|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vstřikování paliva MPi
borec mi přišel reklamovat svíčky že 3OOO km to jelo jak drak a nyní felda netáhne, zjistil jsem že na druhém vstřiku praskla gumička a přisávalo to vzduch do sání a štvrtý vstřik se totál ucpal nějakým sajrajtem ale elektricky byl funkční že cvakal ale nestříkal, pro všechny kdo si nevíte rady s výkonem cukaním, je dobré vytáhnout vstřikovací lištu otočit startovat a dívat se jak práší, případně vstřik vyměnit, závady na vstřiku dřív nebyly ted už se vyskytují
|
4.9.11, 09:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: vstřikování paliva MPi
No jo Miloši, se vstřikama na MPi je poslední dobou problem každou chvíli ale jakmile někomu řekneš že jeden přijde na cca 2000,- tak už na opravu sere a najednou mu nevadí že to nejede tak jak má
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
4.9.11, 13:17 |
|
|
CrazyMan
|
mě by to třeba sralo... třeba na rencku mě sere lambda
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
4.9.11, 20:58 |
|
|
cmelak
|
Poslední dobou stojí benzin za h...o.První mi odešel vstřik na 4.valci ,teď to vypada i na 2 a 3 válec,na volnoběh to vynechává ,jinak jede dobře.Jen ranní starty jsou na 2 válce.Na LPG jede OK.Filtr benzinu vymenen,bez efektu.Jeste zkusim vycistit sitko na cerpadle (tlak?),ale to se mi nezda kdyz to jede do kopce normalne.Motor je MPI,při odpojení vstrikovace 1 a 4 valce jde znát sakra rozdíl (klepe se),ale při odpojení 2 a 3 vstrikovace jiz takovy rozdil neni.Jeste me napada zapal.lista,ma spol.trafo na 1 a 4 nebo 2 a 3 valec,ale na LPG je vse v poradku,tak nevim.Dekuji za odpovedi.
|
6.10.11, 20:59 |
|
|
ventYl
|
LPG byva narocnejsie na stav zapalovania, takze to asi bude v tych vstrekovacoch...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
7.10.11, 06:57 |
|
|
michalkatka
|
ja by som skôr povedal aj lišta, alebo sviečky...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.10.11, 09:10 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ty závady vstřiku, dá se tomu předcházet kupováním značkového paliva?
|
7.10.11, 09:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jsem toho názoru že problémy se vstřikama moc nebyly a ta doba prostě přišla je potřeba po tom jít
|
7.10.11, 23:08 |
|
|
badopes
|
To myslíš že je nějaká souvislost s těma biosložkama v benzínu co dříve nebyly? Nebo nějaké nekvalitní filtry paliva?
|
8.10.11, 07:33 |
|
|
cmelak
|
Tak dneska vyřešeno.2.a 3. vstřikovač KO po výměně je to OK volnoběh je "šepot květin".Vstřikovače jsou samozřejmě z vrakáče,pro jistotu jsem je promazal WD40 a "procvakal".Je ale zvláštní že v rozpětí cca 2 měsíců odešli 3 vstřikovače.
|
8.10.11, 18:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
badopes píše: To myslíš že je nějaká souvislost s těma biosložkama v benzínu co dříve nebyly? Nebo nějaké nekvalitní filtry paliva? prostě čas když si byl malej vytáhla zubařka vrtačku přišel věk a vytáhla kleště a stříkařku
|
8.10.11, 18:45 |
|
|
Kristensen
|
Podle mě to dělá benzín ale zase taky asi je potřeba přihlédnout na KM na budíku, já třeba mám na felicii 180 tis z toho 160tis s vačkou a čipem, každých 10tis new olej filtr, každých 20 new vzducháč, svíčky cca 40-50tis a palivovej každejch 60. Za tu dobu to z palivových součástí nepřežilo jen jedno palivové čerpadlo, jinak to zatím maká tak jak má, jen nechápu jednu věc, nejčastě+ji tankuju na ONO a to vždycky plnou, minimálně 2krát do měsíce a pak semtam občaš šprknu tady na OMV nebo EuroOil a musím říct že z ONA je vždycky po cca 10-15km auto jak vyměněný, šlape jak hodinky, spotřeba klesne, reaguje to na plyn a jede tak jak má v podstatě jako za mlada, ale jakmile tankuju tady u nás na těch dvou tak to stojí pěkně za ho**o a to auto jede asi tak jako když v něm sedí 5 lidí.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
11.12.11, 09:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
benzín bych řekl že nefachá jak má měl jsem formana a staral se o něj poctivě do 34O.OOO km, měl i původní spojku! za ty tisíce kilometrů si moc nepamatuji že bych šteloval ventily jen kontroloval, v poslední době jsem narazil i můj kamoš beli u formanů že byly ventily bez vůle, a třeba auto chytlo a zdechlo, netahlo cukalo, bezolovnatý benál asi fachčí tak že se ventily zaklepávají jak u LPG
|
11.12.11, 10:13 |
|
|
Ondras83
|
Kristensen píše: Podle mě to dělá benzín ale zase taky asi je potřeba přihlédnout na KM na budíku, já třeba mám na felicii 180 tis z toho 160tis s vačkou a čipem, každých 10tis new olej filtr, každých 20 new vzducháč, svíčky cca 40-50tis a palivovej každejch 60. Za tu dobu to z palivových součástí nepřežilo jen jedno palivové čerpadlo, jinak to zatím maká tak jak má, jen nechápu jednu věc, nejčastě+ji tankuju na ONO a to vždycky plnou, minimálně 2krát do měsíce a pak semtam občaš šprknu tady na OMV nebo EuroOil a musím říct že z ONA je vždycky po cca 10-15km auto jak vyměněný, šlape jak hodinky, spotřeba klesne, reaguje to na plyn a jede tak jak má v podstatě jako za mlada, ale jakmile tankuju tady u nás na těch dvou tak to stojí pěkně za ho**o a to auto jede asi tak jako když v něm sedí 5 lidí. no vidis....a unas kazdej drzkuje, ze ONO stoji zahovno kdyz to tak vezmu, tak 99% myho tankovani je na ONU a nikdy jsem nemel problem s cukanim, nedrzenim volnobehu, netahnutim atd...kde to ti ostatni sulini berou, to mi nejak nejde do hlavy musim rict, ze jsem jednou natankoval jeste do feldy pul nadrze na Benzine a zacala mi cukat a OMV naftu radsi vubec nehodnotim videl jsem v praci OII jezdenou jen na OMV naftu a to, co plavalo kolem palivovyho filtru bych nenalil ani do wartburka D:
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
11.12.11, 11:13 |
|
|
polaji
|
Prosím o radu... Domnívám se že vstřiky...
Rani starty tedka mirne pod nulou napoprvy ae preodleva cca 3-5sekund (drzim klicek). Jizda pod plynem ok. a Ted provozni teplota jedu s kvaltem z kopca, porjedu zatackou pribrzdim a davam 3ku (cca 1800 rpm) mirne pridam plyn a auto se začne klepat, cuka a absolutne bez vykonu skoro. Az podradim na 2 a vyzenu to přes 3000rpm tak se to spravy. Kdyz parkuju u baraku tak dojedu, zacouvam a po seslapnuti spojky po couvanim chce chcipnout otacky spadnou cca 200rpm a pak se hned stabilizujou 800rpm... behem jizdy pri vyrazeni ik dojeti semaforu tak otakcky parkrat litnou mezi 600-1200rpm.
FElicie 1.3 mpi (vicebod), nejto 120 000, r.v.96, svicky meneny cca pri 108 000 klapka v te dobe taky cistena. palyvovej filtr menen taky pri 108 + novy gufera na ventilech. Posledni 3 nadrze tankovano jen u Shell. Jen dodam ze cca 3x jsem jel s polovicni nadrz i ethanolu tak jestli to pomuze. Dik za odpovedi a rady
|
30.10.12, 18:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|