Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 08:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Fiesta -šponování řemene alternátoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Fiesta -šponování řemene alternátoru
Ahoj,
jak se šponuje řemen u alternátoru ? Klasický šponování (ani automatickou kladku) jsem tam nenašel,vypadá to jako jeden kus.Je alternátor přišroubovanej bez možnosti změny polohy ?

Fiesta 1.4 16V /2002 -nový model

Díky
(omlouvám se ,že to dávám sem,ale chodí sem lidi,kteří se zabejvají autama všeobecně)

Obrázek

1.7.11, 19:34
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek Re: Fiesta -šponování řemene alternátoru
lepsi fotka by nebyla? nekde tam bud bude kladka nebo nejake zarizeni ktere sponovat jde :-D

1.7.11, 19:35

Ne.Řemen vede přes čtyři řemenice
1.)alternátor
2.)klima
3.)klika
4.)vodní pumpa

Všechno přišroubovaný napevno k bloku motoru.Připadá mi,kdyby se vytočil jeden z šroubů co drží alternátor,dal by se vyklonit a uvolnit řemen.

Stejnětak mi vrtá hlavou řemen serva -to samý (přišroubovanej na pevno do konkrétního místa)

1.7.11, 19:42
Ignorant pravidel

no jo FORD :-D ale osobne by tam mela byt napinaci kladka

1.7.11, 19:44
Hliník navždy.

Move :arrow:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

1.7.11, 19:47
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Pravdou je,že je k tomu hrozně špatnej přístup a je do toho špatně vidět.Zkoumal jsem to jak pod autem,tak i zvrchu s vymontovanou nádobkou na chladící kapalinu a žádnou kladku jsem tam nenašel.

Matthes -pardon,sekce pro neškodovky jsem si nějak nevšiml.

1.7.11, 19:49

kladka tam neni je tam spesl remen kterej se nesponuje :D pokud je volnej vymenit a budes muset asi do fordu, nasazuje se tak ze myslim povolis altik on se jako by skloni natocis si tam remen a pak utahnes......zacina se tento system objevovat i na vozech fiat...s tim rozdilem ze tam musis odstrojit pulku motoru aby se s tam vubec dostal :lol:

1.7.11, 22:03
Profil ICQ

Nuo a čo ten šrób na fotke, ktorý má vonkajší Torx a je poistený maticou? To nemôže byť na nastavovanie? Aj keď teda z tej fotky nevidno nič, čo by sa tam mohlo hýbať....

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

2.7.11, 07:18

Ten alternátor je přištoubovanej přez mezuikus k hlavě motoru (bez možnosti pohybu.
Jestli je to opravdu tak jak pise Jiri,tak to aby si člověk vyrobil další přípravek na šponování.To mám radost :-(
Řemen vypadá takhle:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

2.7.11, 10:23

Je to tak, nektery ty zetecy sponovak maji a nektery to maji prave takhle, ten remen bude asi ok tam hlavne musi byt stejna delky...presne jaka ma byt a ja vim ze kdyz sem to delal na tom fiatu tak byl takovej pruznejsi ten remen ale tohle by tam melo jit....ten sroub s torxem je tam proto aby si mel vice prace pri demontazi altiku :D musis povolit matici a pak jest vytocit ten steft..ale ja sem to delal tak ze sem povolil altik nechal jej jen na tom steftu a kdyz povolis matici tak se ti ten altik nakloni....tim se ti uvolni remen...ne uplne ale natocit tam jde...a pak jen utahnes tu matku a dalsi srouby co drzi altik, priprave nepotrebujes to tam dostanes i tak...neni to zas tak hrozny

2.7.11, 14:52
Profil ICQ

OK. Díky moc za informace.Nějakej přípravek si na to stejně vyrobím.
Je tam ještě další řemen (na servo) a u něj ? Je k tomu hodně špatnej přístup.Zkoušel jsem za ten řemen brát rukou a opravdu je pružnější.
Obrázek
Obrázek

2.7.11, 20:15

Kurna tak ted si me zarazil, mel sem za to ze servo je pod altikem aspon teda bylo co vim, co mas pod altikem mas tam klimu?....dej fotku motoru mas zetec ne...mozna model kterej sem jeste nevidel :D ono u forda je jich hodne :D co vim tak tam byl jen jeden remen...no kazdopadne pokud ani ten k servu nema napinak tak postupovat stejnym zpusobem....zkusit nejak uvolnit..odklinit nasadit remen a zase utahnout

2.7.11, 23:18
Profil ICQ

Na sání je napsáno DURATEC ,ale nepřekvapilo by mě ,kdyby to byl částečně starej motor.
Klímu mám pod altíkem -usuzuju tak i podle elektronický spojky.To co je za motorem je určitě čerpadlo serva.Je na to samostatnej klíňák a je to pořád v chodu.
Nadával jsem kdysi na žigula,jak je u motoru málo místa.Tohle je ještě mnohem horší.:-(
Obrázek
Obrázek

3.7.11, 13:08

aha ty mas duratec, ale to by mel byt osmiventil.....a nebo ze by nejaka 16V verze, no asi sem toho jeste videl malo..... :D ...kazdopadne na tech remench to nic nemeni...ja vim ze tady to bez napinaku bylo na zetecach ale je mozny ze to spis bylo nejake obdobi a treba na vice motorech......novejsi to nemaji....na zetecu je myslim vsechno pod se bou altik klima i servo....servo je teda urcite vepredu a jen jeden remen....a taky ted me napadlo duratec ja znam jako obsah 1.3..takze je mozny ze toto bude vlastne zetec 1.4 jen s nazvem duratec....no kdo se v tom ma vyznat... :lol: :sick: ...kazdopadne jak na remeny jsem ti poradil...musis mrknout co se da uvolnit a natocit ho tam..pak zase utahnout a remeny musis mit presne delky jaka tam ma byt :)

3.7.11, 13:21
Profil ICQ

Je to určitě 16V a možná starej motor (nevím).Rozvodovej řemen je schovanej pod plastovým krytem.
Jak na řemeny už vím.:-) Díky za rady.Ještě bych zkusil probrat výměnu rozvoďáku.Někde jsem četl,že se klika zajistí proti otočení zespodu takovým trnem a křídele vaček zase pásovinou.Jinej návod byl tak,že se na řemenice i řemen udělají rysky,který se překreslí na novej řemen.Ten se pok nasadí podle rysek.Je to možý ? Je nějakej lepší způsob?

3.7.11, 13:57
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další