| Autor |
Zpráva |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Vít Široký píše: s Favoritem dělám běžně totéž, klidně do něj při tom i sednu, vážím 120 kilo, a nic to nedělá. Chová se to jako by stál na kolech. Rok 1990.
Ok, parkrat tu nekdo psal ze prvni fava byly horsi jak skodovky co se tyka karoserie 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 20.5.07, 19:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Peter50kw píše: 4. Vymenit v aute sedadla za iny typ je ilegalne (STK, pokuty a v CR aj body).
a jak to ten policajt na silnici pozná? on zná všechny typy sedadel a čalounění, které se do auta montovali? on na to má nějaké školení? to bych ho chtěl vidět.
|
| 20.5.07, 19:12 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Matthes píše: Vít Široký píše: s Favoritem dělám běžně totéž, klidně do něj při tom i sednu, vážím 120 kilo, a nic to nedělá. Chová se to jako by stál na kolech. Rok 1990. Ok, parkrat tu nekdo psal ze prvni fava byly horsi jak skodovky co se tyka karoserie 
většinou to píšou lidi, kteří se o svůj vrak nestarali a nechali si ho shnít před očima, já s nima nesouhlasím, tak jako existují perfektní škodovky (doufám, že je uvidím na srazu techwebu  , tak stále existují perfektní zdravé favority v provozu
|
| 20.5.07, 19:14 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Peter50kw píše: Dovoz auta na slovensko pride na cca 20000 na uradoch. K tomu si pridaj cestovne naklady, tak to da spolu minimalne 30 pri velmi hospodarnom nakladani s peniazmi.
já to slyšel a nechtěl jsem tomu věřit, to je zlodějna, pojistka na malý vozík 1000 sk a ještě to všechno evidují ti stupidní policajti a auto můžou zabavit snad na tři měsíce, no politováníhodné miloš
|
| 20.5.07, 20:16 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Za maly vozik platim asi 450 a niektore poistovne ti to daju zadara k autu.
Pri dovoze auta na SK je hlavne rozdiel to, ze slovaci vyzaduju COC (certificate of conformity), co stoji asi 5000 a strata casu a musis to dat uradne prelozit (dalsie peniazky za uradny preklad uplne zbytocnych dokladov - minimalne COC a predajnu zmluvu). Auto bez COC sa neda legalizovat. Dalsia neprijemnost je, ze z KE je to do NDR o dost dalej ako z Prahy.
Som to mal preskumane, lebo som chcel doviezt oktu z Nemecka, nakoniec som kupil od kamarata.
|
| 20.5.07, 22:00 |
|
 |
|
Jura
|
Vyplatí se vůbec auto dovážet? Co to obnáší a jak se to dělá? To sou nějaký firmy na to?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 20.5.07, 22:04 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Vít Široký píše: Peter50kw píše: 4. Vymenit v aute sedadla za iny typ je ilegalne (STK, pokuty a v CR aj body).
a jak to ten policajt na silnici pozná? on zná všechny typy sedadel a čalounění, které se do auta montovali? on na to má nějaké školení? to bych ho chtěl vidět.
Ako to policajt pozna, je otazka aj toho ako "odborne" sa vymena urobi. Predpokladam, ze 742, favo a felcka su dost rozsirene auta, aby aspon chytil podozrenie. Na STK to na tych autach urcite pozna bez problemov. Nevidim ako svoj problem definovat ako to pozna. Ak to pozna, jazdis na aute, ktore nesplna technicke blablabla, na SK dovidenia papiere od auta a pokuta, v CR nato mate nejake cislo, tusim 411. V zasade je to dost podobny problem, ako ked si do S105 namontujes motor z fava - ked ti na to cajt pride, mas smolu.
|
| 20.5.07, 22:19 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Jura píše: Vyplatí se vůbec auto dovážet? Co to obnáší a jak se to dělá? To sou nějaký firmy na to?
V CR urcite - kupis ho v DE, zaplatis tam 150 penazi za preprAVNE ZNACKY A POISTKU NA 2 TYZDNE, V CZ ides na STK a prihlasis na policajtoch a tot vse. Skus pre zaciatok na www.mobile.de
|
| 24.5.07, 22:16 |
|
 |
|
ventYl
|
Peter50kw píše: Za maly vozik platim asi 450 a niektore poistovne ti to daju zadara k autu. Pri dovoze auta na SK je hlavne rozdiel to, ze slovaci vyzaduju COC (certificate of conformity), co stoji asi 5000 a strata casu a musis to dat uradne prelozit (dalsie peniazky za uradny preklad uplne zbytocnych dokladov - minimalne COC a predajnu zmluvu). Auto bez COC sa neda legalizovat. Dalsia neprijemnost je, ze z KE je to do NDR o dost dalej ako z Prahy. Som to mal preskumane, lebo som chcel doviezt oktu z Nemecka, nakoniec som kupil od kamarata.
doplnim nejake detailnosti:
- COC existuje (resp. da sa ziskat bezne na vsetky vozy s datumom vyroby 1996 a vyssie
- za prihlasenie vozidla zo zahranicia sa plati niekolko penazi, pri vozidle starsom tusim 10 rokov sa plati za kazdy rok navyse nejakych 5000
- od 1. 10. 2009 (od 1.10.2008 ak sa jedna o nove vozidlo) budu moct urady zrusit platnost COC, ak vozidlo nema na motor schvaleny sulad s emisnymi normami, alebo schvalene zariadenie na sledovanie emisii podla vyhlasky 583/2006 (?)
to s emisnymi normami sa tyka aj vozidiel uz v prevadzke, cize v praxi asi pojdu vsetky sade dole, pretoze neverim, ze skodovka necha pre motory 742 schvalit zariadenie na kontrolu emisii a jednoducho prehlasi, ze tie motory tie normy nijako splnovat nemozu.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 25.5.07, 10:36 |
|
 |
|
Ruprt
|
Citace: Peter50kw napsal: 4. Vymenit v aute sedadla za iny typ je ilegalne (STK, pokuty a v CR aj body).
Mozes napísať číslo vyhlášky alebo metodickeho usmernenia, kde by som nasiel informacie, zakazujúce výmenu sedadiel? Inak, z ktorého auta sa najviac hodia predne sedačky do 120tky (aby sa museli čo najmenej upravovať)? Aké máte skúsenosti?
_________________ Škoda Ruprt, podvozek 100, karoseria 105, motor 120
|
| 16.8.07, 19:00 |
|
 |
|
Majlanky
Junior TW team
|
Jelikoz mam Formana muzu referovat. Takze ke rzi. Nejkrizovejsi jsou 5 dvere. Tam se poradne koukni kolem SPZ pac tam to bejva prolezly skrz naskrz dost casto. Pak si prohlídni karoserii pod tema plastovejma deklama u zadnich dveri a pod tema listama na dverich pokud tam sou. Jinak jak uz sem tady nekde cet prohlidni klasicky mista tzn. Lemy, prahy, spodek. Pak si dej bacha na tlacitka od svetel. Dost casto se stane ze se opotrebuji a pak nejdou zapnout. Jinak laku obecne bych se nebal to ze je slusnej jeste neznamena ze je novej a pokud je novej tak jde o okolnosti za jakych ho ta dama prodava. treba dostala nabidku ktera se nedmita. Pak pozor na motor. Koukni na tesneni pod hlavou.Bejva z nej dost casto prach. A pak jak vypada hlava samotna. Taky skoukni remenici jestli neni uplne jeta. Poznas to mimo jine podle piskani v nizkejch otackach. No a posledni jsou budiky. Nahod elektrini s zkus do ni parkrat silneji tuknout. Tim odhalis studenaky. To je asi tak vsechno co ti muzu rict ke vsem zaludnostem. Tak hodne zdaru...
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
| 16.8.07, 20:24 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Tak už je to asi jedno, podle toho co jsem četl výše - ale pro ty co by měly podobné dilema: Forman. I když to auto člověk nepoužívá jako náklaďák ten kufr se vždycky může hodit (třeba i časem na kočárek  ), navíc forman má pokud vím líp zpevněnou kastli. Navíc má nesrovnatelně lepší jízdní vlastnosti, v zatáčkách a při většich rychlostech je stabilnější než favorit díky těžkému zadku. Nevýhoda je vyšší cena, kolem 30 000 za takové auto je hodně a navíc sehnat hodně zachovalého formana s motorem 50kW r.v.94 (40kW ani karbec 43kW nedoporučuju) je jako hledat jehlu v kupce sena, moc jich s touto motorizací vyrobených nebylo a podle toho co vím tak je to auto kterého si každý komu dodnes slouží váží a neprodává ho. S těma feliciema - za 30 sehnat hatchback není problém, ale asi to chce mít šťastnou ruku nebo se trochu vyznat. Znám několik lidí co koupili felicie r. 94-95 a na těch všechno špatně a jenom do toho vrážejí prachy a ve verzi combi se mi snad nepodařilo narazit na pěkný kousek pod 60 000
|
| 18.8.07, 03:23 |
|
 |
|
Jura
|
jj.....chce to hledat... Já než jsem si koupil moji felicii kombíka 1.6 GLX rok 97, tak sem strávil 2 měsíce na netu hledáním a ježděním po autobazarech...nakonec sem našel v Třebíči krásnou felinku ... viz moje fotka vedle:) Krásná z venku krásná zevnitř posilovač řízení atd... najeto 112000Km a dal jsem z něj 53000Kč. Horší je ovšem to, že na tom autě snad ještě nic nebylo měněno a postupně se to musí měnit... Chci říct, že pokud nekoupíš nové auto, tak do něj budeš vrážet prachy dycky... Předchozí majitel je většinou nějaký hovado, který na to sere a pak se toho chce zbavit.....ale má to ti výhodu, že se člověk na tom autě vyučí a ještě že existuje tohle fórum, jinak bych byl dost v prdeli a musel dávat nehorázný peníze za servis....
|
| 18.8.07, 07:53 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Jura píše: jj.....chce to hledat... Já než jsem si koupil moji felicii kombíka 1.6 GLX rok 97, tak sem strávil 2 měsíce na netu hledáním a ježděním po autobazarech...nakonec sem našel v Třebíči krásnou felinku ... viz moje fotka vedle:) Krásná z venku krásná zevnitř posilovač řízení atd... najeto 112000Km a dal jsem z něj 53000Kč. Horší je ovšem to, že na tom autě snad ještě nic nebylo měněno a postupně se to musí měnit... Chci říct, že pokud nekoupíš nové auto, tak do něj budeš vrážet prachy dycky... Předchozí majitel je většinou nějaký hovado, který na to sere a pak se toho chce zbavit.....ale má to ti výhodu, že se člověk na tom autě vyučí a ještě že existuje tohle fórum, jinak bych byl dost v prdeli a musel dávat nehorázný peníze za servis....
Heh...ale už sem vidětl v jiných tématech tvoje problémy s felicií  .....já sem koupil formana za 33, zatím na něm mám naježděno něco přes 8 tisíc a zatím jsem nic řešit nemusel, akorát teď bude následovat výměna oleje.
|
| 18.8.07, 12:16 |
|
 |
|
Jura
|
Tak jsi měl třeba štěstí.... já mám problémy s felinkou, ale já chci mít vše na sto procent, tak asi proto.... Jinak, kdybych do toho nic nedal, jak sem to koupil, tak to taky pojede....
|
| 18.8.07, 12:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|