Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.9.24, 17:44



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Svíčky pro MPI do Fáčka? 
Autor Zpráva
Příspěvek 
Podle některejch radilů to skoro to vypadá, že stačí do závitu pro svíčku našroubovat doutnák pro stabilák a máme
50tis. km vystaráno. Opak je pravdou! Na petrolej taky nejezdíte. Je dost důležitý je čím se směs ve válcích zapaluje. Rozhodně doporučuji NGK nebo Bosch. Brisk nebo jiný levnější značky max.15 tis.km. Už jsem se mi podařilo koupit vadné.Těch 70 Kč za jednu svíci NGK ještě nikoho nezruinovalo. Dopuručuji prohlídku zakarbonované hlavy a stíracích kroužků při používání něčeho co se tváří jako svíčka.

Škodě zdar!


20.4.06, 14:22
Pspvek Reklama

   

Příspěvky: 162
Příspěvek 
U MPI je problem že tunningove svíčky maji jinou specifikaci zápalu a jine hodnoty a erj neboli ridicí jednotka ma problemy a jednou odpojí vstrikovací ventil a jednou ho zas zapoji a proto to obcas na tyto svícky cuka to je shit u Elektornických sys. ze pri spatnem zap. svícky odpojuje jednotlive vstriky


20.4.06, 19:52
Profil
Příspěvek 
Jeden poznatek z praxe. Kdykoli se do motoru namontovala svíčka jiná, než doporučuje výrobce ( nemyslím značku, ale typ) byl vždy problém.


20.4.06, 20:54
Příspěvek 
Tak pánové, jak to tady vidím, tato debata fakt nemá východisko. Takže 1. to, jestli dáš svíšky z Felicie 1,3 Mpi do Favorita s BMM je opravdu jedno, protože jde o prakticky úplně stejné motory. Je zde také velká pravděpodobnost, že i bohatost směsi je stejná, takže není možné, že pro Mpi je jiná specifikace. A jestli ano, pravděpodobně jde u Brisku o marketingový tah... BTW - pořiďte si karburátory - vstřik nikdy nejel a nikdy nepojede, takže co řešit????


21.4.06, 06:43
Příspěvek 
Ještě dodatek - doporučuji a používám zásadně svíčky Bosch - tyto jediné vydrží kompresi 11,5:1 delší dobu(více než 5000km)


21.4.06, 06:45
Příspěvek 
Také myslím, že mezi MPI a BMM není téměř žádný rozdíl, samozřejmě kromě počtu vstřiků :) a zapalování. Jen jsem se bál, jestli nebude problém, že BMM má jinačí zapalování (trafo+rozdělovač) a než MPI (zapalovací lišta).
Docela mě ale zarazilo, že ECU odpojuje vstřikovač, když je špatný zapalování. Docela se mi to zdá nelogický :? Ale asi to zkusím, koupím MPIčkový svíčky a uvidím. Bude to hop nebo trop, ale co kdyby náááhodou... ? :) Poznatky sem hned nahodím.
Každopádně zatím moc díky všem.


23.4.06, 18:36
Uživatelský avatar

Příspěvky: 7662
Bydliště: Praha východ
Příspěvek 
Když už jsme u těch svíček, tak čistě hypoteticky, když si do fáčka s karburátorem místo stávajících svíček nacpu nějaký super hyper čtyřelektrodový svíčky, pojede to líp? Má to cenu za ty prachy?

_________________
"Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"


23.4.06, 21:42
Profil ICQ

Příspěvky: 162
Příspěvek 
NEPER: nemá to vliv na výkon bohuzel jenom na kvalitu jisry a zivotnosta ale starý auta dobre svicky nepotrebuji(nevyzaduji)


27.4.06, 19:37
Profil

Příspěvky: 9
Bydliště: Bozkov
Příspěvek 
No tak to bych netvrdíl, to, čím to zapálíš ovlivňuje kvalitu spálení paliva, zvedá účinnost motoru(nepatrně) a na tom, jak to jede, to teda sakra poznáš... Proč myslíš, že když máš svíčky v háji, tak ti to nejede?? - špatný zážeh, tím to bude...


28.4.06, 07:23
Profil
Příspěvek 
kamo tak to je jasný, kdyz mas svicky zanesený nebo v prdeli tak ti to jede bud na tri a nebo ti to jede nahovno ale kdyz koupis obycejný brisky a enbo ngk tak to je akorat vo prachach a výkon ti to zvedne nepatrne ani to nepoznas... o zivotnosti jsou vic ale do starýho auta to nema cenu tam to vubec nepoznas výkon.... s kvalitou jiskry mas pravdu ze bude lepsi.


28.4.06, 15:52
Pspvek Reklama

   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 64 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz