Autor |
Zpráva |
Rambo-x
|
Re: Problém mazání favorit
cuker píše: skus iný olejový filter No to máme v plánu zítra,protože jinak už vše jsem prověřil.....ale divný je že to začalo až teď,dříve vůbec žádný problém nebyl podle slov kamaráda,tento filtr má najeto už 3000km
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
19.10.11, 18:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Rambo-x
|
No tak výměna olejového filtru nic nevyřešila,dokonce jsme to vzali do servisu aby změřili tlak oleje a zkontrolovali olejové čerpadlo,říkali že se to normálně maže a tlak že je v cajku i při studeném motoru.....pak jsme zkusili zkontrolovat elektriku a tam taky nic,už vážně nevím
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
20.10.11, 12:34 |
|
|
michalkatka
|
ten tlak kde kontrolovali namiesto čidla, alebo pod tou záslepkou za čerpadlom pred filtrom
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.10.11, 14:01 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
vem hřebík a pořádně vyčisti kanal za čidle, a zkontroluj kostru na motoru
|
20.10.11, 14:01 |
|
|
Rambo-x
|
michalkatka píše: ten tlak kde kontrolovali namiesto čidla, alebo pod tou záslepkou za čerpadlom pred filtrom To kontrolovali na místě čidla,odšroubovali je a dali tam nějaký měřák,říkali že tlak je v normě,i na studeném motoru
|
20.10.11, 14:18 |
|
|
Rambo-x
|
trady píše: vem hřebík a pořádně vyčisti kanal za čidle, a zkontroluj kostru na motoru Kostra je zkontrolovaná,ještě můžu jednou projít ten drát od čidla jestli není někde odizolovaný a nedotýká se,ale vypadá že to asi ne
|
20.10.11, 14:20 |
|
|
Nepér
|
Rambo-x píše: tlak je v normě, i na studeném motoru Studenej motor tlačí víc! Kritickej je přehřátej olej na volnoběh.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
20.10.11, 22:58 |
|
|
Rambo-x
|
Podle nich je toˇˇprýˇˇv normě,ale už jsem zažil nějaké servisní praktiky takže nevím ......mě říkali že na studeném motoru je nepatrně nižší tlak než na zahřátém,ale prý nic co by spustilo varovné čidlo,že ten tlak je pořád hluboko v normě,a teplotu by dle nich měl mít také normální,jak to mám přeměřit doma nevím,musíme se spolehnout na to co říkají,já doma žádné měřáky nemám,bohužel
|
21.10.11, 10:37 |
|
|
Rambo-x
|
Tak kamarád se rozhodl s tím normálně jezdit,motor se určitě maže,to je jasný,u vahadel to normálně vyvěrá a žádné zvuky z toho nejdou......ale problém jsme neodhalili,svítí to vždycky ráno po startu tak 1-8km jak kdy,pak to zhasne
|
22.10.11, 17:20 |
|
|
Rambo-x
|
Tak po pár dnech každodeního ježdění motor funguje výborně,žádné známky že by se něco zadíralo.....takže to asi nebude nic vážnýho,zase jedna z teoreticky nevysvětlitelných věcí co se děje
|
27.10.11, 21:33 |
|
|
Kosmo
|
....taktiez som mal tento problem, znenazdajky zacala svietit kontrolka mazania, ako zasvietila, ihned som zastal, prave som vysiel Donovaly, dolial som cca. asi tak 2- 5 dcl, mal som este domov 25 km, nastastie kontrolka sa uz nerozsvietila do tejto jazdy ani nezadrelo motor. Na druhy den, pri volnobehu mi zacala opat svietit kontrolka, pri pridani plynu, cize zvysenia otacok prestala svietit, dos casto to zacala robit na volnobehu. Pred tym , ako mi po prvy krat zasvietila kontrolka mazania som si vsimol, ze sa mi nejak viac straca olej a tak som zacal hladat chybu a vsimol som si, ze olej je nejak okolo cidla oleja , co som predtym nikdy nemal, bolo to zopar kvapiek , tak som nedaval tomu velku pozornost a ako som spominal , zacalo sa to zhorsovat olej uz nebol iba okolo cidla, ked som raz prisiel do garaze , bola uz aj mala mlacka pod autom, takze zakupil som nove cidlo, vymenil ho a kontrolka mazania sa uz nerozsvietila , zaroven auto ma lepsiu akceleraciu po vymene zleho cidla...
|
17.11.11, 19:06 |
|
|
Šemik
|
Tak vem 2W žárovku a napoj ji na čidlo a na plus, uvidíš aspoň jestli je porucha rázu elektrického či mechanického
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
17.11.11, 19:27 |
|
|
Lamač
|
ešte mi napadlo,nebude nejaká špina pod guličkou v redukčnom ventile?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
25.11.11, 13:00 |
|
|
Rambo-x
|
Mám nové zprávy ohledně tohoto problému,problém po čase začal sám od sebe odeznívat a dnes už to prý není skoro znát,že třeba jen 2-3 vteřiny po nastartování to svítí,s motorem se nic nestalo takže to asi nic vážného nebylo,asi nějaký škodaFAKE,aneb auto plné překvapení
|
25.11.11, 15:51 |
|
|
Lamač
|
2-3 sekundy to svietiť môže,pokiaľ natlačí čepadlo tlak
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
25.11.11, 17:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|