|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Autor |
Zpráva |
aeronaut7111
|
spojka Feli 1,3
Zdar, spojka čína za 700 kč mi vydržela 110 000km, výměna jen kvůli ložisku (lamely jak nové, žádné přehřátí atd) - dali mi tam SACHSE a ten po 10 000 kaput- ložisko vydíralo jazyky, samotné jazyky různě vyhnuté, jeden skoro o 1cm, jak kdyby po tom někdo mlátil kladivem- reklamoval jsem to protože při vyšlapávání divně lupala, občas chrastění a navíc mi spojka zabírala čim dál výš (bodejď by ne když se ohýbaly jazyky, servisák se tím projel a prej co mám, žeprý ok, ale trval jsem na demontáži a tam takové boží dopuštění...) Dali to do elitu na reklamaci dílu a ten to NEUZNAL. Namontovali znovu SACHSE, a teď po 8 tis km zase lupání a někdy vrznutí při výšlapu... co ten servis může udělat špatně při montáži aby to takhle dopadlo ?
|
24.8.11, 20:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: spojka Feli 1,3
nemáš vykrivenú tú vydličku čo vodí ložisko...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.8.11, 07:24 |
|
|
aeronaut7111
|
možnost by to byla... ale to by muselo být hoodně vykřivené, to ložisko je plovoucí, navíc při demontáži nic takového vidět nebylo. Navíc, představ si ty jazyky na přítlačáku vyhnuté nestejnoměrně až o 1 cm- to by žádné ložisko nezvládlo.
|
25.8.11, 07:31 |
|
|
aeronaut7111
|
jo a při montáži po reklamaci jsem byl, a docela mě zarazilo že nic nemazali, prej to se nemusí- ale já když jsem viděl suchou drážku pod lamelu, vodicí pouzdro ložiska a nenamazané čepy vidle atd tak jsem se ozval že by mělo být nějakou žáruvzdorkou namazáno - udělali ze mě blba že tomu prej nerozumim a že oni už namontovali moc spojek... tak nevim
|
25.8.11, 07:34 |
|
|
michalkatka
|
trocha tuku sa dáva na tú plocu kde behú ložisko na tej vodiacej trubke v čom je vsadená primárna hriadeľ prevodovky, vidíš máš to tam ak sú poohýbané a zodraté packy prítlačáku tak chyba musí byť v tom že ložisko nedosadá úplne presne v osi na prítlačák... ďaľšia možnost že pri výmene spojky "ohli" primárnu hriadeľ, ale to už je na výmenu celej prevodovky... alebo si natrafil na nejakú vadnú sériu spojkovej sady...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.8.11, 07:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dávám starline a naprosto v pohodě, sachs nepomlouvám je to dobrá značka ale : bral jsem tuto značku od jedné firmy a samé reklamace, po montáži klepal přítlačák o převodovku, do deseti tisíc byla lamela na kaši, při roztláčení se zvlnila talířová pruřina, a praskl střed tisícihran lamely, taky se odlamovaly kousky že nevypínala nebo klouzala, nebyl jsem sám podobné zkušenosti měl i kámoš, dám sachs od kelly a není problém, věřím tomu že je to prostě aušus a pokud ho koupí obchodák z kelly bude problém i v kelly, kelly nechci vychvalovat alle problémy se spojkama na feldy nejsou, montuji minimálně jednu do měsíce miloš
|
27.8.11, 14:06 |
|
|
Kristensen
|
co s tema spojkama děláte? Já mám sachsovou na svej stokoňovce a naposled jsem ji vyhazoval když tam byla ještě po rodičích a to se tam dávala vždycky sachs a teď je na ní už 45 tis a počítám že jí vyhodím až bude mít cca 70 000 protože jezdím převážně po městě, do toho plnej vozejk ( a u mě plnej vozejk znamená 1000kg ) nebo nějaký auto na laně tažený 200km a tak podobně, naposledy když jsem to vytahoval právě po našich tak šla ven proto že už klouzala, lamela byla sjetá ale ložisko nekvičelo a packy na přítlačáku nebyly sjetý ani do půlky a letělo to celý do šrotu. tam podle mě musela nastat nějaká chyba při montáži nebo ještě eventuálně že by někomu ten přítlačák spadnul na zem, ty jsi byl u montáže? vyčistili pořádně prostor v setrváku pro lamelu? protože tam stačí i ten udusanej prach co se tam nahromadí a už nikdy po dotažení ten přítlačák nestáhne packy do roviny a další věc ještě se mě stalo na dvou přítlačákách že měly malý dirky na ty kolíčky co ho středěj.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.8.11, 14:59 |
|
|
aeronaut7111
|
tak tady http://samesame.rajce.idnes.cz/Spojka jsou fotky spojky, kterou Sachs označil jako "všechny parametry v toleranci" - na prvních dvou je pohled na PRASKLOU talířovou pružinu (zlom je vidět za nýtem), další ukazují na excentricitu pružiny (až 4 mm) a zbytek jsou jazyky v "ideální" rovině... a taky je vidět jak ta ideální rovina brousila o vystavovací ložisko Podle nejmenovaného pracovníka ELITU jsou spojky Sachs REKLAMOVÁNY jak na běžícím pásu, a Sachs jak na běžicím pásu zákazníky fakuje že oni za nic nemůžou. Zajímavé je že LUK nemá reklamace téměř žádné... Já nechci být hrubý, ale firma Sachs zřejmě ztrácí své jméno a proto ji fakuju (stála mě už teď 6 tisíc, a to mám pořád jejich dodělanou spojku v motoru) slovacek.milos píše: dávám starline a naprosto v pohodě, sachs nepomlouvám je to dobrá značka ale : bral jsem tuto značku od jedné firmy a samé reklamace, po montáži klepal přítlačák o převodovku, do deseti tisíc byla lamela na kaši, při roztláčení se zvlnila talířová pruřina, a praskl střed tisícihran lamely, taky se odlamovaly kousky že nevypínala nebo klouzala, nebyl jsem sám podobné zkušenosti měl i kámoš, dám sachs od kelly a není problém, věřím tomu že je to prostě aušus a pokud ho koupí obchodák z kelly bude problém i v kelly, kelly nechci vychvalovat alle problémy se spojkama na feldy nejsou, montuji minimálně jednu do měsíce miloš
|
1.9.11, 17:35 |
|
|
Kristensen
|
tak když vidím ty projetý packy tak bych čoveče taky hodně moc zvažoval jestli ti jako výrobce mám reklamaci uznat nebo ne protože jestli má přítlačák takhle projetý packy tak jsou v podstatě jen dvě možnosti a to že někdo blbě spojku seřídil že ložisko v uvolněné poloze tlačilo na přítlačák víc než je zdrávo a nebo ti někdo jezdí s nohou soustavně opřenou o spojkovej pedál, ještě se dá vzít v úvahu jedna možnost a to ta že ten servis tě ošulil a ložisko použil nějaké nejlacinější made in china a tím pádem mu výrobce taky neuzná reklamaci, pokud chceš na spojku záruku musíš měnit vše jako sadu od jedný značky (lamela přítlačák ložisko)jinak výrobce záruku neuznává. Ještě přece jen jedna možnost, že by domek po kterým chodí ložisko byl tak ochozenej že by se to ložisko na něm příčilo ale po 110 tis jsem ještě neviděl, ani na škodovkách nebo fáčkách po celej životnosti auta.
|
1.9.11, 19:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: co s tema spojkama děláte? Já mám sachsovou na svej stokoňovce a naposled jsem ji vyhazoval když tam byla ještě po rodičích a to se tam dávala vždycky sachs a teď je na ní už 45 tis a počítám že jí vyhodím až bude mít cca 70 000 protože jezdím převážně po městě, do toho plnej vozejk ( a u mě plnej vozejk znamená 1000kg ) nebo nějaký auto na laně tažený 200km a tak podobně, naposledy když jsem to vytahoval právě po našich tak šla ven proto že už klouzala, lamela byla sjetá ale ložisko nekvičelo a packy na přítlačáku nebyly sjetý ani do půlky a letělo to celý do šrotu. tam podle mě musela nastat nějaká chyba při montáži nebo ještě eventuálně že by někomu ten přítlačák spadnul na zem, ty jsi byl u montáže? vyčistili pořádně prostor v setrváku pro lamelu? protože tam stačí i ten udusanej prach co se tam nahromadí a už nikdy po dotažení ten přítlačák nestáhne packy do roviny a další věc ještě se mě stalo na dvou přítlačákách že měly malý dirky na ty kolíčky co ho středěj. já chtěl hlavně říct že není asi sachs jak sachs, od roku 2OO7 peru ty laciní sarline celou sadu a reklamaci jsem neviděl, auta jezdí 3O.OOO i více za rok, v pondělí jsem dělal sachs najeto lOO.OOO km a to hodně s vozíkem, řidič ji totálně rozmašíroval, ještě polámal vidlu, cyp jezdil tak týden
|
1.9.11, 20:04 |
|
|
aeronaut7111
|
Kristensene, to je po 10 000 km ! ne po 110 000 ! To že jsou tak vyjetý je samozřejmě důsledek prasklé a zvlněné talířpružiny, ona se o to ložisko neopírala a neroztáčela ho, ona se po něm excentricky sunula - mimochodem ložisko taky sachs, (byla to sada) a je jak nové, vydrželo ten nápor a nevyteklo.
|
2.9.11, 06:31 |
|
|
Kristensen
|
Však já vím že to je po deseti jen jsem to porovnával se stavem spojky když se vytáhne po 110 000
|
2.9.11, 13:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|