|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
medacek
|
hučení
Ahoj kdo poradí, sem lajk a zjistil sem že když stojím na místě tak mi v autě hučí, je to podobný jako když má auto špatnou spojku,ale zvláštní je že když vypnu úplně světla tak to hučení zmizí, anebo nechám zaplá světla a vypnu ventilátor a ohřev zadní skla tak se dost utiší ale zůstane kdepak může být závada? Ptám se že než to dám kamarádovi tak jestli nemůžu něco udělat já
|
8.3.11, 10:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bukaj
|
Re: hučení
Zkus dát na napájení radia odrušovací člen, jinak netuším, co by mohlo hučet, než reproduktory.
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
8.3.11, 10:39 |
|
|
medacek
|
wow to mně nenapadlo, ono to vlastně dělá od chvíle co sem do auta dalrádio teda tak to si hvězda že si na to přišel a můžu ještě dotaz ohledně rádia? a případně co to obnáší zapojit odrušovací člen a kam přesně ho dát?
|
8.3.11, 10:43 |
|
|
varok
|
Dává se mezi napájení a rádio. Odrušuje to vlastně všechny rušivé členy, třeba altík apod. Některé altíky už odrušení mají, ty starší to myslím ještě neměli.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.3.11, 16:34 |
|
|
michalkatka
|
ale dá sa zohnať ten odrušovací kondík, jednoducho sa to namontuje pod silový šroub na alternátore...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.3.11, 18:24 |
|
|
Geneva
|
Lidi bavil jsem se o tom s taťkou a říkal že se to kdysi dalo vykutit doma v garaži nemáte někdo někde schéma nebo návod ? vím že se potřebuje jen jedna cievka + kondenzator 3300uF a víc nevím
_________________ Forman 135L r.v.1992
|
27.8.12, 09:37 |
|
|
MartinK72
|
Odrušuje se napájení autorádia, ne alternátor! Filtry na novějších alternátorech slouží k trochu jiným věcem.
|
27.8.12, 14:42 |
|
|
Geneva
|
no to vím ale potřebuju na to schéma
|
27.8.12, 18:12 |
|
|
venda
|
Schéma není potřeba. Tyto filtry se v domácích podmínkách dělaly tak, že se na feritovou tyčku namotalo podle odhadu asi tak 100 závitů drátu o průměru 0,3 -0,5 mm (podle toho co bylo po ruce) a zapojilo se to do napájení rádia. Kondík nebyl až tak nutný, ale dával se za cívku proti kostře. Filtry se prodávaly i hotové a tuším, že jsou i dodnes v nabídkách.
|
27.8.12, 19:30 |
|
|
Geneva
|
jojo stojí to cca 2 kila jenže já chudý student si to radši udělám doma pokud to půjde
|
31.8.12, 13:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|