Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 05:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Felda 1.6 skrtici klapka ? 
Autor Zpráva

Příspěvek Felda 1.6 skrtici klapka ?
Zdravim
Mam problem mozna se skrtici klapkou. Po zahrati motoru je volnobeh tesne nad 500 otacek a pritom neco klepe a vychazi to jakoby z mist SK. Kdyz sundam kryty a rucne pridavam plyn primo na sk tak klepani prestane uz pri mirnem zvyseni otacek. Kdyz motor vytocim a pomalu ubiram tak se dostanu na cca 2000 otacek a nize uz je velky problem ty otacky udrzet, jakoby staci uz malinko pohnout sk a otacky padnou na volnobeh. Pak se snazim jemne drzet tu klapku kolem tisice otacek a v pravidelnych intervalech cca jedne vteriny sebou skube ta klapka coz ma pak za nasledek kolisani otacek. Pri zvysovani otacek to skubani slabne az kolem dvou tisic mizi uplne (anebo ho pak uz necitim). Mozna je s timto problemem spojene to ze i po zahrati na provozni teplotu je z vyfuku citet spaleny benzin. Tak me napadlo zda nemuze cely problem byt treba v lambde ktera dava spatne hodnoty rj a ta pak nejak zmatene neovlada sk ? Nebo to spolu nijak nesouvisi a proste je zmateny potenciometr sk. Jinak vykon auto nestraci,jede jak ma,spotreba v norme. Nejradeji bych to pichnul na diagnostiku ale nemam ted moznost,jsem i s autem v zahranici. Vim ze je tezko tahle napsat,kde je zavada ale i tak predem diky za jakekoliv vase tipy.
Jaryn

18.11.11, 19:57
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felda 1.6 skrtici klapka ?
Jeste bych dodal ze to zaclo delat vpodstate po tom co jsem vymenil termostat s celym tim plastovym domkem do ktereho se sbihaji vsechny hadice. Vymenil jsem ho spolecne s cidlem teploty,nebot uz bylo namontovano jako soucast prodejniho celku (je zlute barvy) eurovyroba. Tak mozna by jeste tady mohl byt zakopany pes. Nicmene teplotu na budiku mi to ukazuje spravne.

18.11.11, 20:40

ja by som povedal že začína byť bežná závada klapka KO, (vydratá dosadacia plocha vo vnútri klapky)...

19.11.11, 14:13

tak jsem pobral vercajk a vice se ponoril do mozneho problemu. Pri volnobehu sebou skube skrtici klapka, dusledek je pak ten,ze kolisaji otacky v rozmezi cca 200 otacek/min. Kdyz rukou pridrzim klapku (ten unasec na vnejsi strane) aby se sklidnila, tak se uklidni a je to ok, staci pak ale mirne pohnout a opet sebou skube. Problem jsem zatim docasne vyresil tak, ze jsem natvrdo prednastavil minimalni otacky volnobehu na plynovem lanku (posunul tu segerku do jine drazky), mam to ted sice na 1000ot/min ale kolisa to uz jen do minima 1000 a maxima 1100-1200 ot/min coz uz se da v provozu lepe snaset, nez nejakych minimalnich 500. Klapku jsem vycistil, v ramci moznosti bez jeji demontaze, jeji okraje byly docela cerne od nanosu. Zacinam byt tedy presvedceny, ze problem bude v elektrice te klapky, v dosedaci plose, jak jiz bylo navrhnute vyse, nebo muze byt problem (v minulosti zpusobeny) zasvinenym odlucovacem oleje, ktery pousti bordel do sani a tim na SK, ktera se potom vydirala. No tezko tak tapat, pokud nemam neco, na co bych to auto napichnul. Jeste me ceka 1300km domu. Tolik zatim z mojich poslednich poznatku.

21.11.11, 12:42

jak tu tak v polnich podminkach experimentuju vselijak s tou klapkou, tak me napadlo, ze pro prevenci jejiho zanaseni by mozna nebylo spatne pripojit na hadici odlucovace oleje nejaky dodatecny filtr, podobny nejakemu vzduchovemu filtru. Anebo hadici odpojit a vyvest nekde pryc, coz by byla ale asi prasarna. V obou pripadech by to bylo podle me setrnejsi pro klapku do budoucna. V privodu vzduchu je sice filtr, ale pripada mi spise jen takovy sporadicky, aby se nereklo. Ale mozna je to cele taky blbost, kdyztak me opravte. Je to jen pokus :)

27.11.11, 12:54
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]