Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 06:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Servořízení Fabia I 
Autor Zpráva

Příspěvek Servořízení Fabia I
Zdravím,

mám dotaz ohledně servořízení na Fabii I, přijde mi v poslední době, že nejde volant tak zlehka jako kdysi. Co jsem prolejzal fóra, tak servořízení je dětská nemoc Fabie. Olej mi neteče ( aspon jsem ho nikde na prachovce apod nenašel ), kolik ho tam je zjistím až dnes ( včera jsem se chtěl podívat, ale když jsem zjistil co všechno musim u MPi odendat abych se tam dostal, tak jsem to radši nechal na dnešek. Kontrolka žádná nesvítí, ani neproblikává palubka ( což je typický pro špatný servo ). Kabelový svazek zkontroluji dnes. Co ukazuje VAG zjistím asi až zítra. Zkoušel jsem pro kontrolu odpojit čidlo a to už pak nejde vůbec. Nyní mi přijde že posilovač jde tak na 80%. ( při odpojeném čidle jde na 40% ). Jediný čeho jsem si všiml je, že když točím volantem, tak nesvítí tolik intenzivně světla, je tam drobný pokles - to je moje první otázka jestli je to normální. ( asi ano, jelikož servo má prý velký odběr proudu ) Další je, jestli zná někdo lepší přístup k čidlu natočení kol než ten, že musím dát pryč nárazník a sundat kolo. A poslední, kde přesně ve vagu změním hodnoty nastavení posilovače ( komfort, normal apod pro lehké vozy ).

20.4.11, 11:30
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Servořízení Fabia I
Musíš to řízení překódovat, ale mám pocit že tam jsou jen dvě možnosti normální provoz a invalida tam by mělo jít lehce.Co se týká poklesu napětí to je normální teče tam až 60A.

22.4.11, 09:27
Dezertér 2

Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
pokud se ti nikdy nerozsvítila kontrolka tak většinou stačí dolít olej.. nádobka je pod baterkou..

RAPID 130 POWER FOREVER!!!

Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.

Karoserie COUPE je mým osudem!

23.4.11, 11:16
Profil ICQ
Mistr mechanik

taky bych to viděl dolej olej, zjistil jsem že když je tam málo oleje tak to nežere jak píše petr petr 61A a krajní poloze,

nedostatek oleje snižuje odběr, když už nemaká tak tam teče tčeba jen 22A, motor má točky asi 133O, kodovat na invalidu bych to nedělal, ani nevím jestli to jde

ale jde to brzy srát :wink:

24.4.11, 20:32

olej dolil, možná je to krapet lepší, co jsem četl tak dost lidem pomohlo kompletně vyměnit olej, ale to je taková operace že sám a svépomocí ani omylem....
Co se týče překódování, tak do invalidy bych nešel, ale měl by tam jít nastavit stupeň komfort. Z výroby je stupeň normal...

26.4.11, 11:45
Profil ICQ

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

29.4.11, 12:32

potreboval bych poradit, mam problem, jde o to ze kdyz prudceji zatocim tak se mi jakoby sekne volant spis jde strasne blbe docit, musim premoct urcitou silu abych ho dotocil, ale pri normalnim zatoceni je vse vpohode, ale asi servo olejem to byt nemuze ne? to by vydavalo nejaky zvuky kdyby ho tam bylo malo ne? slysel jsem ze by to mohlo byt i baterkou jelikoz ji mam horsi... potreboval bych poradit jelikoz se mi nechce davat 16 tisic za novy... jedna se o Fabii 1.9 Tdi Rs.... Diky moc

7.5.12, 00:33

Dolej olej. Dělalo nám to na roomsteru úplně to stejný, když se prudce trhlo volantem tak jakoby bez posilovače. Normální zatočení v pohodě. Po dolití oleje vše ok.

7.5.12, 06:49
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]