Jak daleko dojedu s K.O. dobíjením a plně dobitou baterkou?
Autor |
Zpráva |
jenikk
|
Jak daleko dojedu s K.O. dobíjením a plně dobitou baterkou?
Zdravím všechny. Umřelo mi dobíjení, auto mi stojí před barákem, ale potřeboval bych dojet do servisu. Teď nemůžu nastartovat, protože mám vybitou baterku, ale zajímalo by mě, když ji nabiju doplna, jak daleko bez funkčního dobíjení dojedu?
Jo a k tý závadě, vrtat se v tom sice doma nebudu, ale co myslíte že odešlo? Při chcípnutým motoru a zapnutým zapalování kontrolka dobíjení nesvítí (ostatní jo), na startovacích kabelech auto vrnělo v pohodě, po odpojení po chvíli chcíplo, kontrolka dobíjení po celou dobu nesvítila, neblikala, nic. Podle toho co jsem četl, tak je to asi na výměnu alternátoru... baterka je snad dobrá.
Jedná se o feldu 1.3 MPI 2001
_________________ Getz 1.1i (2007), Felicia 1.3 MPI 50kW (2001), LPG
|
7.5.11, 18:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: Jak daleko dojedu s K.O. dobíjením a plně dobitou baterk
Jestli nesvítí před nastartováním a zapnutém zapalování kontrolka dobíjení, nejdříve bych zkontroloval žárovku v přístrojovce. Když je špatná, nenabudí se altík a proto to nedobíjí. Žárovka stojí pár korun, zkusil bych nejdříve ji. Pokud to nepomůže, tak servis.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.5.11, 18:38 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
bez svetel a zbytecnosti by to auto melo zvladnout asi 2 km
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
7.5.11, 19:20 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jen 2km? No ja nevim, nezkousel sem, skoda baterky...
Rekni kde bydlis, treba se pobliz najde nekdo zrucny, kdo ti pomuze.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
7.5.11, 19:23 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ma strikacku tam to zachvilku odpoji elektronika favorit zvladnul asi 3 - 6km ale to byl Ecotronik ve 74Ah baterkou jeli sme s prasklim klinakem do kopce tak chvilku trvalo nez si toho nekdo vsimnul
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
7.5.11, 19:27 |
|
|
jenikk
|
Díky. No na mapách.cz my to ukazuje 4,6 km, tak to asi nedám. Příští pátek mě tam asi odtáhne známej na laně. Já nevim, možná to drobet dobíjí ve vyšších otáčkách, dnes mi to umřelo po půlhodinovým poskakování na jižní spojce, jinak to jezdilo dobře. Ale asi to riskovat nebudu, zas by mi to akorát zdechlo někde uprostřed křižovatky. Jinak jsem z Prahy Braníku a chci to odvézt ke Svatůňkovi do Modřan.
Naposledy upravil jenikk dne 7.5.11, 20:05, celkově upraveno 1
|
7.5.11, 20:02 |
|
|
PJDefort
|
bejt tebou nejdřív vyměnim žárovku v budíkách..pokud ti nesvítí ani při zapnutym zapalování, tak je to myslim docela jasný...škoda peněz za servis..
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
7.5.11, 20:04 |
|
|
jenikk
|
A vážně je to tak, že když praskne ta žárovka, přestane auto dobíjet? Co jsem tak koukal, tak ta výměna musí být pěkná drbačka...
|
7.5.11, 20:07 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
6 sroubku povolit nahon a budiky jsou venku ale v pripade skousek z gynekologie a 2x zlomene ruce to jde udelat i kdyz se tacho jenom povytahne jo na vine muze byt zarovka pres ni je totiz alternator nabuzeny aby mohl dobijet jakmile zacne dobijet na obou koncich zarovky je + 12 Voltu a zarovka zhasina
|
7.5.11, 20:12 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ani ne je to tak na 5 minut a ano auto přestane dobíjet
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.5.11, 20:12 |
|
|
Šemik
|
Výměna žárovky je vcelku snadná, není třeba ani kupovat novou, Felicie má dost nevyužitých kontrolek ze kterých jde vzít. A skutečně je tomu tak, že pokud je kontrolka nefunkční, alternátor se nemá jak nabudit.
Braník, to je kousek - jestli chceš, můžem se na to ještě teď podívat.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
7.5.11, 20:28 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
My jsme bez dobijeni dojeli asi 150km, ale to byla stara 120ka, odpojili jsme uplne vsechno, krome zapalovani.... dokonce i brzdovky, ale jeli jsme pres Nemecko, tak to nevadilo.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
7.5.11, 20:32 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja s tim nasim fackem uz musel nahore na kopci po oprave auto rozlacit aby nastartoval a dojeli sme do servisu pro novej klinak > 9km z kopce dolu na 3 nitich z puvodniho mozna by vydrzela baterie dele ale kdo vi
|
7.5.11, 20:35 |
|
|
Šemik
|
Tak si pořiďte třeba Avii, ta objede bez elektriky třeba celý svět když bude mít dost nafty
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
7.5.11, 20:36 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Staci pocitat. Kdyby auto bralo za jizdy vic nez 25A, nemohlo by jezdit, altik by to neutahl. Kdyz bude brat 25A, vydrzi plne nabita baterka aspon hodinu jizdy. Tak co se jako deje?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
7.5.11, 20:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|