Pístní kroužky na Fabii 1,2
Autor |
Zpráva |
evulenka79
|
Pístní kroužky na Fabii 1,2
Prosím o radu - pomoc. Motor má najeto 90tis, stáří 8 let. Ztrácí se olej. Vyměnili mi gufera, ale prý je to problém s pístními kroužky. Originál kroužky nejde nikde koupit, prý musím vyměnit celý motor !!! Máte někdo nějakou zkušenost, nebo dobrou radu? Třeba které pístní kroužky jsou stejné? Jsem z toho fakt dost nešťastná! Díky moc, Eva
|
20.4.11, 19:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Re: Pístní kroužky na Fabii 1,2
Ja bych to rychle prodal dokud je cas. Za chvili odejdou rozvody, hlava atd... (beze srandy)
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.4.11, 19:27 |
|
|
evulenka79
|
rozvody jsou měněné a únik oleje je tak velký, že to nemůžeme ani prodat. Jen jako vrak bez morotu. Po ujetí 250 km se ztratila asi 1/3 oleje
|
20.4.11, 19:31 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
aby to takhle žralo tak to by tam nesměli bejt kroužky vůbec jinak zkus kontaktovat firmu http://www.buzuluk.cz/
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.4.11, 19:36 |
|
|
michalkatka
|
to musí riadne dymiť... krúžky sa mi zdajú málopravdepodobné... nebude na vine ten neštastne riešený olejový kanál pod katom
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.4.11, 19:41 |
|
|
aski
|
kolegovi s fobii 1,2 htp se stalo něco podbného...výsledek podpálené ventily, pístní kroužky pryč = 25960kč výměna motoru
_________________ Škoda Superb 2.8 V6 142kw modrá metla
|
20.4.11, 19:43 |
|
|
evulenka79
|
... tak nějak to vidím i já, ale ani motor nemůžeme sehnat. To označení co bychom potřebovali jsme zatím nikde nesehnali. AWY to jsou ty naše magické písmena. Kdyby jste náhodou o něčem vhodném věděli, dejte mi info, prosím.
|
20.4.11, 19:50 |
|
|
evulenka79
|
jo a Buzuluk to nedělá, prý bych musela vědět přesné rozměry, že by tam možná mohli pasovat jiné. Jenže to mi nikdo nebyl schopný říct
|
20.4.11, 19:52 |
|
|
darklord
|
Nie je HTP nahodou stara VW 1.6ka bez jedneho piestu? ako tak googlim, co toto? http://www.cc-autodily.cz/sada-pist-krouzku-76-5-1_1pripadne toto? http://www.cc-autodily.cz/pist-uplny-76-50-1A ked si v KolbenSchmidt katalogu zadam Skoda + motor AWY http://eshop.ksms.cz/ksmotor/SelectByMotor.aspxTak mi to vyblije nejake kruzky, sice v popise 1.2 12V ale zavolal by som tam a opytal sa ci pasuju ked ich tam katalog ukazuje.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
20.4.11, 20:17 |
|
|
evulenka79
|
Moc děkuji za super odkazy Darklord Hned zítra vyzkouším obvolat co se dá. Snad by mi to mohlo zachránit auto
|
20.4.11, 20:50 |
|
|
darklord
|
No ale teda 80tkm a kruzky v prdeli, to sa mi teda nejak nepozdava. Ak sa to podari vyriesit tak odporucam nesetrit na oleji a krmit ho nejakym dobrym (5)10W50 splnujucim normy pre ten motor.
|
20.4.11, 20:57 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
darklord píše: Nie je HTP nahodou stara VW 1.6ka bez jedneho piestu? Pochybuju. Lec nerikam, ze ty kruhy nejsou stejny.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.4.11, 20:59 |
|
|
darklord
|
No ja mam pocit ze som dakde cital ze motor vznikol prave z 1.6ky - pac ma rovnake vrtanie aj zdvih.
|
20.4.11, 21:00 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
DL nepleteš si to s 1.6tdi a 1.2tdi ? tam to bylo tak jak říkáš
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.4.11, 21:09 |
|
|
evulenka79
|
Doufám, že to pomůže. Auto bylo vždy jen ve značkovém servise na garančky. Olej měnili pravidelně, snad nějaký dobrý. Odešel i katalyzátor, řekli mi, že to může být jedině kroužkama, že jinde únik oleje být nemůže, když vyměnili i ty gufera pod ventilama. Dám pak vědět jak to dopadlo. A z jakého typu 1,6 VW by ty kroužky mohly sedět? Jen ze zvědavosti. Objednám ty originály.
|
20.4.11, 21:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|