Felicie otačky motoru pri startu
Autor |
Zpráva |
polaji
|
Felicie otačky motoru pri startu
Zdravim, mam dotaz ohledni felicie 1.3mpi, r.v.96, najeto 113 000. Pri startovani za studena i za tepla otacky vyleti na 2 500. Hned zas klesnou. Nez otocim klickem tak cekam nez nasaje pumpa, zkusil jsem i "rychly start" a porad stejny. Je toto normalni? Tatikova felda to nedela nvm o zadne ktera by toto delala. Predem dekuji za odpoved
|
2.11.11, 17:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: Felicie otačky motoru pri startu
Hm, naše felina to dělá taky. Viděl jsem více felícií, které to dělají. Jen u fatala to nedělá. Tedy myslím feldy MPi. My máme MPi 40kW, u 50kW verze nevím. U naší není otáčkoměr, ale kolem 2000 možná i ty 2500 má. Ale je to jen takové protúrnutí hned po naskočení motoru, pak to hned spadne.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.11.11, 18:57 |
|
|
polaji
|
Mam 50 kw, kdyz sem byl v servisu na geometrii a mechanik startoval aby vyjel tak pak s udivem vystoupil a ptal se me jestli mi to otacky takhle vyleti pokazdy. a je ze jo ze proc ze jestli je to normalni. A on se jen pousmal a rekl ze to moc normalni neni tak porad nevim no...
|
2.11.11, 19:40 |
|
|
varok
|
Aha, nám to dělá už od té doby, co jsme felinu koupili. Viděl jsem to ale u více felícií, tak nevím. Nemáme točkoměr, tak nevím přesně, na kolik to stoupne.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.11.11, 18:15 |
|
|
CROWACK
|
Mňo, mě to dělá MPI taky. Ale považuju to za docela normální věc, neviděl jsem MPI co by to nedělala. Nicméně kdybyjste přišli na to, jak to udělat aby MPI startovalo jako karbec za tepla, dejte vědět
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
3.11.11, 18:23 |
|
|
Pavucina
|
Me to jednou vyleti, jednou nevyleti,nevim jestli to má neco spolecneho se zakladnim nastavenim, nebo s jinymy velicinami, ale aspon to hned zacne dobijet a nemusim to proslapavat aby se altik zapl
|
4.11.11, 21:51 |
|
|
fatal
rejpal
|
Mi to většinou vyletí na 1000-1500, ale pak to padne na volnoběh. Je zajímavé, že vlažný motor mi startuje na těch 1500 cca a pak padne na 1000, kdežto motor promrzlý v zimě vyletí sotva k 1000 a pak padne na 600 jako by se nechumelilo. Ale co jsem vypozoroval, jednotka má nějaký "cit" pro nepovedený start, když pustím klíček moc rychle a motor nenaběhne, tak při dalším pokusu jednotka přidává podstatně více plynu.
|
4.11.11, 22:01 |
|
|
buldozerxxx
|
mne si moje felicie 1.3mpi prida taky pri kazdem startu..a dela to kazde mpi v kterem jsem sedel:-) spis nechapu proc nedrzi studena otacky jak ma:-) ale..jinak je to podle mne takhle v poradku a jestli ne tak to maj rozbity vsichni
|
4.11.11, 22:20 |
|
|
polaji
|
varok píše: Aha, nám to dělá už od té doby, co jsme felinu koupili. Viděl jsem to ale u více felícií, tak nevím. Nemáme točkoměr, tak nevím přesně, na kolik to stoupne. A to ste ju kupovali novou? Napadlo me ze to muze byt provozem napr(zasvinena skrtici klapka) coz mimochodem mam , tak ze ridici jednotka prida vic plynu aby to profoukla. A nebo se odpojila nekdy baterka a jednotka by chtela nastavit ... NVm sou to asi hlouposti
|
5.11.11, 08:42 |
|
|
varok
|
Ne, my jsme ji koupili asi před třemi lety. V únoru tohoto roku jsem byl na STK a na emisích mi technik nic neříkal, že by bylo něco špatně. Emise byly nádherné, takže problém asi není žádný. V posledních pár měsících mám ale na felině taky nějak okatě vyšší spotřebu. Tipl bych to na lambdu. Máme felinu 97 MPi 40kW, ale v bývalé práci jsme měli 96 MPi 50kW a taky zvedala otáčky při startu.
|
5.11.11, 17:43 |
|
|
polaji
|
jj tak dik, asi to bude normalka . A mam taky nejakou jetou lambdu, na diagnostice mi kamos rekl ze ju mam otevrenou ae nejak mi to nevysvetlil tak nevim no ae uz sem dal tema ...
|
6.11.11, 20:45 |
|
|
Tomyas
|
A cistili ste skrtici klapku a vzduchovy filter? Staci vymenit papierovy (ten origo) za bavlneny a felinka zrazu uplne ine auticko, to garantujem Živšia, šikovnejšia
|
10.11.11, 18:07 |
|
|
Pavucina
|
Nebo tam dejte turbo a jeto raketa Ted uz se mi ty otacky srovnali a pri startu skacou max na 1500, predtim jsem mel odpojenou klapku a nedelal jsem zakl. nastaveni, tak to muze byt zpusobeno tim, ale pokud dobre drzi volnobeh, tak bych to neresil.
|
10.11.11, 18:56 |
|
|
polaji
|
Tomyas píše: A cistili ste skrtici klapku a vzduchovy filter? Staci vymenit papierovy (ten origo) za bavlneny a felinka zrazu uplne ine auticko, to garantujem Živšia, šikovnejšia jj praveze je vycistena a ted mi haprujkou otacky a vsechno Jinak novej palivovej filtr, svicky, vzduchac v lete sportovni ted v zime origos kvuli topeni
|
10.11.11, 20:21 |
|
|
polaji
|
Pavucina píše: Nebo tam dejte turbo a jeto raketa Ted uz se mi ty otacky srovnali a pri startu skacou max na 1500, predtim jsem mel odpojenou klapku a nedelal jsem zakl. nastaveni, tak to muze byt zpusobeno tim, ale pokud dobre drzi volnobeh, tak bych to neresil. jj ja cekam pristi tyden na kabl koupim a nastavim ju, po vicisteni mi to pri startu vyjelo na 2 000 a drzelo se ted uz 1 300 ae volnobeh toci 1000 misto 700 a mirne kolisa. A pri razeni cca na 2 500 otacek po seslapnuti spojky otacky se mirne zvysi a pak pomalu zacnou klesat a zastavi se na 2000 ... takze super no doufam ze kdyz to nastavim pres notas ze to bude ok
|
10.11.11, 20:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|