Felicie otačky motoru pri startu
Autor |
Zpráva |
Pavucina
|
Re: Felicie otačky motoru pri startu
No ja kdyz menil vstriky, tak jsem omylem zapl zapalovani kdyz byla odpojena klapka a byl jsem linej jit pro kabel, a ona se po par kilometrech srovna ze se stim da jet normalne akorat pr istartu skace a casem se srovna uplne sama.
|
10.11.11, 22:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Zkusil jste někdo před startem zastudena počkat po zapnutí klíčku tam 2 sekundy a pak teprve startovat? Podle všeho není klapka správně pro start nastavená a rovná si to až program po naběhnutí těch otáček.
Kdo má zastudena velmi nízké otáčky, měl by se zamyslet nad staven teplotního čidla. Je tam dvojité, jedna polovina je pro měřák na palubce a druhá pro ŘJ. Takže když odejde ta druhá půlka, tak se to na budíku neprojeví, ale motor si s tím neporadí...
_________________ J.
|
12.11.11, 13:10 |
|
|
polaji
|
No jsem pockal kdyz jsem tu klapku mel vydelanou a cistil jsem ji, tak po zapojeni sem otocil do ppolohy zapalovani ( II ) a slysel sem vrceni, no tak sem to tak nechal asi minutu az dve jako zavrcelo to jen asi tak 5 sekund a pak sem nastartoval a otacky vyleteli na 2 500 klasika no a pak to tocilo 2 000 na volnobeh po tom cisteni ted uz je to lepsi toci 1 300 ae neutral 1 000 a kolisa...
|
12.11.11, 14:06 |
|
|
Pavucina
|
Jiří Čech píše: Zkusil jste někdo před startem zastudena počkat po zapnutí klíčku tam 2 sekundy a pak teprve startovat? Podle všeho není klapka správně pro start nastavená a rovná si to až program po naběhnutí těch otáček.
Kdo má zastudena velmi nízké otáčky, měl by se zamyslet nad staven teplotního čidla. Je tam dvojité, jedna polovina je pro měřák na palubce a druhá pro ŘJ. Takže když odejde ta druhá půlka, tak se to na budíku neprojeví, ale motor si s tím neporadí... Tak pocitam ze vetsina ceka i dyl, nez se natlaci palivo do listy, me to treba ani nechytne, kdyz hned vemu za klicek, takze to ten problem neni.
|
12.11.11, 18:17 |
|
|
Tomyas
|
Skus do benzinu prilejt pripravek na cisteni vstreku, jednoducho to rozmichej v bandasce, kdyz uz budes mit rezervu tankni pet litru a bez se povozit, mne to skapinalo, ked som tankoval na jednej nemenovanej benzinke, blbli mi otacky, a podobne veci, pokial ti blbne klapka, skus si zohnat dobrú a len ju tam nasad, prejdi s tym 20 km, pokial si RJ ulozi nove udaje, vymen klapku a malo by to byt v pohode
|
13.11.11, 14:05 |
|
|
varok
|
S těmi otáčkami je to podle mě normální. Myslím to zvýšení otáček po naběhnutí motoru. Staré typy favoritů s karbecem měly přibohacení studeného motoru přívěrou(sytič), novější fáva BMM měli už přibohacení ovládané ŘJ. Karbec fáva a nižší typy škodovek na sytič zbytečně řvaly na třeba 2000ot./min. BMM fáva už při studeném motoru běží na obohacenou směs na asi 1200ot./min. a feliny MPi taky tak nějak. Ale asi to trošku vylepšili a aby bylo zaručeno, aby promrzlý motor chytl, tak vyskočí otáčky a hned klesnou na asi taky těch 1200, po zahřátí spadnou. Kdo má u studeného motoru MPi nižší otáčky než asi 1000, je tam něco špatně.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.11.11, 16:40 |
|
|
|