Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 4.12.24, 20:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 zatekani do feldy 
Autor Zpráva

Příspěvek 
varok píše:
Tak jsem to provizorně zalepil takovou tou stříbrnou páskou a vypadá to, že to pomohlo. Ale zjistil jsem další problém. Když jedu rychleji, slyším někde odzadu zvuk průvanu. Nevím ale jestli to jde od některých bočních zadních dveří nebo od 5. dveří. Zkusím posunout zámek 5. dveří a uvidím.

Řeším teď úplně to samý :lol:

19.9.10, 11:30
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tak jsem zjistil, že ten průvan dělá střešní okno. Mám ho zalepené stříbrnou páskou, protože je ulomený uzávěr a nový nejde sehnat. Ani po vrakovištích a na inzeráty. Ten odkaz, co tady dával někde nedávno Sadra už nefunguje, tak nevím.

24.9.10, 18:49
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
jestli máš VS3 okno tak uzávěr mam :D

24.9.10, 19:13
Profil ICQ

Příspěvek 
VS3 mám na fáčku a teď jsem koupil náhradní od Chaviera přes Gokralíka. Těch je po inzerátech a vrakáčích dost. I v autosklo servisech mají nové. Na feldě mám ten světle šedý mechanismus, jak se o něm nedávno někde psalo. Má to takové malinké šedé kolečko s kličkou, myslím že jsi psal název Galileo.

10.10.10, 14:21
rejpal

Příspěvek 
Postřehy z praxe...
Mi chcalo dopředu kolem těsnění okna (mezi plechem a gumou).
Dozadu mi chcalo kolem těsnění okna (mezi plechem a gumou) a (asi) těsnění pátých dveří (mezi kastlí a gumou).

10.10.10, 21:17
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Mě prostě zase nechcije ani přes přední, tedy čelní sklo ani přes zadní. Všude sucho. Pořád mám mokrý koberec za řidičem. Ten co je jakoby pod řidičovou sedačkou. Už jsem zalepil igelit v řidičových dveřích, ale pořád bývá vlhko. Vždy když delší dobu prší, tak koberec navlhlý.

11.10.10, 18:58

Příspěvek 
šel by pod těsněni čelního skla nafoukat akrylátovej tmel aby to plnilo těsnící funkci?

4.11.10, 22:20
Profil ICQ

Příspěvek Re:
a nedokázal by mi taky někdo poradit prosím ? mně začlo kapat u Feldy když prší po nohách jako by stoho plastu a všim sem si že kape už i u spolujezdce :-(

Otec:
Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001

8.6.11, 18:26

Příspěvek Re: zatekani do feldy
čelné okno, vymeniť gumu...

8.6.11, 21:33

Příspěvek 
Nejen to... taky opravit rám okna, bývá vyhnilý. Stačí vybrousit, vykytovat a přetřít štětkolakem.

9.6.11, 13:02

Příspěvek Re: zatekani do feldy
co se týče vody vpředu u spolujezdce nebo u řidiče tak pokud stíká po vnitřním předním plastu a je mokrej molitan pod palubkou tak tam teče jedině předním oknem stačí jen aby na hraně za kterou je zaháklá okení guma byla trochu napučená barva a už tam poteče, při opravě nepoužívat starou gumu. a pokud teče do auta ale molitan není mokrej až nahoru tak teče z motorovýho prostoru, po nadzvednutí odhlučnění hned vedle baterky, jak po spáře podběhu vedou kabely tak ta spára je občas prorezlá a to samé na druhej straně.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

9.6.11, 20:59

Příspěvek Re:
a d se to njak udělat doma ? jako to čelní sklo ? nebo stím musím do servisu ?

Otec:

23.6.11, 10:36

Příspěvek 
Dá se to doma... ale nesmíš být úplná lopata. Pokud umíš sdělat palubku (pro lepší přístup), tak je to pohoda.

23.6.11, 10:47

Příspěvek Re: Re:
tak palubku z dělat umím jeto sice pracné ale už sem ji z dělanou mněl ale mám stoho skla trošku strach nechtěl bych ho rozbít nebo něco pač to sem ještě nevytahoval :(

Otec:

23.6.11, 10:53

Příspěvek 
Jestli by sis na to troufnul, tak píšu návod:

1. Plast pod stěrači ven, palubka ven.
2. Nožíkem vyřezat čelní okno z těsnění, přesné místo řezu si budeš muset najít, je zhruba mezi dvěmi prolisy na tom těsnění. Potom to těsnění strhni (neboj, okno dovnitř vozu nespadne).
3. Sklo vyndat, nejlépe ve dvou lidech.
4. Prohlédnout si rám. Rezavá místa vybrousit, vyšmirglovat, vykytovat, natřít. I jemné rezaté bublinky je třeba srovnat. Rám musí být hladký, aby guma na něm těsnila (právě ta koroze těsnění nadzvedává a pak zatéká dovnitř). Vyhnité kusy toho rantlíku, které chybí nevadí, pokud toho není moc, dá se to přežít.
5. Na okno navléct novou gumu (pozor na orientaci, abys ji tam nenasunul opačně a pak se nedivil, proč to nejde do auta namontovat). Bude to trochu pakárna, bolí z toho dost ruce, ale dá se to zvládnout.
6. Nasunout do gumy provázek nebo kabel (lepší je silný kablík, který se nepřetrhne). Kablík nastrkej do toho místa v těsnění, kde má být potom rantlík rámu okna. Blbě se to vysvětluje, ale až to uvidíš, tak pochopíš. Na koncích si nechej přesah tak 30 cm.
7. Přilož okno k rámu tak, aby ty dva konce viseli vevnitř auta. Okno se snaž usadit co nejpřesněji jak bylo. Klidně do něj bouchej pěstí (ale zas ne moc silně žejo).
8. Pak sedni dovnitř a začni provázek tahat. Uvidíš, jak se guma těsnění začne převlékat přes rantlík okna. Co chvíli vylez z auta a sklo potlač nebo do něj pobouchej, bude tam postupně zapadávat. No a tak pokračuj až než celé těsnění bude převlečené přes rantlík. Pokud tam okno nebude úplně sedět (bude vidět zvenčí, že někde je guma těsnění moc nadzvednutá), tak se o okno opři, ještě může zapadnout na své místo). Doporučuju provázek nandat tak, aby ty konce viseli v místě zpětného zrcátka. Vytahovat jej je nejsnadnější tak, že nejdříve provlečeš vrch (pak zvenčí poboucháš, aby sklo zapadlo). Pak vytáhneš třeba levý sloupek, pravý sloupek (po každém kroku do skla potlač nebo pobouchej, ať si sedne) a nakonec spodek. Občas se může stát, že provázek vytáhneš moc a guma nebude za rantlíkem. Tam ti pomůže jen šroubovák a trpělivost. Jo a taky když ten provázek půjde vytahovat hodně ztěžka (např. v rozích). Tak za provázek tahej a dělej u toho takové krouživé pohyby... sice to půjde po milimetru, ale půjde. Lepší jak to rvát a pak provázek utrhnout. Jo a ještě je dobré do toho místa provázku nalít silikonový olej nebo mýdlovou vodu.

9. Udělej test, upevni někde hadici s vodou, aby na auto "pršelo". Sedni dovnitř s baterkou a čum. Je třeba nechat na auto pršet dlouho (tak půl hodinky). Pokud je všechno zevnitř suché, můžeš si pogratulovat a namontovat zpátky palubovku a plasty.

Obrázek

23.6.11, 11:55
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další