Autor |
Zpráva |
big.jedla
|
Policie a auto nezpůsobilé k provozu?
Ahoj, dnes sem byl na STK technik že OK že celkem pěkná felda (nastříkaný podvozek opravená rez a tak). No a pak mi to nedal kvůli souměrnosti brzd. Pravá zadní brzdí o něco málo méně než levá... na ručku OK ale na pedál méně. Takže to okamžitě mám v nebezpečných závadách... nálepku starou s STK do 08/2012 mi nechal. Takže otázka potřebuju 1den jet do práce a domů a druhý den do práce - do obchodu pro asi nové prasátko a na garáž. Váš názor je to prasátkem???? Nebou koupit i rovnou samostav? Myslíte že se vyplatí to risknout (4roky mě nezastavili ale stejně se bojím)?? Když by mě zastavili tak z toho asi bude velký průser co? Respektive bude z toho průser když na autě nálepka STK je ale v zápisech mám tu nezpůsobilost - dívají se oni okamžitě do databáze při běžných kontrolách???
Jinak jen tam mimochodem nižšího účinku sem si nevšiml. Ba naopak oproti služebnímu autu které má čerstvou technickou mám vždycky pocit že si vybiju zuby o volant jak mi to oproti tomu brzdí.
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
23.8.11, 16:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: Policie a auto nezpůsobilé k provozu?
pokud ručka šla výborně na obě kola tak je samostav OK, tam bude nejspíš zarezlá jedna strana válečku, takže každopádně oba válečky a zrovna si asi kup i ty dvě zadní trubky ke kolům protože ty jsou nejnáchylnější na korozi často prdnou a hlavně většinou nejdou povolit z válečků. A podívej se do kartičky od emisí nebo do velkýho TP do jakýho dne ti ta stará TK platí, pokud až do 31.8. a nesundal ti nálepku tak jsi v klidu i kdyby tě zastavili do té doby.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.8.11, 16:33 |
|
|
big.jedla
|
Ta stará technická mi do pátku ještě platí ale mám v techničáku zápis ze dne 23.8. NEZPŮSOBILÉ. Mám právě strach že při běžné kontrole kouknou do databáze a tam to uvidí. Nebo do mě někdo ťukně a automaticky sem viník já... atd. Teď jsem to našel na netu že pokud je auto nezpůsobilé a dokážou jsi tím někoho ohrozil (což není definované a může si to rozhodnout policista) tak je to 5 až 10tisíc a půlroku až rok bez papírů. Ale není tam nic o případě kdy to mám v databázi ale nálepku platnou ještě mám. Jinak jsou to 3roky staré válečky Ta hadice tenkrát šla povolit v pohodě. Takže fakt stačí jen váleček? Viděl jsem totiž na netu i nějakou sadu pružin šroubků a takové hlouposti.
|
23.8.11, 16:44 |
|
|
Kristensen
|
aha, no pokud je v TP nezpůsobilé tak už je to problem tím pádem ta nálepka už neplatí a je jen otázka zda si to P-ČR bude ověřovat nebo ne když tě zastavěj, dopraváci to zjistěj během chvilky a většinou i zjišťujou, obyčejný jen lustrujou zda není vozidlo nebo osoby v něm hledány
|
23.8.11, 17:28 |
|
|
big.jedla
|
raději asi neriskovat no. Ale je to magořina kvůli takové "prkotině" hned nezpůsobilé Kdyby dal měsíc tak to ještě ten týden opravím bo nejsem z lidí co by chtěli jezdit se špatnýma brzdama... ale potřebuju to auto abych zajel koupit ty díly
|
23.8.11, 17:37 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Já jsem to takhle nedostal a dva dny jsem s tím lítal po praze, protože nic jiného nezbývalo. No co jsem mohl dělat, jezdil jsem opatrně, nedovoloval jsem si a modlil jsem se ať mě nechytnou a ať se nic neposere. Druhej den ráno jsem teda už STK dostal.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
23.8.11, 18:10 |
|
|
Jiri
|
tak mas to zavadu na brzdach, vidim to na valecek a mohl si udelat klidne to ze sundat kolo a buben a valecek poklepat a jet tam hend znova, dle me staci servis brzd a bude to brzdit jako nove
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
23.8.11, 20:30 |
|
|
ventYl
|
niekedy ak sa ten valcek prihrdzavi fakt solidne, tak tomu ziadne poklepanie nepomoze a je treba to rozobrat a valce na oboch stranach vymenit za nove...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
24.8.11, 06:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
příště je lepší říct kolik je ta nesouměrnost v procentech pokud se zadře půlka válešku tak jde ručja spravidla na 1OO procent a provozní kolem 45 rozdíl, pokud je provozní pod 3O nebo nad 6O je problém jinde
|
24.8.11, 17:02 |
|
|
big.jedla
|
jej tak kolik byl rozdíl nevím... oni teď tam mají takový digitální měřák kde lítalo hafo čísel a než sem se zorientoval co to vlastně ukazuje tak mě už vyhazoval...
no každopádně tedy opraveno... dle předpokladů to bylo prase... jinak tedy v servisu jedno prase + pakny na obě strany (prý to bylo už sjeté) + výměna brzdovky + práce = 1200,- tak to ještě docela ujde
|
24.8.11, 17:57 |
|
|
gokralik
|
Cena je v pohodě. Ale prasata bych už nechal vyměnit obě, přecejenom jsou to párové orgány a ještě k tomu nejdůležitější věc na autě.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
24.8.11, 21:10 |
|
|
kwiko
|
nestras, a na co funguje nesahat Ja idem tiez menit len jednu stranu, lebo sa mi podarilo zlomit odvzdusnovak...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
24.8.11, 22:06 |
|
|
CROWACK
|
vždycky když kuchám buben dolů, cáknu trochu breoxu praseti za gumičku. Pak mě tyhle věci nepřekvapí. Nejvíc je to znát na litru, kterej víc stojí než jede, tam to zatuhávalo permanentně, breox jsem dával hned na nový prasata a dobrý...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
24.8.11, 22:11 |
|
|
Kristensen
|
tak to teda musím říct že jsou v podstatě idioti v tom servisu, protože když už někomu dávám nový pakny tak zásadně taky nový prasátka (nedávám jen v takovým případě že majitel ví že je třeba před nedávnem měnil) protože teď máš jedno nový a jedno starý a když ti to starý začne týct tak ti znehodnotí ty nový pakny, copak když se to chytne hned v počátku tak to ještě jde ale ty teď projdeš technickou a řekneš si to je fajn zadek mám celej novej tak na něj šahat nemusím a budeš jezdit třeba rok s tekoucím nebo rosícím prasátkem a to už tak budou ty pakny nacucnutý že to z nich nikdo nedostane, nějaký vyváření odmašťování a broušení je v podstatě k ničemu, pojedeš někde dlouhek kopec brzdy se ohřejou a zase to z toho obložení vyleze. stálo tě to 1200 a bereš to v pohodě tak kdyby to přišlo na cca 1500 komplet tak by jsi se taky určitě nezlobil a bylo by to 100procentní
|
26.8.11, 07:05 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
to s tim valeckem je pravda, jak se daji novy pakny, starej valecek se pochcije, to proste musi udelat, jak se kvuli novymu oblozeni stahne, je v jinych polohach nez je to zvykle chodit a pak netesni
|
26.8.11, 07:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|