jaké zimáky doporučíte....
Autor |
Zpráva |
Sotek
|
jaké zimáky doporučíte....
Zdravím,
zima za dveřma, potřebuju koupit zimáky na Fabku - 165/70/14
Vybírám z těchto gum:
BFGoodrich WINTER G Bridgestone Blizzak LM20 Continental Conti Winter Contact TS 800 Kleber KRISALP HP Goodyear ULTRAGRIP 8 ( sedmička se na eshopech kde nakupuju už nedá sehnat)
jaké mi doporučíte ?
Jezdim nejčastěji po okrskách 2 a 1 třídy ( na Kladensku ) , 2x - 3x za měsíc dálnice do Prahy, hory nemám v plánu.
díky
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
10.10.11, 09:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
Re: jaké zimáky doporučíte....
Nemas na vyber aj nokiany? ja s 15tkami od nich na audine mam celkom dobre skusenosti (ale pomerne malo km), znamy ma konkretne 14tkove na felicii a celkom si ich pochvaluje. Neboli ani z najdrahsich. Na Rapidke sa mi zas celkom osvedcili sic lacne a zatracovane, ale na lahke auto za nova este dost obstojne Debicy Frigo (ak sa nezjazdi dezen, posledne sezony sa daju pouzivat ako letnaky).
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
10.10.11, 16:08 |
|
|
Sotek
|
tak na výběr mám vše co je na www.apneu.cz nebo www.prodej-pneu.czNokiany jsou tam taky, ale dal jsem si takovej seznam gum o kterých se nejvíc píše a debatuje se o nich nejvíc... Údajně ( podle testů ) maj bejt nejlepší Goodyeary Ultragrip, ale zase jsou nejdražší. Klidně je koupim když mi plno lidí potvrdí že se fakt vyplatí těch 300Kč na gumě připlatit. Pokud zase někdo třeba řekne že nepoznám rozdíl od Kleber KRISALP HP tak proč je kupovat
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
10.10.11, 16:27 |
|
|
MATTESS
|
Pokud se chceš ještě podívat na nějaký test, tak do 15.10. je volně přístupný na DTEST. Máš docela úzký pneu, tam málo co nebude fungovat. Já to mam s 2cm navíc horší. Rok jsem měl Krisalpy, ale ty mi nějak nesedly. Od loňska mam Uniroyal MS plus 6 a s nimi to je lepší
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
10.10.11, 16:34 |
|
|
Sotek
|
díky Mattes, Na Dtest jsme dnes koukal a ani jsem si nevšiml že to jde stáhnout zdarma. Jinak ty Continental Conti Winter Contact TS 800 byl tak trošku můj favorit ( spíš jsem nenašel na ně negativní ohlasy ) ač jejich vzorek mi přijde prazvláštní PS: Matadory nefungujou
|
10.10.11, 16:45 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
nedavno jsem hledal vsemozne info o zimnich pneu a taky jsem dospel k zaveur, ze continetal vychazi nejlip Sotek píše: jejich vzorek mi přijde prazvláštní a co teprve toto, kdyz uz jsme u zvlastnich vzorku, tohle je taky zimni guma
|
10.10.11, 18:05 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Na Felině sem měl Nokian W+, ted sem koupil Nokian WR D3. Na to jak s tím v zimě lítám ze srandy mi ty gumy vždy "zachránily prd..." a cenově jsou akorát. Ano Conti apod vychází o desetinku líp když se mrkneme třeba tady: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821Ale já tedy většinu zimy jezdím na suchu nebo mokru/ledu, sníh minimálně. Nokiany tedy v této tabulce nevyšly na mokru zrovna nejlíp ale mokrý smeká se všechno tak podle toho jedu. Nokiany maj navíc leštěné drážky pro odvod vody a břečky, nadarmo to asi taky nedělaj si myslím. Pro zajímavost se někomu může líbit a hodit ukazatel ojetí pneu což umí různě hluboké číslovky na běhounu atd. Trošku jsem fanda, protože jsou to Finové, takže jako sekery,pily a nože Fiskars i soudruzi z Nokianu vědí co dělají. Hrotové pneu vymysleli taky oni stejně jako první zimní pneu. Za mě slušná reputace. Ale Contíky, Michelinky apod. Vám nikomu samozřejmě nevymlouvám. A vůbec celý tabulky je stejně hromada orientačních keců, takže si kupuju to s čím jsem spokojen.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
10.10.11, 18:35 |
|
|
žděba
|
finský soudruzi od nokianu už moc ve finsku nevyrábí, ale patlaj to v malajsii ( aspoň teda co jsem viděl NRe a WRD3) jinak loni jsem koupil na ochcávku klébry195/65/15, a zatím spokojenost sračky/sníh/mokro = makaj Jestli máš dost peněz tak určitě UG7 / 8 nebo conti. Známá měla loni UG7 a v příkopě neskončila, jako předešlé zimy No každopádně všechno je lepší než polarisy
_________________ 120 LS 81´ dovoz NDR
OI 1.8T 99´ dovoz SRN
|
10.10.11, 19:00 |
|
|
Sotek
|
vypadá to na ty Conti, rozdíl mezi nima a U8 je až 300Kč a to jsou Conti +/- stejně dobré ( většinou hodnocené lépe )
|
10.10.11, 19:12 |
|
|
Peter50kw
|
Doporucujem ist podla ADAC testov. Mal som letne BF Goodrich (kupene s autom) a v ADAC teste boli na konci tabulky. Vymenil som za Pirelli p6 z prveho riadku ADAC tabulky a totalna spokojnost. Rozdiel je obrovsky. U zimnych to bude podobne. Prave som kupil nove Continental http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... ordId=2321 a verim, ze ma nesklamu. Oplati sa sledovat akcie a kupovat vtedy ked je cena dobra.
|
10.10.11, 22:29 |
|
|
Milan Koukal
|
Já mám nejlepší zkušenosti s firestone supr to sedí a ani se moc nesjíždí,pak dražší varianta ty Continental, určitě bych nešel do Barum, BFGoodrich, Hankok ,Matador tyto pneu mám odzkoušené. Možná někomu jinému se to jeví jinak
_________________ Škoda 105GL r.v. 1981( nabouráno jedním magorem chystá se náhrada) Škoda 136GL r.v.1989 Oranžák, po částečné rekonstrukci Škoda forman PLUS r.v.1994 135B Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001 Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008
|
13.10.11, 20:41 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Já mám nejlepší zkušenosti s firestone supr to sedí a ani se moc nesjíždí,pak dražší varianta ty Continental, určitě bych nešel do Barum, BFGoodrich, Hankok ,Matador tyto pneu mám odzkoušené. Možná někomu jinému se to jeví jinak ty firestonky jsou dobré i letní hodně vydrží, já jsem barumkář no nic moc normálka
|
16.10.11, 13:36 |
|
|
michalkatka
|
Miloš, po skúsenostiach s Firestone F580, (výdrž a vlastnosti) s tebou súhlasím... ale mám otázku Firestone a Bridgestone nieje tá istá firma,a lebo korporácia najbližšie letné budú zrejme F590 zimáky stále váham či na disky J4,5 pôjdu 165/70 Firestone Winterhawk, alebo na J5,5 175/65 tie isté, ale tam je 10eur rozdiel na 1ks gume....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
17.10.11, 07:08 |
|
|
Mex
|
Trochu se tady s dovolením vetřu ať zbytečně nezakládám nové vlákno... Kluci mám takový dilema... Mám 2x cca 8 let staré pneu Barum Polaris, ale nikdy nejeté a pak taktéž 2x 5 let staré Trayal-T200 taky nejeté. Byly celou dobu uskladněné v garáži a dostal jsem je prakticky darem jen za vyklizení. A teď mám dilema které dát dopředu a které dozadu. Barum mají resp. měly hodnocení lepší (a pár zim jsem na Polarisech i odjezdil) ale jsou starší a tudíž i tvrdší. Trayal-T200 jsou novější a pocitově i měkčí, ale zase v testech si moc slavně nevedly... I když co jsem se zběžně díval na internetu po zkušenost ostatních tak na běžnou klidnou jízdu by měli stačit. A teď řeším které dát dopředu a které dozadu... jestli starší ale už tvrdší Barum nebo novější Trayal. Jak byste tohle dilema řešili vy? (Teda krom nákupu úplně nových což by jistě bylo řešení nejlepší) Apropo vím, že není moc vhodné kombinovat jiné vzorky, ale snad pořád lepší než mít zimní ve předu a letní v zadu... (navíc příští rok se budu nejspíš Favorita zbavovat takže nemá moc smysl kupovat úplně nové). Ještě bych uvedl že v zimě toho i tak moc nenajedu max za den těch 30 km a to ještě jak kdy jelikož většinou teď jezdím autem služebním.
_________________ Favorit GLXi
|
20.10.11, 22:53 |
|
|
ventYl
|
8 rokov stare barumky uz prosimta na auto na zimu nedavaj. tie budu klzat uz aj len na vode, nie to este na snehu a lade. budu tvrde ako kamen. to tam radsej nechaj novsie letnaky, pokial maju dobru vzorku. alebo sa fakt buchni po vrecku a chod si niekam zohnat debicy frigo, ratam, ze v cechach by sa par dal zohnat niekde okolo 1200 CZK, tie das dopredu a tie trayaly dozadu. ono treba vzdy pri teste aj pozerat, na akom aute boli obute, test napr. na oktavke pre nejake pneu bude pre o 1/3 lahsieho favorita nereprezentativny.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
21.10.11, 09:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|