|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Problém s přední nápravou š105- po GO
Autor |
Zpráva |
tomvm
|
Problém s přední nápravou š105- po GO
Ahoj kluci, už dlouho řeším problém po GO přední nápravy. Vím že je to třeba vidět, nebo poslechnout ale třeba vás něco napadne. Všechno uložení i čepy byli měněny včetně pružin i tlumičů. Pružiny 220mm tlumiče fenox.Jinak původní osazení. Problém je v tom, že když přejedu určitou nerovnost tak slyším od levého kola( u řidiče) takový zaštěrchání. Ani to nějak nebouchne ale spíš zaštěrchá. Pravé kolo ( u spolujezdce), od toho žádné zvuky slyšet nejdou.
Nápravu jsem měl venku, rozebral sem ji na díly a vše vyměnil. Jediné co jsem nechal původní jsou vložky svisláku a ložiska kola. Mám na vrchním i spodním uložení podložky tak, aby se na excentru ani na vrchním čepu nic nehýblo.Jakobymezi silentblokem a ramenem. Možná to jsou ty podložky, ale nějak se mi to nezdá. Ještě jsem taky vypodložil stabilizátor aby nebouchal o most a snížil dorazy.
Teď moje bádání: Na gumových uložení ramen na nápravnici jic slyšet být nemůže. Můžou silentbloky maximálně povrzávat gumovým zvukem. Dále už tam jsou silentbloky jako vrchní a spodní uložení a v nich čepy. Ty jsou těsné a oboje nové. Pouze mě napadlo že by mohli mít čepy vůli v ramenech keré jsou původní, ale to by byla odřená barva, kdyby se to v nich hýbalo. Takže to jsem taky vyloučil. Dále jsou svisláky, které bohužel má vložky původní, ale správným dotáhnutím svisláků, které jsou nové bych to měl obejít. Na jednom svisláku šel blbě spodní díl, jako by byl svislák většího průměru. takže dotahuju silou, tudíš nepoznám jak přesně je to dotaženo, ale než jsem nápravu nandával, tak jsem zkoušel že to jde mírně těžce. Několikrát jsem svisláky už dostahoval, přijde mi že volant už jde o vlásek tíž, když jsem naposledy dotahoval právě zminovanou stranu řidiče, takže by to mělo být taky dobré. Pak už jsou jenom ložiska, která jsou dotažena tak, že jsou ''hodně mírně'' přibržděné kola. Takže mě nic nenapadá.
Ptejte se na cokoli, budu rád za každou odpověď. Předem děkuji
_________________ Škoda 105L ,r.v 1987, najeto 120000 km, Mogul GX-FE 10W40
|
4.10.11, 13:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Hiro
|
Re: Problém s přední nápravou š105- po GO
nebude to vysypané ložisko? nebo nakřachlé?
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
4.10.11, 15:55 |
|
|
škodovka
karosář
|
Ulozeni ramen si nechaval puvodni nebo taky menil? Napada me ze pokud by byly puvodni, tak pri jinych nizsich pruzinach by pracovali v trochu jine poloze ve ktere uz dobrych 30let byt nemuseli je to jen napad
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
4.10.11, 17:18 |
|
|
tomvm
|
Ložiska jsem všechny 4 měl venku a nic sem na nich neviděl, ty by ale hučely nebo vydávali nějaký zvuky i při jízdě na rovné silnici si myslím. Jinak je to opravdu zvuk jak kdyby byli vysypané ložiska. Ale ten zvuk to vydá jen přes určitý hrb.
Uložení ramen je taky nové. Když je teplo, trochu povrzávají gumy(uložení ramen), ale to je jiná věc.
|
4.10.11, 18:38 |
|
|
tomvm
|
Taky mě pravě nic nenapadá. Zkusím ještě vyndat všechny podložky na uložení svislíku, jestli se něco změní.
|
5.10.11, 17:32 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|