Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 22:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Termostat nebo chladic??:( 
Autor Zpráva

Příspěvek Termostat nebo chladic??:(
Zdravim vsechny,mam takovej problem,daval sem novej motor do fava,trosku s tim byly problemy,ale uz jede.ALE,ted to zaclo nejak divocit,vcera jedu a asi po 70km stale jizdy zjistuju,ze mi je nejaka zima:D,zesilim topeni(z feldy tam mam) chytnu pred ventilator,ale fucel na me uplne studeny vzduch,tak sem ho vypl a asi po minute zase otevrel a topilo to uplne krasne az domu-asi 20km.Rano jedu do skoly a netopilo to vubec,teplota byla porad v cervenem poli,ale netopilo to....obcas to teda jakoze otevrelo a teplota spadla,ale stejne to maximalne jen tak zavalo teplej vzduch....tak sem si rikal,ze odesel termostat.jedu z olomouce domu(asi 20 km) a zase ledovej vzduch z topeni a teplota v cervenem a najednou kour z kapoty a varil sem a ne malo,vsechno umyty vodou,tak sem s tim opatrne dojel domu a vymenil termostat(mel sem doma ze stareho motoru,kterej 100% fungoval) dam ho tam,jel sem to projet a porad to samo,uz teda otevira castejc,ale moc to netopi,kdyz tomu slapnu,tak teplota de hrozne rychle nahoru a prestane topit a porad varim.....nechapu,co s tim muze byt,jestli nekde chladic deravej,ale ten tam je asi rok novej nebo tesneni pod hlavou,ale to tam je asi 2 mesice a kdyz to varilo,tak hadice od termostatu k chladici sla v pohode zmacknout,tak ja uz nevim,poradte nekdo prosim.

10.3.11, 20:50
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Termostat nebo chladic??:(
Ztrácí se ti voda z chladící soustavy ?

Pokud ano tak bych hledal netěsnosti.

Pokud ne, nevím co jsi zač ale jsou lidi co tam nelejou destylku ale normální vodu z vodovodu (znam sem zvíře co tam lilo poděbradku). Pokud tam dávaš destylku tak ti neporadím a pokud né tak ti někde zarostlo potrubý chladící soustavy a je špatná výměna vody v motoru - to by vysvetlylo to přehřívaní i to netopení protože fáčka maj jakejsi radiatorek odkud bere ventilátor teplej vduch do kabiny.Voda co se ti v motoru ohřeje tam zůstane (motor se přehřeje) nedostane se do toho radiatorku a ten zůstane studenej (a netopí to ).

11.3.11, 00:11

úplne typické tesnenie pod hlavou, to že má 2 mesiace, neznamená že je všetko ok, môžu byť "utopené" vložky, alebo môže byť niektorá prasknutá, aj tak si myslím že hlava musí ísť dolu....

11.3.11, 09:29

jojo,rano sem z toho mel parostroj a ted sem se dival a plny vicko te emulzni sracky.trosku sem to dotahl obycejnou racnou,co sem mel silu,trochu to slo,ale asi sem tim moc nevyresil,takze koupim novy tesneni,novy vlozky,udelam presahy a uvidim,ale hlava na favoritu se nema dotahovat treba po 1000km,ne?nebo ma?vim,ze treba u 120 se ma dotahovat,protoze to je litina,ale tohle nema,ne?uz mi z toho hrabe z toho auta...jo a hlavu mam znova srovnavat,kdyz byla srovnana cca pred 1000km,nez prasklo to tesneni?

11.3.11, 11:56
Profil ICQ

senkyr222 píše:
Ztrácí se ti voda z chladící soustavy ?

blablabla

Myslíš, žes mu touhle odpovědí pomohl? Navíc to, co píšeš jsou totální kraviny.

Teddy: Nové vložky jsou zbytečnost, kup jenom těsnění, utahuje se v předepsaném pořadí tuším 20Nm a pak 2×90°. Potom už se nedotauje. V Andrtovi či jiných knížkách to máš dostatečně popsané.

11.3.11, 12:04
Hliník navždy.

Zarostlo potrubÝ :lol: Hlavu staci dotahnout natrikrat na konecny moment 80-90Nm.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

11.3.11, 12:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Jen sem se snažil pomoct tak omluvte moje "totální kraviny"

11.3.11, 12:37

já třeba na fáčku měnil topení a neodvzdušnil jsem ho ani za boha musel jsme ho vytáhnout, zalít vodou, a nasadit a pak už to topilo, dobře:)
ale stím přehříváním bude někde něco špatně.... ten motor co jsi tam měl předtím dělal to samé nebo to začlo až výměnou motoru?

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

11.3.11, 12:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Když chceš pomoct, tak musíš vědět jak a čím. Hodně lidí tady na fóru začínalo od nuly, já sám jsem na autě uměl vyměnit jen olej a kola. Teď se nebojím pustit ani do závažnějších oprav. Nechtěl jsem tě nějak urazit, ani znechutit ti tohle fórum, to ne. Jen jsem chtěl naznačit, že jestli tady budeš psát rady k tématu, o kterém toho moc nevíš, budeš označen Tydýtem a toho se pak už tak lehce nezbavíš. :) Tak doporučuju odpovídat jen pokud opravdu něco víš, nejlépe pokud už jsi stejnou věc opravoval (úspěšně).

škodař: Topení ve Fáčku se odvzdušňuje samo, tos dělal zbytečnou práci. Někdy je sice třeba ujet těch 10km, ale v zásadě se tam voda dostane vždy.

11.3.11, 12:48

Nezlobým se ani bych nemohl máš totiž pravdu.

11.3.11, 13:32

senkyr222
Je to sice trochu OT, ale z písemného projevu si je možné udělat obrázek. A nevím co si myslet o člověku který se nedokáže vypořádat s měkým a tvrdým.

11.3.11, 14:03

Já myslel že tohle je forum založený na technice, forum kam lidi píšou s rukama od šmířu a rzí napadanou ve vlasech a né forum kam píšou učitelé fyziky a češtiny který jsou detailysti. Když se podaří předat dobrá rada jak dát auto do kupy tak tomu komu pomužeš je uplně jedno jestly sem retardovanej na češtinu nebo jestly umým uvařit svíčkovou.

11.3.11, 15:15

Moje zkušenost je boužel taková, že ten, kdo nedokáže rozeznat i od y, nevynikne ani v ničem ostatním. A když tě vezmu za slovo, tak i auto, které dal do kupy podle toho vypadá.
Sem tam se člověk sekne, ale čtyři hrubky v jedné kratičké větě?
Omlouvám se ostatním a končím.

11.3.11, 15:40
Hliník navždy.

No pri verejnem pisemnem projevu nedbat na pravopis mi prijde ponekud podivne. Viz venda.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

11.3.11, 15:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

dotahl sem tu hlavu jeste trochu rukou,co jsem mel silu a trochu se to zlepsilo,kdyz tomu neslapu a jedu tak tech 100,tak to pracuje,jak ma,topi,vsechno,ale jakmilo tomu zacnu nakladat a zacne se to hrat,tak to prestane topit a voda jde na horu.Ale voda uz tak nemizi,jen minimalne a ve vicku uz te stacky bylo taky minimum.Skusim jeste momentakem krapet pritahnout a uvidim,no ale kazdopadne v pondeli jedu do mototechny protesneni a bude se zase rozebirat......dik moc za rady:)

11.3.11, 16:17
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další