Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 09:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Motorek stěračů 
Autor Zpráva

Příspěvek 
vopaje píše:
Tak jak Luky,co závada na stěračích.Podařilo se?? čus
no jeste ne. popravde jak ste mi radili odpojit ten cyklovac a spojit dratky, jestli pojede ten dobeh, tak sem se k tomu jeste nedostal, protoze to je na delsi dobu a me se v tom pocasi nechce. Jenom se mi povedlo opravit motorek ostrikovacu, ktery mi mezitim odesel a to tak ze mi to strikalo az na strechu. Nechtel sem davat 260 za novy.

16.3.06, 08:42
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tak to jo,nejsi sám kterého to počasí štve.Jen dej vědět jak jsi pochodil. dík čus

16.3.06, 17:03
Příspěvek Re: Motorek stěračů
Šemik píše:
Zdravim, mám rapida 130 rok 1987 a nefunguje mi doběh stěračů. Motorek jsem měl venku už bůhví tolikrát a furt ho nemůžu seřídit tak, aby doběh šel. Projevuje se to tak, že po vypnutí stěračů páčkou pod volantem se stěrače zastaví v jakékoli poloze. To by nevadilo až tolik, ale když použiju cyklovač tak to je něco hrozného. Stěrače popojedou o 10 cm, zastaví, chvíli tam jsou a pak znovu ujedou 10 cm, zastaví a furt dokola. Za jízdy to docela vadí, roptyluje to a hlavně to sklo vůbec neočistí od dešťových kapek. Jestli se vzpomínám tak dříve byla nějaká zásilková opravářská služba od PALU, ale nepodařilo se mi zjistit jejich adresu, nejsem si ani jist zdali to stále existuje. Když budete někdo vědět adresu do PALU nebo budete vědet jak to nastavit.... Předem díky

může být vadné relé v cyklovači

17.3.06, 19:36
Příspěvek 
O problémech se spínačem Lucas jsem zatím neslyšel. Co se týka problému doběhu jako takového, jedná se patrně o konstrukční chybu při výberu materiálu. Zkrátka, jeden z kontaktů v mechanickém stykači ve víčku motorku (řízený vačkou) je vyroben (z mě neznámých důvodů) obyčejné oceli, která po čase zreziví a přestane mít kontakt. Tento problém jsem vyřešil očištěním a pocínováním tohoto plechu (chce to trochu trpělivosti, očistit dokonale tu rez není snadné a pocínování běžným levným cínem české výroby s kalafunovým vnitřkem není prakticky možné)

6.5.06, 19:05
Příspěvek Stěrače - pojistky
Cau, mam problem ze steracema. Jednoho dne se proste rozhodly, ze nepojedou. Presneji pri jejich spusteni nebo jen po otoceni klickem vyhori jejich pojistka. Kdyz dam novou, chvilku jedou, uz to vypada dobre a pak to samy, vyhori pojistka. Znamej rikal, ze uz to jednou nekomu na favu zpravoval a ze to bylo zanesenym motorkem steracu. Prej staci vycistit. Mate nekdo zkusenost s necim podobnym? Nez se pustim do rozdelani, radsi si vyslechnu nejaky rady. Diky, Zdenek.

15.5.06, 20:06
Moderátor

Příspěvek 
cyz píše:
O problémech se spínačem Lucas jsem zatím neslyšel. Co se týka problému doběhu jako takového, jedná se patrně o konstrukční chybu při výberu materiálu. Zkrátka, jeden z kontaktů v mechanickém stykači ve víčku motorku (řízený vačkou) je vyroben (z mě neznámých důvodů) obyčejné oceli, která po čase zreziví a přestane mít kontakt. Tento problém jsem vyřešil očištěním a pocínováním tohoto plechu (chce to trochu trpělivosti, očistit dokonale tu rez není snadné a pocínování běžným levným cínem české výroby s kalafunovým vnitřkem není prakticky možné)

Český cín není o nic horší, než zahraniční, ale chce to mít důkladně očištěný pobvrch a dostatečně výkonnou pájku. Cínovali jsme kostky pro zemnící šrouby, ale 500 W stáložárnou pájkou s českým cínem... :-)

15.5.06, 20:20
Moderátor

Příspěvek Re: Stěrače - pojistky
Zdeněk píše:
Cau, mam problem ze steracema. Jednoho dne se proste rozhodly, ze nepojedou. Presneji pri jejich spusteni nebo jen po otoceni klickem vyhori jejich pojistka. Kdyz dam novou, chvilku jedou, uz to vypada dobre a pak to samy, vyhori pojistka. Znamej rikal, ze uz to jednou nekomu na favu zpravoval a ze to bylo zanesenym motorkem steracu. Prej staci vycistit. Mate nekdo zkusenost s necim podobnym? Nez se pustim do rozdelani, radsi si vyslechnu nejaky rady. Diky, Zdenek.

Nečekej na rady, které jenom potvrdí výše uvedené, ale rovnou to rozdělej a podívej se, vo co go.

15.5.06, 20:21
Tak motorek jsem vyndal, vycistil a znovu namontoval. Naprazdno, kdyz nepripojim sterace jede motorek v klidu, dokonce i po zapojeni ke steracum kdyz sterace zvednu nad sklo, jede vsechno jak ma. Pak ale sterace chcu pouzit a opet to samy, vyhori pojistka. Nebo chvilu jedou, vsechno vypada dobre, ale pak behem jizdy, aniz bych je pouzil zase vyhori pojistka. Jediny, co me napada, ze by byly zaneseny ty tahla, ale kdyz sterace zvednu, tak fungovali. Proste to chvilu jede a pak najednou konec. Uz fakt nevim co dal. :(

21.5.06, 14:00

Příspěvek 
Možná tam máš zkrat, myslím kontakty na spodku motorku. Dotknou se kastle a je to.......

22.5.06, 05:29
Zdeněk píše:

Tak to mam stejny problem s favoritem.Muze to byt i jina zavada ale dela mi to to same co popisujes.Prosim te az na to prides tak mi dej vedet na m.matez@seznam.cz diky.

19.6.06, 05:11
Příspěvek 
ahoj, sháním ozubené kolo zadního motorku stěrače na vůz škoda Fabia, neporadí někdo, kde ho sehnat.?
tel: 724 620 124 dík

20.6.06, 20:19

Zdeněk píše:
Tak motorek jsem vyndal, vycistil a znovu namontoval. Naprazdno, kdyz nepripojim sterace jede motorek v klidu, dokonce i po zapojeni ke steracum kdyz sterace zvednu nad sklo, jede vsechno jak ma. Pak ale sterace chcu pouzit a opet to samy, vyhori pojistka. Nebo chvilu jedou, vsechno vypada dobre, ale pak behem jizdy, aniz bych je pouzil zase vyhori pojistka. Jediny, co me napada, ze by byly zaneseny ty tahla, ale kdyz sterace zvednu, tak fungovali. Proste to chvilu jede a pak najednou konec. Uz fakt nevim co dal. :(

Stalo sa mi presne to iste, motorcek som vycistil a opet to neslo. Skus hybat so stieracmi, ked mas odpojeny motorcek - ak idu tazko tak mas zhrdzavene-zanesena tie klzne "loziska" v ktorych kmitaju tie stierace, nastriekat tam WDcko nepomaha - musi sa to rozobrat a vycistit. To rozoberanie mi dalo riadne zabrat, nakolko sa to nechcelo velmi pohybovat tak to islo tazko. Chce to len trosku silu a trpezlivost :)
Niekedy sa moze stat ze sa tazko pohybuje len jeden stierac.

21.6.06, 07:06

trochu oživím staré téma,
nevím, jestli s tim Lukáš tenkrát něco udělal, ale kazdopadne dobeh nefunguje
a cyklovac taky ne, cvaká, ale nefunguje.
zkoušel jsem odpojit cyklovač, stěrače fungovaly, ale pořád bez doběhu.
opět začlo fungovat ostřikování zadního skla.
zkoušel jsem cyklovač vyměnit, taky pořád jen cvakalo a žádná změna

28.7.11, 21:00

asi cyklovač v háji, když je cyklovač odpojen tak doběh nefunguje jde to totiž přes něj.

Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001
Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008

31.7.11, 20:46

že by byly oba dva kaput ?
zkusim ten rezervni vyzkoušet v 120tce, tam mi to fachá.

31.7.11, 20:54
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další