Prasknutí skla v autoskloservisu
Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: Prasknutí skla v autoskloservisu
Kdybych si to sklo uměl přetěsnit sám, tak to udělám a nestěžuji si tady na autoskloservis. Gokralík: teď nevím, jestli to mám brát jako urážku. Felda zase v tak hrozném stavu není. Plno lidí tady má auta v omnoho horším stavu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.7.11, 19:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Ale je to staré prostě, i to sklo - mít měsíc starý Superb, sklo by spíš vydrželo. Tvoje staré sklo prostě bylo načlé, od kamínků a jiných vlivů.
Chápu, že jsi chtěl utratit jen ten jeden litr, ale co teda měli dělat? Když to tady tak čtu, asi Tě rovnou poslat do háje. Hrubě se mi nelíbí že je nazýváš podvodníky, čím se provinili?! Seznámili Tě s možným rizikem, šel jsi do toho. A teď jim nadáváš za to, že se stalo, před čím Tě varovali? To snad není ani pravda.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.7.11, 19:51 |
|
|
Kristensen
|
ale tak přece se řiká unterwassermann
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
28.7.11, 20:24 |
|
|
Šemik
|
Kristensene a jak to vidíš Ty? Já dělám servisáka, třebaže ne u aut, ale s podobnými situacemi se občas setkám taky - zákazník má 15let starou myčku, chce tam vyměnit nějakou kravinu, která se ale nedá vyměnit bez demontáže jiných dílů, které se mohou zničit - upozorním ho a souhlasí. Když potom prohlásí něco o podvodnících a zlodějích, vře ve mě krev
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.7.11, 20:28 |
|
|
gokralik
|
varok píše: Kdybych si to sklo uměl přetěsnit sám, tak to udělám a nestěžuji si tady na autoskloservis. Gokralík: teď nevím, jestli to mám brát jako urážku. Felda zase v tak hrozném stavu není. Plno lidí tady má auta v omnoho horším stavu. Nemyslel jsem to na tvou Feldu, ale pro servis už to starý křáp je. Si vem, že oni rýžují na nových autech, co s Feldou... vyměníš okno, vyděláš si sotva tři kila... to je o ničem a ještě se musíš srát s tím, když ti praskne sklo. Přijede tam Passat, vyměníš okno za 7000 (nebo kdovíkolik), polovinu z toho máš provizi a máš zarobené. Jo mimochodem kdyby ses ozval, tak už jsem pár oken vyměnil (a prasklo jen jedno a to kvůli vlastní blbosti - už jsem poučen). Takže by tě to nakonec jen ta tři kila za nové těsnění stálo. Pokud by ruplo, tak tady na vrakáči mají skla za 300-400kč. Tak příště. hardb píše: není lepší si přední sklo pojistit za příplatek 500 kč a někdy třeba za rok, za dva čirou náhodou potkat na cestě nějaký šterk který odletěl od projíždějícího auta ? zavést ke známému (nebo nějakému servisu ) - který si poradí z oknem a nechat to na pojištovně ?? Tohle není řešení, to je typické vychcané češství.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
28.7.11, 21:47 |
|
|
Kristensen
|
No pokud člověk u toho nebyl tak vlastně ve výsledku je těžký tohle posuzovat, je fakt že se to stát u staršího okna může, ale druhej fakt je že mě se to ještě nikdy u staršího okna nestalo a těch oken mě pod rukama prošlo už sakra hodně. Naopak se musím přiznat že se mě to stalo na uplně novém okně na Š120 a to ještě tak že sem auto zasklil, všechno paráda, okno na místě tak jsem ho přeběhnul ještě okenou a když to bylo čistý a už jsem odcházel od auta tak najednou lup a bylo prasklý pěkně zvrchu až dolu. No a co s tím když se to stane na starým okně? Jednak je jasný že je potřeba zákazníka na to předem upozornit a to okno pořádně prohlídnout, jakmile je jen trochu někde ostřílený od kamínků atp. tak pokud řekne zákazník že i přes to to chce tak je odpovědnost čistě na něm pokud s tím oknem já nikde nepraštím. No a další věc je právě ono stáří skla tam pokud praskne sklo který jinak nijak není poškozený a nebude to ani rukama tak jediná možná malá kompenzace pro zákazníka by mohla být nákupní cena okna jinak se to asi řešit nedá, pak už jedině soudní cestou a to by mě zajmalo jak by si s tím páni soudci a experti poradili. A jeden příklad pro zasmání: přijedu na TK a ze dveřích vyletí chlap a ještě mezi dveřma huláká že je dá k soudu, tak když pak přišla řada na mě tak se ptám technika co to bylo za pána tak mě povidal že pán přijel na TK najeli na kanál všechno cajk auto zespodu zastříkaný tak to okouknul zespod, pak na plotnách, no potom šup na válce, zabrzdil jednou dobrý, zabrzdil podruhý a pedál na podlaze tak ještě jednou šlápnul kouknul na zem a v půlce auta mokro, praskla trubka, no a ten majitel tam začal vystrájat že mu to zadarmo opravěj že on měl auto v pořádku když tam přijel což samozřejmě nepochodil a šup ven, buď mu to opravěj a zaplatí nebo ať si to nechá někde opravit nebo opraví sám
|
29.7.11, 06:54 |
|
|
john simple
|
já jsem jednou viděl, jak technik na STK zlomil klíč ve spínačce na š1000mb. pak to na válcích "nahodil" a s omluvou predal zpět
|
29.7.11, 07:07 |
|
|
Jad
|
V tomhle případě bych teda rozhodně o podvodnících nemluvil... Upozornili předem, že se to může stát a s tím rizikem jsi do toho vědomě šel. Takže můžeš oplakávat rozbité sklo, ale rozhodně ne obviňovat servis, že Tě nějak podvedli, okradli atd.
|
29.7.11, 20:54 |
|
|
varok
|
Gokralík: Aha, já to pochopil jinak.
Tak dobře, je to má vina, že mi zatékalo do feliny. Chtěl jsem si jen nechat přetěsnit sklo, ale to prasklo a já si nakonec musel koupit nové.
To co navrhoval hardb neuznávám vůbec. Tak vychcaný nejsem.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.7.11, 18:55 |
|
|
Jiri
|
Nezlob se ale je to opravdu tvuj problem, upozornili te ze pokud okno praskne mas smulu, postupoval bych stejne, ono to chce trpelivost to onkno vymenit, dalsi vec je jak moc se snazili ale protoze ti rekl ze pokud praskne je to bez zaruky.....tak bohuzel, mohl si jim rici ze to nechces kdyz je to bez zaruky....
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
31.7.11, 21:07 |
|
|
Ondras83
|
ja se vubec divim, ze to tady resis...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
1.8.11, 20:58 |
|
|
Kristensen
|
|
1.8.11, 21:11 |
|
|
varok
|
Já chápu, děkuji za rozumné vysvětlení Kristensene.
|
2.8.11, 20:29 |
|
|
big.jedla
|
to máš jako já... prorezl mi první díl výfuku - ta svodová trubka s lambdou. Tak jsem koupil nové potrubí, lambdu jsme po krutém boji ze starého potrubí vyndali, dali do nové a pohoda... jenže po tomto zásahu už lambda nefungovala takže kvůli trubce za 200korun jsem kupoval lambdu za 2tisíce... měsíc na to mi prorezla miska zadního tlumíče... koupil jsem misky, gumy a vše okolo uložení na obě strany snad asi za 3-4stovky. Jenže nešel sundat tlumič, uřezali jsme jsme šroub a že se zbytek vytluče... no ani prd... takže šup nové zadní tlumiče za 1000,- takže ve výsledku během dvou měsíců jsem měl 2poruchy za asi 280korun (200trubka a 80miska) ale protože to je staré auto a při demontáží/montáži prostě něco odejde tak místo 280koun mě to stálo skoro 4tisíce... dobrý rozdíl že??? Taky jsem byl připraven na 300 ne na 4000 A to jsem si to dělal sám tak mužu nadávat leda sobě, ale to jsou věci co neovlivním ani já ani servisák ani nikdo. Takže chápu že v servise to pro ty kluky musí být fakt vopruz, umím si to představit, jak kdykoliv někdo přijede se starým autem, už se bojím za kolik tisíc tam zase udělám škody kvůli nějaké prkotině.
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
3.8.11, 19:13 |
|
|
Ondras83
|
Kris: nj, ale byl varovan, ze to muze prasknout, prasklo a resi se tady, jestli melo prasknout, nebo nemelo, jeslti mohlo nebo nemohlo atd...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
8.8.11, 20:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|