favorit BMM - divný zvuk při přidání plynu
Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
favorit BMM - divný zvuk při přidání plynu
zdravím mám takový "problém" někdy když vytočím motor na prázdno ... pokud cca na vteřinu sešlápnu plyn k podlaze tak otáčky vyskočí cca na 2500 ot/min někdy při stejném sešlápnutí v tom jakoby něco cvakne a motor se jako by zadusí a do třetice sem tam i zdechne
nevíte čím by to mohlo být ?
jinak auto dobře startuje, i jede jen tohle to dělá
|
11.4.11, 19:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: favorit BMM - divný zvuk při přidání plynu
To jsou ty překopávky Zkus přidávat pomaleji. Jestli to vyletí jen na 2500ot./min. to je nějak málo. Já nemám problém dát přes 6000ot./min. Když šlapeš až na podlahu, to je rychle nebo pomalu? Možná motor přechlastáš, ale u BMM by to ale asi neměla jednotka pustit. Nevím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.4.11, 22:49 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
hmm, jak sem říkal pokud ten plynový pedál najednou zmáčknu tak na 1 vteřinu a pak z nej zase nohu sundám nic víc
spíš mi de o to jestli to není vrchním plastovým krytm na vstřiku ( byla tam jakoby kulička z plyskiřice nebo co a ta mi tam nedržela tak sem jí oddělal at se nedostane do válců
jinak nad 2000 ot to už jde pěkně rychle do otáček ( samozdřejmě motor už je zahřátý)
|
12.4.11, 05:18 |
|
|
varok
|
Tak tyhle motory to nějak takhle dělají. Já mám sice trošku upravovaný motor, ale základ je BMM 50kW. Když šlápnu na plyn. pedál, tak chvíli nic a pak najednou vyletí otáčky hodně vysoko. To nemám moc rád, když chci s kamárády závodit na rozjezdy. Sice to mé fáčko docela letí, ale ty rozjezdy nic moc. Já to doháním tak, že přidám na určité vyšší otáčky, třeba 1500-2000/min. a pak to z křižovatky nebo podobně vyletí jak střela. Čím to je, nevím. V servisu mi kdysy říkali, že tyto motory to prostě tak dělají. Že než ŘJ zpracuje data z čidel apod. ata to chvíli trvá, no. Nejsem motorář, tak snad ti poradí někdo, kdo se tím zabývá více.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.4.11, 11:38 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj, zjistil jsem že to dělá jen na benzin takže to bude jen vstřikem. ale naopak já ty rozjezdy mám úplně nádherné plynulé a pokud tomu šlápnu třeba na 2ku řádím v 3500-4000 ot tak auto jde pak krásně za plynem
|
12.4.11, 17:07 |
|
|
Billy Bob Bean
|
Varok: Tenhle jev mi ŘJ na 50kW BMM od Mr. Cimpu odstranila. TAkže šlápnu a už jednotka nepřemejšlí co má dělat a hned točí jak u karbecu.
_________________ Felicia 1.3 LXi, 50kW, rv. 95
Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR
|
12.4.11, 21:21 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
po dnešním dni jsem zjistil že mi to i střílí do sání i na LPG, sice to udělalo jen jednou cca z 10ti pokusů ale to je jedno a nějak mi to ani nedrží volnoběh, sice otáčky se ani nehnou ale když du k výfuku tak to jakoby vynechává zkusím se podívat zase na svíčky a uvidí se .... mimochodem dnes se mi zase stala nemilá věc jedu a najednou auto vynechávalo ( sem si myslel že mi došel plyn ale na benzín to dělalo taky ) když sem poprvé zkoušel startovat tak startér snad ani nezabral, po chvíli to trochu točilo ale vždy z ničeho nic se to zastavilo a bylo. úplně to samé mi dělalo i z karbecem ale to už sem věděl že se mi zase ulomil uhlík na víčku, naštěstí sem tu pružinku natáhl takže uhlík dostal na palec a jel sem dom, přehodil jsem jen uhlík ale asi ještě budu muset koupit i víčko at mám pokoj ( do zásoby )
|
23.4.11, 19:43 |
|
|
varok
|
Billy Bob Bean: Já mám jemně upravený motor od fy Excel-Motor, už jsem to tady psal mnohokráte. Je tam i chipovaná ŘJ. Že by firma Excel-Motor tak špatně čipovala jednotky?
Naposledy upravil varok dne 25.4.11, 19:29, celkově upraveno 1
|
24.4.11, 18:41 |
|
|
Billy Bob Bean
|
Varok: Já vim, že máš trochu poladěný fávo, nevěděl jsem že máš BMM. Neříkám, že motor Excel špatně čipuje jednotky, třeba se jen tímto jevem nezabývali. Motor Excel jsem chtěl taky, ale nakonec jsem jel okolo Cimbu a zastavil se tam.
|
25.4.11, 14:17 |
|
|
varok
|
Jo, ale já tak fávo už koupil a co jsem četl tady i na netu, tak Cimbu jen upravuje jednotky, ne? Firma excel-motor upravuje komplet motory.
|
25.4.11, 19:30 |
|
|
Billy Bob Bean
|
Mr. Cimbu taky, jen o tom na stránkách nepíše. Když jsem byl u něj osobně, tak o úpravách motorů mluvil. Doporučil mi už dále BMM motor neupravovat, že hlava má malý kanály a těžký ventily. NA pořádný úpravy je nejlepší MPI motor po r. 98, změnila se hlava, má větší a rovnější kanály a lehčí 7 mm ventily. Ostrá vačka a jednotka Cimbu by pak z toho MPI měly vytáhnout 65-70 kW. Jen vyměnit vačku a jednotku.
|
27.4.11, 06:41 |
|
|
varok
|
Aha, tak to jsem nevěděl. Já myslel, že fa Cimbu jen čipuje jednotky a to je vše. Děkuji za přiučení.
|
27.4.11, 09:21 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
z5 k problému je možný to že je vadná indukční cívka nebo z indukční cívky jde blbě jiskra do rozdělovače a tím sem tam vynechá nějaký válec a proto to střílí do sání a při plném přidání plynu přímo na škrtící klapce to má takový zvuk jako by se chvíli dusil ??
|
27.4.11, 16:19 |
|
|
varok
|
Nejsem si jistý, ale když vynechává některá svíčka, tak to myslím střílí spíše do výfuku, ne? Ty VN moduly jsou dost poruchové. Zkontroluj, jestli máš všechno dobře ukostřené.
|
27.4.11, 22:24 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ok, střílí mi to do sání a to až tak že se mi zvedne ta klapka na podtlak která vede do filtrboxu ( taková tenká průhledná ) tu kostru teda ještě zkontroluji ale asi to bude tím, protože někdy mi přeskočí jiskra ( pro mě nepochopitelně ) z indukční cívky od plastu k tomu vývodu kde se dává kabel do rozdělovače
|
28.4.11, 05:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|