|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
elektroinstalace felicia -do fava
Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
elektroinstalace felicia -do fava
zdravím, dnes mi došla kabeláž z feldy je skoro kompletní ale bohužel tam chybí dráty od baterky k pojistkové skříni a ke startéru ale to by měli jít použít i stávající kabely nebo ne? dále jsem řešil a nevyřešil záhadu: kabeláž z feldy se skládá ze 3 částí: 1. motorová část 2. kabeláž v interieru za palubní deskou a k předním světlům 3. kabely od levé strany podběhu do zadní části k čerpadlu, zadním světlům a pod. ale k záhadě ve 3. části kabeláže cca 10- 20 cm od přívodu napájení a plováku k palivovému čerpadlu vedou 2 konektory 1. konektor má 3 dráty 2. konektor má 4 dráty ale není mi jasné kam můžou vést co jsem tak přemýšlel tak jsem došel k závěru že můžou vést maximálně ke spínači od ruční brzdy a k čidlům od pásu ale to mi přijde dost nepravděpodobné protože kabeláž je R.V 95 ... a pak další postřeh ve 3. části vedou kabely jak k pravému tak levému světlu a pak i do 5. dveří a konkrétně vede do 5. dveří svazek 5ti drátu a to vedou: k osvětlení SPZ k brzdovému světlu k vyhřívání okna k motorku stěrače A ten 5 drát je společná kostra ??
|
26.5.11, 17:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: elektroinstalace felicia -do fava
Teď jsem zapojoval na dvou feldách 5. dveře. U starších typů feldy je to dělané trošičku jinak než u novějších. Novější mají tenší kablíky, jiné konektory k světýlkům na SPZ. Starší typ má do 5. dveří tahanou společnou kostru, kabel asi 2,5mm2 hnědé barvy. Je rozpojen na tři. Jeden hrubší, asi zhruba 1,5mm2 černé barvy-kostra vyhřívání zadního skla. Potom dva tenké hnědé-kostra motorku stěrače a světýlek SPZ. Potom tak jsou dráty zelené s černým proužkem, to je napájení světýlek SPZ, tedy plus. Dále tam jsou dráty černý se žlutým proužkem a zelený s červeným proužkem- napájení stěrače. Jeden černý hrubý, je trošku kratší, to je napájení vyhřívání. Pokud bylo 3. brzdové světlo, to bývá tenkou dvojlinkou.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.5.11, 20:02 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
díky moc ale asi taky netušíš kam vedly/jak zapojit ty dráty ( 2 konektory, jeden ze 4mi a druhý ze 3 dráty) které jsou vyvedeny zhruba pod řidičovou sedačkou že ? ale i tak si mi pomohl
|
27.5.11, 05:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
hnědý drát je společná kostra, já tahal feldu do fáčka mockrát a problémy jsem neměl, byly doby kdy jsem z totálky prodal papíry a z feldy udělal fáčko, kostra vzadu se musí dodělat u levé zadní lampy, miloš
|
27.5.11, 06:17 |
|
|
varok
|
Ten se čtyřmi piny bude určitě plovák s čerpadlem. Dva piny bývají pro čerpadlo a dva pro plovák. Ten s těmi třemi piny nevím, ještě mě napadá dveřní spínač. Feldy už mají myslím u řidičových dveří spínač na sloupku B, je jiný než u fáčka, má tři piny. Jestli to je takový malinký konektor, tak to bude ono.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
27.5.11, 06:25 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha tak v tom případě už je to jasné .... ten konektor pro čerpadlo a plovák jsem poznal a ten je cca 20 cm od těch dvou konektoru které jsem nevědel kam je dát ... takže ten 4pinový konektor bude nejspíš k tomu dveřnímu spínači a ten 3 pinový bude ke koncáku k ruční brzdě ... takže ty kabely pro startér se dají použít z fáva co tam teď mám jen se ta celá kabeláž připojí na spínačku ??
|
27.5.11, 15:42 |
|
|
varok
|
Nene, k dveřnímu spínači by měl jít konektor se třemi, piny. Ale možná ze pletu. Elektriku má felda myslím trošku jinou. Má relátko v pojistkovém panelu, které odpojuje proud některých spotřebičů při startování. Je to napojené na drát, který jde od spínačky k cívce startéru. Nevím, jestli to mají feldy od začátku, ale na naší to je.
|
28.5.11, 07:20 |
|
|
paho
|
Zdravím všechny a zároveň prosím o pomoc. Ve filetě mi z ničeho nic přestalo fungovat osvětlení interiéru. Pokud otevřu dveře na řidičově straně nebo za ním je vše ok, ale na spolujezdcově straně to prostě nefunguje. Spínače jsou oba ok měřil jsem je... Pojistka 15A je taky v poho...Zpožďovač je taky ok mimochodem stejný problém je i když ho vypojím...Nevíte někdo kde by mohl být zakopaný pes????PŘEDEM DĚKUJI
|
23.2.12, 06:13 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
tak kdyz ti to sviti na jedne strane tak na druhe bude asi prekousanej drat
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
23.2.12, 09:19 |
|
|
paho
|
Tak uz to mam opraveny bylo to 12V preruseny vodic...
|
25.2.12, 10:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|