Autor |
Zpráva |
driver
|
vibrující felicie
Dotaz:může vnitřní kloub (je-li špatný) na poloose vibrovat s autem a zároveň s volantem?-při jízdě nad cca 90km/h.Před cca měsícem byly měněny manžety,ale klouby (kříže) byly celé a nevysipané
|
8.12.11, 20:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: vibrující felicie
to skôr robí vonkajší kĺb, vnútorný skôr vibruje volantom od rčitej rýchlosti... nemáš bublinu na gume, vyvážené sú dobre
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.12.11, 21:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
taky to tak vidím rozhozený běhoun nebo nevyážené kolo, to co jsem radil mike 11 a víš hned které kolo
|
9.12.11, 07:45 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vnitřní kloub vibruje s autem, začno vibrovat a pak viřad pokud vibrace skončí je to vůle vnitřní kloub nebo ti spadl prstýnek jak jste ladili ty menžety
|
9.12.11, 11:51 |
|
|
driver
|
pneumatiky jsou nové a disky vyvážené - v týdnu pro jistotu znova a pouze u jednoho kola 5g jinak všude 0,zkoušeli jsme z mojí feldy kola u mě dobrý ale na ty druhý zase vibrace,sice tam měnily tlumiče za nové a originál ale ze svý zkušenosti vim že ne vždy originál je 100% dobrý,jinak i při vyřazení rychlosti vibruje...můj typ je tlumiče protože když např ve 100km/h přejedu příčnou nerovnost tak se rozvibruje nejvíc a pak má snahu se utlumit,ale třeba na R7 ,která je hrbatá tak v poho
|
9.12.11, 18:33 |
|
|
Kristensen
|
pokud je vnitřní hodně KO tak rozvybruje volant celé auto a dost i znatelně řadící páku, na ní to je věšinou cejtit nejvíc pokud nemá vůle jak nějaká kvedlačka a někdy se to mění při různým zatížení auta nebo mírným natočení volantu, potom ještě v tahu do kopce to bývá znatelnější než při klidnej jízdě na rovině
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
11.12.11, 09:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="driver"] udělej ti zkoučku šlápni tomu a až začneš vibrovat vyřad pak napiš co se událo
|
11.12.11, 11:32 |
|
|
driver
|
rozjedu na 120 při tom zkoušim brzdit motorem a znova přidávat a když vyřadim pořád vibrace
|
11.12.11, 18:55 |
|
|
driver
|
tak jsme dneska vycvakli čepy řízení z těhlic a zjistili že ozubená tyč (na které jsou našroubované tyče řízení) má malou vůli,tyč se v pouzdru hýbe nahoru,dolů a do stran.Může to mít za následek vibrování volantu?
|
18.12.11, 22:43 |
|
|
michalkatka
|
priamo myslím že nie, to bude skôr dôsledok...
skús vymeniť celé poloosi aj s kĺbmi, tieto príčiny vibrácii sa zisťujú veľmi ťažko, ale bude to robiť niečo rotačné čo sa točí...
|
19.12.11, 07:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
driver píše: rozjedu na 120 při tom zkoušim brzdit motorem a znova přidávat a když vyřadim pořád vibrace pokud jedeš 12O a vibruje vyřadíš a vibruje tak to není vnitřníma kloubama, volné řízení klepe, na pěkné silnici ne, na dálnici D1 hodně, já bych krátkodobě roztočil jen jedno kolo když dáš pětku 12O tak se točí 24O a okem musí být nco vidět nebo cítit,
|
19.12.11, 07:38 |
|
|
michalkatka
|
miloš, možno ti to zatiaľ pokaždé vyšlo, ale ja by som sa obával o diferák...
|
19.12.11, 07:50 |
|
|
Kristensen
|
na to pozor, ono jedno kolo moc neroztáčet, na to vibrování stačí třeba dvojka a volnoběh a už se to točí dostatečně. U feldy není problem přidřít pomocný kolečka diferáku, to se pak střihne zajišťovací šroub čepu diferáku a čep se vysouvá a vysouvá a odírá obal převodovky až jednoho krásnýho dne vyjede ven a je po ježdění.
|
19.12.11, 15:38 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Kristensen kolikrát tam nemusí mít ani kvalt a už se to vesele točí
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.12.11, 15:53 |
|
|
Kristensen
|
no jo ale to v případě že je v převodovce PP90 nebo přímo A00 Ale jinak felda se umí zadřít na převodovce i na volnoběh když budou kola stát to pak škrábeš v zimě okno a najednou ti auto ujede pod rukama v lepším případě, v tom horším ho zrovna obcházíš a ono tě přejede
|
19.12.11, 16:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|