Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 05:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Stabilizátory náprav u Felicie 1.3 
Autor Zpráva

Příspěvek Stabilizátory náprav u Felicie 1.3
Zajímalo by mě, jak to je se stabilizátory náprav u Felicie 1.3. Z různých zdrojů jsem se dozvěděl, že stabilizátory mají sériově modely 1.6 a 1.9D, nicméně že na 1.3ku jdou také přidělat. Dále jsem se dočetl, že na zadní nápravu by měly jít v každém případě, na přední pouze jesti jsou ramena shodná s modelem 1.6 (mají příslušné montážní otvory). Když jsem se na to ptal ve škodováckým servisu, vše mi popřeli, že to nijak nejde. Jak to tedy je, jestli mi v servisu odmítli informace, protože to v originále není a tudíž se to "nesmí", nebo jsem to z literatury špatně pochopil? Případně jak je tato úprava náročná na provedení a na náklady na díly? Díky za odpověď
Ještě dodám, že se jedná o nový model r.v.99

Naposledy upravil Honzasi dne 24.6.07, 13:05, celkově upraveno 1

23.6.07, 20:24
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Stabilizator na predni naprave maji i felicie 1,3 ale asi az ty posledni. Rozdil je urcite v ramenech kde musi prijit ty drzaky stabiku a taky ten stabilizator musi byt pripevnenej k napravnici ale jestli to jde dodelat na model co to nema z fabriky nebo se musi k vuli tomu menite cela napravnice z novejsiho modelu to netusim

23.6.07, 21:06

Příspěvek 
Ten zadní je jen taková tyčka navíc. K tomu přednímu asi celá nápravnice, nebo minimálně jiný ramena a upravit starou nápravnici (připevnit úchyty stabilizátoru).

23.6.07, 22:27
Profil ICQ

Příspěvek 
Predny stabilizator ide namontovat len na tu zosilnenu napravicu. tu ma napriklad kazda felicia s airbagom, alebo posilovacom. motazne otvory na oboch napraviciach su rovnake. Ramena usposobene na stabilizator sa davali standartne aj v kombinacii s nezosilnenou napravicou (maju take velke oko v zadnom ramene) Predny stabilizator montovala fabrika aj na 1,3 ako extra vybavu, ale asi za extera cenu :lol: .

30.6.07, 15:47

Příspěvek 
když máš nový model,tak ti stabilizátor tam pujde,koupíš na vrakáči stabilizátor(200-400kč),v škoda servise(radši) koupíš dvě komletní koncový oka + ty 4 kulatý gumový podložky co je jedna nahoře a dole na rameni....pak 2x objímka na přidělání stabil. k nápravnici a ktomu 2x gumový objímky......myslím že cena se za komplet pohybovala kolem 1500kč.....

:D

30.6.07, 16:11
Profil ICQ

Příspěvek 
kwiko píše:
Predny stabilizator ide namontovat len na tu zosilnenu napravicu. tu ma napriklad kazda felicia s airbagom, alebo posilovacom. motazne otvory na oboch napraviciach su rovnake. Ramena usposobene na stabilizator sa davali standartne aj v kombinacii s nezosilnenou napravicou (maju take velke oko v zadnom ramene) Predny stabilizator montovala fabrika aj na 1,3 ako extra vybavu, ale asi za extera cenu :lol: .

takže když mám fildu GLXI s airbagem z roku 1997 (jedno bod, stará tvář) tak mám tu zesílenou nápravnici jo? tak to pak jo, jo a když tam ten stabik chci dát, musim vyndat nápravnici nebo ne?? ramena mám s okama to je v poho, asi ho teda koupim a dám ho tam, ale neim jestli tam mám dát stabik nebo péra z 1,9-poraď te (jestli s těma 1,9 pérama někdo jezdíte na benzínový fildě tak prosím napište dojmy) díky čus

21.8.07, 21:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
kwiko píše:

takže když mám fildu GLXI s airbagem z roku 1997 (jedno bod, stará tvář) tak mám tu zesílenou nápravnici jo? tak to pak jo, jo a když tam ten stabik chci dát, musim vyndat nápravnici nebo ne?? ramena mám s okama to je v poho, asi ho teda koupim a dám ho tam, ale neim jestli tam mám dát stabik nebo péra z 1,9-poraď te (jestli s těma 1,9 pérama někdo jezdíte na benzínový fildě tak prosím napište dojmy) díky čus

První felicie (do toho faceliftu) to nejspíš nemá.

22.8.07, 07:45
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
já jsem měl feldu se starou tváří dovoz německo, všechno kolem brzd zarezlé, spodek bílý od soli, ale mělo to vepředu stabilizátor, velice dobře to sedělo, ráfky z pikapa a motor výkon jak 1,6 miloš

22.8.07, 12:04

Příspěvek Re: Stabilizátory náprav u Felicie 1.3
Honzasi píše:
Zajímalo by mě, jak to je se stabilizátory náprav u Felicie 1.3. Z různých zdrojů jsem se dozvěděl, že stabilizátory mají sériově modely 1.6 a 1.9D, nicméně že na 1.3ku jdou také přidělat. Dále jsem se dočetl, že na zadní nápravu by měly jít v každém případě, na přední pouze jesti jsou ramena shodná s modelem 1.6 (mají příslušné montážní otvory). Když jsem se na to ptal ve škodováckým servisu, vše mi popřeli, že to nijak nejde. Jak to tedy je, jestli mi v servisu odmítli informace, protože to v originále není a tudíž se to "nesmí", nebo jsem to z literatury špatně pochopil? Případně jak je tato úprava náročná na provedení a na náklady na díly? Díky za odpověď
Ještě dodám, že se jedná o nový model r.v.99

Vsechny felicie od R.V. 95(96), kdyz se zacali davat motory 1,6 a 1,9 MAJI nemecke napravnice BENTELER = ty zesilene = vsechny felicie, ktere maji nazdni cast ramena jednim sroubem prisrobovanou k podlaze a jednim sroubem do vyztuhy podlahy = silenblok neni rovnej, ale je to jakoby takovej schod. Ramena ma uz vetsina tehlech aut s dirou pro stabilizator - pokud ne, daj se koupit. :idea:

27.8.07, 08:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Delší dobu přemýšlím že bych ten stabilizator si dokoupil jenmoze porad nevim jestli mi tam pujde.
R.v. 96 na ramena sem se dival a mam ty zesilene, nejsou menene takze originaly, myslite ze napravnica je na to uz upravena?

Jeste bych poporosil jak ten stabik vypada bo kde ho koupit (odkaz) treba jestli ho ma v autokelly. Predem dekuji za odpoved nerad bych ho kupoval zbytecne :-)

2.11.11, 18:51
Profil Zobrazit autorovy stránky

pozri si môj článok, je tam aj nápravnica, aj stabík, porovnaj to s tým čo máš na aute....

http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=480

2.11.11, 19:39

tyjo, to je hodne stary tema :D

jo, mas tu novou napravnici (zacaly se davat tusim ke konci 95 roku), rozpojis razeni, vejfuk, das to tam a jeto...

mozna ho mam doma a mozna bych ho byl i schopnej prodat......(kdyby jsi cetl pravidla, vedel bys, ze mas mit vyplneny bydliste, takhle ti nedokazu pomoct)

6.11.11, 18:50
Profil ICQ

Pokud neni nejakej moc jetej tak bych ho bral otazka je taky za kolik :-)... ?

No a s tim bydlistem ja vim jen sem myslel ze tady to potrebovat nebudu a nepotrebuju aby kazdej videl kde hned bydlim :-) ae neni problem to doplnit ze ano :-)

6.11.11, 20:43

Taky nemusíš psát i číslo domu. :)

6.11.11, 21:02

Opraveno :-)

7.11.11, 16:51
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další