Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 05:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 Co projde přes STK? 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Co projde přes STK?
I moje máma, která je totální technickej antitalent, pomalu i řazení jí dělá problémy, a další auto plánuje s automatickou převodovkou, ví na co to je a používá to, i častěji než bych čekal. Takže bych zrovna tohle netvrdil...

27.3.11, 15:28
Pspvek Reklama

Já jsem teda nikdy neviděl, že by to někdo šteloval. Dokud vidím na cestu, neřeším.

27.3.11, 15:34

Příspěvek 
Tatík jednou táhl autem své skorotchýně vozík, tak to stáhl dolů. Pak na to zapomněl a asi za půl roku s ní někam jel. Světla svítial prý tak pět metrů před auto, když se jí na to zeptal, tak řekla, že už si na to zvykla. :D

27.3.11, 16:22

za chvilku to bude tak ze podle poctu zapnutych pasu v aute se to bude stelovat samo :D ....a pak budou auta jezdit sama podle navigaci a svetla ani nebudou potreba..staci kdyz bude clovek videt na diplej :D

27.3.11, 18:21
Profil ICQ
Ignorant pravidel

ono by stacilo kdyby misto kolecka bylo na zadni naprave stelovani jak maji xenony

27.3.11, 18:23
rejpal

darklord píše:
Hadam kazdy vidi ako mu to svieti ked je auto prazdne. Tak to treba stiahnut tak aby to bolo aj pri nalozeni rovnako. Preboha!

Pokud to má dobře seřízené, pokud je noc, pokud nesvítí veřejné osvětlení. A nebo je to darklord který vidí těch 110W perfektně i za denního světla. :mrgreen:

Vít píše:
ten kdo nepozna, ze sviti veverkam misto na cestu, by nemel byt svepravny, natoz ridit auto

Ano, obzvláště za dne. A kdo nevidí, že svými xenony smaží všem ostatním do očí by měl být popraven. :mrgreen:

CROWACK píše:
konstruktéři byli asi debili :roll:
Ano.
CROWACK píše:
a dali vám do auta věc, která je totálně k hovnu :roll:
Ne.
CROWACK píše:
a pak ještě nějací další debili by chtěli, aby vám to fungovalo :roll:
Ano.
CROWACK píše:
však na co světla, dyť svítí ostatní, tak mě uvidí ne?
Spíše bych to přeformuloval takto: Na co si dávat práci s nějakou regulací abych neoslňoval trapnými halogeny, když je legální oslňovat xenonama?

Howgh.

27.3.11, 20:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

fatal: jsi to zabil! :)

27.3.11, 21:42
Profil ICQ

fatal píše:
Spíše bych to přeformuloval takto: Na co si dávat práci s nějakou regulací abych neoslňoval trapnými halogeny, když je legální oslňovat xenonama?

Jakže? Takže ony nemusí mít autoregulaci? Nebo mluvíš o přestavbových HID sadách, které legální nejsou?

27.3.11, 21:47

varok píše:
Pořád jsem s fatalem. Vy tady pořád srovnáváte věci, které jsou pro provoz na komunikacích velmi nebezpečné. Třeba když při jízdě vypadne kulový čep a auto si to trajdá do příkopy, nebo nevím. Hydrokorektory jsou stejně jen na nastavení světel třeba když jedete s vozíkem apod. ne?

tak nevím, zda jestli někdo ztratil cestou kulový čep, mě se stalo na škodě 100, že mi prasknul za jízdy svislák, podotýkám, že tam nový ....

28.3.11, 06:16

John: Játo psal jen obrazně. Jednou jsem viděl, že típkovi vypadl kulák na fáčku z toho uložení. To je ta pravidelná údržba.

28.3.11, 07:26

Taky jsem viděl, jak soused (tehdy mladý tele se starou Fiestou) vyjel od baráku, ujel 20 metrů a upadlo mu kolo (kulák ramene). Ale to je extrém, nesrovnatelný s korekcí světel.
Z jednoho pohledu: Ano, vozidlo tak bylo vyrobeno, tak to prostě bude fungovat, jinak nebude TK.
Z pohledu druhého: Někdo to blbě navrhnul, že to nevydží ani dva roky a navíc daleko nebezpečnější, než já jsou ti, co mají Xenony apod. A ještě před nedávnem to na autech vůbec nebylo, tak jak já přijdu k tomu, že musim mít funkční sklápění, když Trabant (příklad) ho nemá vůbec? Jakej je v tom rozdíl? Prakticky žádnej...

Z mého pohledu: Je velmi levné a docela snadné hydrokorektory opravit. Osvědčilo se mi to na několika Favoritech a opravy (původně plánované jen na jednu STK) vydržely i více, jak tři roky.
Je k tomu zapotřebí trocha nemrznoucího koncentrátu do ostřikovačů, trocha chemoprenu, injekční stříkačka (20ml), zapalovač a kleště :)
Když je někdo líný to opravovat, nebo si myslí, že to nesvede, tak má možnost koupit celý systém nový. Stojí to sice pár korun (kolem 800), ale máte na to dva roky záruku, takže jestli si myslíte, že to nevydrží do příští TK, schovejte si účtenku ;)
Má zkušenost je taková, že to vydrží fungovat déle, než si většina z vás myslí :)

Každopádně považuji za ptákovinu kvůli tomu někoho vyhazovat z STK, když je obecně známo, že výrobce udělal chybu a ušetřil na materiálu...
...a že když jsou světla jinak dobře seřízena, nikoho to neohrožuje. (Jaký je potom rozdíl, jestli mám naloženou Felicii, nebo třeba Žigula? Ve výsledku žádný, oba budou "oslňovat" stejně, ale rozhodně méně, než neodborně namontované "xenony", nebo halogenové žárovky s vyšší wattáží - obojí nepovolené, ale velmi časté a tolerované úpravy.)

Samozřejmě, že je spousta řidičů, co vůbec nejezdí za tmy a ti oslňují méně, ale přece - kvůli hloupému rozhodnutí o celodenním svícení. Často míjím vozidla, která svítí ve dne dálkovými světly, aniž o tom řidič ví, neboť kontrolky ve dne nebývají zřetelné...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

15.4.11, 13:49
Profil ICQ

MATTESS píše:
jansjans píše:
No o poctivosti techniků na STK se radši nebudu vyjadřovat... Oni moc dobře vědí, že tohle je vlastnost, ne vada, že hydrokorektory po čase přestanou fungovat.

Kecy. Až Ti rupne brzdová trubka, taky se budeš ohánět tím, že to rezne samo, že to je vlastnost?
Když mi v autě něco nefunguje a vím o tom, jsem osel, že s tím jedu na STK a ještě se čílím, že mi vyrazí

Za hydrokorektory vyhazovat je kravina.Když ti rupne,tak světlo spadne dolů a tak nikoho neoslňuje,druhej většinou funguje a když taky rupne,tak svítíš jako při plném zatížení.Takže blbost.

16.4.11, 10:24

A teď si představ, že Tě vyrazí za chybějící nebo nefungující sluneční clonu před řidičem. Taky kravina, když ji někteří ani nepoužívají jako naklápění světel. Prostě tak to je daný

16.4.11, 10:36
Hliník navždy.

Nebo te vyrazi za to, ze nejdou brzdy. Kazdej je taky nepouziva :lol:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

16.4.11, 11:11
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Ještě jsem se chtěl zeptat. Myslíte si, že by prošlo fáčko BMM na emisích, když tam mám starý typ výfuku bez katu? Lambdu na svodech mám, ale bez katu? Jednou mi říkali v servisu, že pokud je motor v dobrém stavu a je dobrá směs, měl by projít i bez katu(nebo špatný kat).

28.4.11, 08:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další