výměna silentbloků přední nápravy felicia
Ahoj
Chystám se vyměnit silentbloky (přední i zadní) na rameni přední nápravy na filcce.
1. Jak jsem vyrozuměl z různých pramenů, tak co se týče zadního silentbloku, tak je lepší ho vyměnit aj s tou objímkou, která je zašroubovaná do karoserie. Podle dílenské příručky je ale možnost vyměnit jenom vložku a objímku použít starou.
Ceny:
Jenom vložka: 167 Kč
Kompletní silentblok (MOOG) - 455 Kč
Tedy rozdíl v ceně na jednu stranu je 288Kč (na celé auto pak 576 Kč). V případě že bych to měnil komplet i s objímkou, pravděpodobně to půjde velmi lehce a snadno, v případě, že budu měnit pouze vložku, půjde to o dost hůř, ale ušetřím 576 Kč.
Mám doma k dispozici "ruční" lis (dá se na něm vyvinout 1 až 2 tuny - záleží podle počtu osob, které působí na páku
- mám se do toho pouštět (je na to lis dostatečně silný?), dále se uvádí, že bych na to měl mít přípravek MP6-601 - nejspíš je to jenom nějaký trn k vylisování vložky z pouzdra a pak vylisování celého ramene z vložky - má někdo nějaký výkres, nebo ví jaký průměr trnu použít? (abych si ho mohl na soustruhu předem vyrobit a abych to pak nemusel honem shánět když bude auto rozmontované)
2. Půjde mi výše jmenovaným lisem vylisovat a pak zase zalisovat přední silentblok? (za předpokladu řádného pomazání mýdlovou vodou) - výrobce opět uvádí, že je zapotřebí přípravek MP6-506. Má na to někdo nějakou trubku, nebo přípravek, abych si to mohl opět předpřipravit?
díky