita blikání a doba žhavení umí u naftových motorů vykecat asi lO závad, je pravda že v žádní řídící jednotce u fábky nebude už žádná závada, a kontrolka žhavaní může ještě klidně dva dny blikat, miloš
|
4.3.11, 07:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|