|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
milanbobo
|
Nabijení akumulátoru
Ahoj. Koupil jsen si nový akumulátor Varta. Je to bezúdržbový tj. víčka jsou zalepená páskou nápisen " VARTA". Vybral jsem ho nebot´jsem potřeboval vyjet a ke koupi nebyl jiný lepší. Se značkou jsem spokojen. Ale mám obavy jak ho budu nabíjet nebot´ doposud jsem kupoval ten klasický který se měřil hustoměrem. Mám takovou starou českou dobiječku výroba "Brno venkov Tišnov" . Porad´te mi prosím jak mám tento aku nabijet, mám si koupit novou nabiječku která mi pohlídá stav nabití a čím měřit. Dík Milan
|
13.3.11, 19:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
Re: Nabijení akumulátoru
proste to tam dej a nabijej...obcas hlidej, jestli nevari
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
13.3.11, 21:41 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
taky si myslim že normalně nabijet, ale zas na druhou stranu jak dolevat destilku? xD to u tedle baterek nechapu
|
14.3.11, 00:07 |
|
|
CROWACK
|
Normálně nabíjej, jen hlídej nabíjecí proud aby byl max desetina kapacity (tedy u 45Ah 4,5A) a že je nabito poznáš když klesne nabíjecí proud, dejme tomu pod 0,5A. Nic není potřeba nikam dolívat a kuchat, myslím ani není slyšet články že plynují. Taky mám doma jednu bezúdržbovku, ale má zabudovaný hustomět "magické oko" přímo v sobě...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
14.3.11, 00:12 |
|
|
Karátek
|
Jen počítej s tím, že bezúdržbový akumulátor má nižší životnost, konstrukce je dána a jde o daň za lenost obyčejné údržbové baterie dolévat destilkou. Nenabíjej vysokým proudem. Pokud máš CA, tak klidně nabíjej elektronickou nabíječkou na olovo. Pokud máš Ca/CA, musíš sehnat speciální nabíječku.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
14.3.11, 20:32 |
|
|
Jiri
|
Me by zajimalo proc jej chces nabijet...to ti nejde v aute dobijeni....ja nikdy baterii nepotreboval nejak dobijet..treba pred zimou nebo tak.....mas jej novy tak by to melo fungovat....pokud jej vybijes..z nejakeho duvodu...zapomenes svetla....nebo nevim....tak normalne desetinou kapacity..jak uz popsali
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
14.3.11, 21:30 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja mam taky bezudrzbovku s magickym okem a pod samolepkou mam spunty
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
15.3.11, 13:02 |
|
|
MATTESS
|
Tak to moc nezúdržbová nebude. Jedině pokud je gelová, ne?
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
15.3.11, 13:35 |
|
|
Karátek
|
21lucas píše: ja mam taky bezudrzbovku s magickym okem a pod samolepkou mam spunty Jsou tři druhy baterií, normální údržbová, pak nízkoúdržbová a bezúdržbová. PS: Gel se nedá ničím doplnit, má sice také špunty, ale jde o bezpečnostní ventily.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
15.3.11, 19:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|