|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Felicia 1,6 nedrzi volnobeh
Autor |
Zpráva |
deekay
Voditelj brodice
|
Felicia 1,6 nedrzi volnobeh
Caute, toto pisem v mene kwika, ktory sa nevie dostat k internetu momentalne: kwiko píše: 1,6 nedrzi volnobeh, kolise od 400 do 800- bola na diagnostike. Chyba klapky. vycistena, reset. pomohlo na 300km. Vecer som dal ine sviecky, rozdelovac, VN kable, MAP. klapku, poodpajal lambdu, vstreky, kable, vsetky valce ok. Bez zlepsenia. Hladal som v sani dieru ale bez spreja nic - klima - malo miesta. Zajtra pokus o reset/ vag4.09. Zapchanie dier v sani, prip. vymena. Nejake tipy kam pozriet? Dik
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
19.4.11, 08:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
PJDefort
|
Re: Felicia 1,6 nedrzi volnobeh
já bych zkusil spíš jinou klapku, řek bych, že ostatní věci se měnily docela zbytečně
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
19.4.11, 08:53 |
|
|
superflo
|
zasrate vstreky... popripade cerpadlo.. (skus naliat cistic palivovej sustavy, ja to davam uz cca 10 000km bez problemov), predtym problem s volnobehom cukalo skakalo... velmi zle znasal motor prechod z volnobehu do zataze... VN kable, palec vicko?? (taktiez zapalovaci modul ak uz ma nieco za sebou tak robi veci ze motor nastartuje az ma 2-3x) robi to aj ked je motor studeny?? asi nie... vsak? ak je motor teply a zacnu otacky kolisat medzi 400-800 a su zapnute svetla skus ich vypnut a raz stlacit plyn a pustit, ak problem bude prec, slaba baterka (osobna skusenost), po nabiti vsetko OK ako su na tom zvody (koleno) medzi 2-3 valcom nieje prasklina??? je toho celkom dost, no daj by som ako som uz spominal cistic palivovej sustavy a potom sa pohneme dalej... este ma napada, lanko plynu ma tzv.mrtvy chod??? precistenie drah potenciometrov taktiez nieco ukaze ci je to klapkou alebo nie... , taktiez nezabudnut na ukostrenie klapky (cierny kabel s ockom pod torx), dost casto sa na to zabuda napis ako si dopadol...
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
19.4.11, 10:19 |
|
|
kwiko
|
Zda sa ze som sa vyjadril v SMS prilis skratkovito, ... Klapku som menil ako prvu, len uz bol vecer, tak som netahal notebook na reset. ziadna zmena. Lanko, ako aj ukostrenie klapky su ako maju byt. Vstreky som poodpajal jeden po druhom, pri odpojeni hociktoreho auto okamzite skapalo, pri zvysenom volnobehu po odpojeni klasicky beh na 3 valce = budu OK to iste sa dialo aj so svieckovymi kablami. Auto akceleruje dobre, ale ma vysoku spotrebu = cerpadlo by som zatial vylucil Zvody vyzeraju vseliako, ale to by sa poriesilo odpojenim kyslikovej sondy. Co zial nepomohlo Moj zaver je, ze to tam niekde saje falosny vzduch mezdi klapkou a ventilmi. Ale nic som narychlo nenasiel.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
19.4.11, 21:59 |
|
|
kwiko
|
som to napichol na vag, jedina chyba 00282 Nastavovač škrticí klapky - nesmyslný signál /překročena regulační mez/signál mimo toleranci/regulační odchylka/hodnota horního dorazu/přerušení/zkrat na kostru/zkrat na plus /bez napětí
s podtitulom 36-00 rozpojeny obvod.
|
20.4.11, 10:47 |
|
|
PJDefort
|
podle VISu bych zkontroloval kabeláž ke klapce, jestli neni někde vadná
|
20.4.11, 10:53 |
|
|
kwiko
|
to som aj urobil, a nic, tak som sa nastval, vybral tretiu klapku a ejhla 800 otacok.... takze ma 2 klapky K.O idem skusit tento pokus o opravu... http://encore.7x.cz/oprava-skrtici-klapky-vymenaDalsia vec, neprisiel som nato ako spravit reset klapky cez vag 304cz.
|
20.4.11, 13:24 |
|
|
PJDefort
|
Jednoduše. Z hlavy co si pamatuju, tak přizpůsobení,kanál 000,uložit,základní nastavení 01 a plus,start dát nejde,udělá se to po stisku pluska
|
20.4.11, 15:37 |
|
|
kwiko
|
Skusim nabuduce. Aj ked mam dojem ze ten reset ani nieje pri 1,6 potreba. prebehla rozborka klapky: najprv som navrtal dierky do hlinikoveho dorazu potom ho odrezal, cim sa vytvorilo miesto na vybratie velkeho ozubeneho kolieska. Po jeho vybrati som nasilnym sposobom odklopil cast plastu kryjuci motorcek Nasledovala demontaz motorceka, nasledne rozborka, ocistenie komutatorov (to ale mobil zachytil veeelmi umelecky ) potom pekne zase poskladat, odrezany doraz som upevnil dvoma skrutkami M2,5x10 a po zalozeni na sanie motor drzi namiesto kolisavych 300-600 otacok pekne 750 Casova narocnost.. s potrebnym vybavenim (priama bruska, hviezdickove skrutkovace, male kombinacky, zavitniky, skrutky) cca 1,5 hodiny.
|
20.4.11, 20:19 |
|
|
PJDefort
|
nakonec to přecejen byla klapka na kterou sem sázel od začátku, to je kámen úrazu těhle motorů...a zrovna tenhle pěknej záchranej návod sem čet dneska na FK..vidim, že to fakt funguje, dobrá práce
|
20.4.11, 21:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|