Autor |
Zpráva |
MSG
|
ručení - potřeba nepřetržité kontinuity?
Zdar,
mám takovej dotaz ohledně pov. ručení: koupil jsem cca před 3 týdny ojetinu. Pak jsem byl na dovolený, pak jsem vybíral pojišťovnu atd. a je tam prodleva mezi tím, když původní majitel pojistku zrušil a než jsem to zřídil já cca ty 3 týdny. Samozřejmě mi auto jen stojí před barákem a nikam s ním nejezdím... ale bratránek teďka říkal, že i tak je potřeba ho hned pojistit nebo dát značky do depozitu... jinak prej je nějaká sankce od sdružení pojišťoven či jaký pakáže... Nevíte, co je na to pravdy a jakej je ev. časovej limit znovupojištění auta?
Předem díky za info.
|
5.6.11, 20:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: ručení - potřeba nepřetržité kontinuity?
jo za nepojištěný je pokuta 50kč za každej den
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
5.6.11, 20:39 |
|
|
venca.m
|
Pokud auto kupuješ tak máš 14 dní na vyřízení veškerých záležitostí včetně pojistky, když to nestihneš hrozí pokuta...
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
6.6.11, 06:18 |
|
|
john simple
|
pojištěné to přeci musí být hned, když předchozí majitel zruší svou pojistku
|
6.6.11, 06:27 |
|
|
Vlastimil Laube
|
Jo, s pokutou mám svoje zkušenosti. Měl jsem u karavanu smlouvu na dobu určitou (cca 200Kč za celej rok) a než sem se dokopal tam dojít uzavřít novou (karavan samozřejmě stál na zahradě a ani se nehnul) uběhlo asi měsíc a půl... A Šup - po půl roce ve schránce složenka na 1500... Prostě sviňárna na n-tou, ale vyvlíknout se mi z toho nepovedlo. Takže sem za měsíc a půl zaplatil tolik peněz, co by na normální ručení vydrželo na 8 let... Doporučuju nepodceňovat, stát nejlíp umí potrestat prohřešky, který nejsou nijak nebezpečný a existujou jenom proto, aby se kvůli nim mohli vybírat tučný pokuty...
|
6.6.11, 06:35 |
|
|
venca.m
|
To jsem teda nikdy neměl, pokud vím,mám na to dva týdny. Akorát s tím nesmíš jezdit.
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
6.6.11, 06:37 |
|
|
MSG
|
Hm... to je teda pěkná sviňárna... jsem myslel, že je tam nějakej čas... tak je teda 14d nebo nic?
Jo a ta pokuta, to přijde samo nebo je líp se po to nějak pídit? Nerad bych aby to přišlo za 10 let i s úroky a návrhem na exekuci...
|
6.6.11, 08:37 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
S tou pokutou měl známý o samý, ale povedlo se mu to, aby nic neplatil, na kancelář pojistitelů zatlačil, s tím, že auto stálo na jeho soukromém pozemku, z tama se nepohlo, na to má svědky a bude se s něma soudit a oni couvli a pokutu stáhli.
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
6.6.11, 12:51 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
přijde ti pokuta za každý nepojištěný den dle objemu do 1850 ccm 50kč nad 1850ccm 70 kč v zákoně není uvedeno kolik času máš na přehlášku, ale je-li vozidlo tvoje-kupní sml+zápis v tp odhlášeno na, si povinen ho pojistit nebo vyřadit z provozu
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
6.6.11, 14:56 |
|
|
MSG
|
Hm, smlouvu na to mám + plnou moc k převodu, takže je možný, že to pošlou tomu původnímu majiteli Odhlášený to na mě není. (no, je to moje blbost, takže to jde za mnou)
|
6.6.11, 15:39 |
|
|
MSG
|
Jime: máš zkušenost, když děláš ty pojistky, jak moc to tolerují pokud jde o koupi auta? Přece tohle dost lidí neví a určitě je dost lidí co alespoň pár dní v dobrý víře to nemá pojištěný... Chápu, že je nesmysl s tím jezdit, nebo že by si někdo takhle šetřil peníze přes zimu kdy nejdezdí, ale tohle je něco trochu jinýho...
|
6.6.11, 15:42 |
|
|
Kristensen
|
pokud koupíš auto a bude na tebe pouze odhlášený ( v polopřevodu) tak nemusíš platit na pojištění ani korunu třeba 10 let ale to auto nesmí být ani zaparkované na veřejnej komunikaci a nesmí na ní jezdit. Povinnost platit povinné ručení maj pouze vozidla přihlášená k registru silničních vozidel což vozidlo v polopřevodu dle zákona není a ty nejseš povinnej to vozidlo bezpodmínečně přihlásit protože je další zákon kterej řiká že pokud vlastník vozidlo nehodlá provozovat nemusí jej přihlašovat do registru vozidel.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
6.6.11, 16:19 |
|
|
venca.m
|
To jako můžu mít auto v polopřevodu jak dlouho chcu???
|
7.6.11, 06:09 |
|
|
Kristensen
|
no pokud s ním nehodláš jezdit tak je to uplně jedno jak dlouho na tebe bude v polopřevodu, ale pokud by jsi chtěl s ním jezdit tak tam je nějaká doba do kdy by jsi měl vozidlo na sebe přihlásit ale spousta lidí zaplatí jen pojistku a jezděj v polopřevodu třeba půl roku.
|
7.6.11, 07:47 |
|
|
Kristensen
|
tady máš paragraf 6 ze zákona 56/2001: (1) Každý, kdo hodlá provozovat na území České republiky silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo, je povinen tato vozidla přihlásit k registraci na předepsaném tiskopisu u příslušného okresního úřadu, s výjimkou osob, jejichž pobyt na území České republiky netrvá déle než 185 dnů v příslušném kalendářním roce, (dále jen "žadatel").
|
7.6.11, 07:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|