|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
motor nestartuje bez rádia
Autor |
Zpráva |
peacemaker
|
motor nestartuje bez rádia
Zdravím Vás
Potřebuji pomoc. Mám Formana 135L a dnes mě zradil při startování. Jelikož se v autech moc nevyznám, zdá se mi kuriózní způsob, kterým jsem ho nakonec nastartoval. Po otočení klíčkem jenom chrčel, ani to nebylo to klasické točení motoru při startování. Kontrolky všechny svítily jak mají. Až když jsem zkusil pustit rádio, které jsem ani ne minutu nechal zapnuté, pak teprve motor naskočil a naprosto v pohodě na první pokus. Vada bude tedy předpokládám někde v elektrice? Nejde mi do hlavy, že než jsem zapnul rádio, tak jenom chrčel. Baterku mám týden starou. Předem díky za rady (jsem fakt laik a svému oblíbenému mechanikovi se celý den nemůžu dovolat)
|
14.12.11, 13:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: motor nestartuje bez rádia
rádio s tým zrejme nič nemá, bude to náhoda...
najskôr ti nezopol/nedosadol stykač štartéru, pastorok, alebo voľnobežka štartéru, takže po otočení kľúča to síce cvaklo, možno aj rapčalo, ale motor sa netočil... pri opätovnom otočení kľúča sa to chytilo a motor sa roztočil...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.12.11, 14:50 |
|
|
davemo
|
Přikláním se k MICHALKATKA elektromagnetická cívka startéru, zkontroluj dráty k startéru možna je volný popř.vyměna el. cívky
_________________ Škoda felicie 1.9D combi 47KW rv.96 Prodáno Seat toledo 1.9TDI sedan 66KW rv.2004/12 (2005)
|
14.12.11, 15:06 |
|
|
varok
|
Po tom otočení klíčku jen chrčel, to znamená jako by jel startér ale přes zuby? Nebo chrčel jako že nejel startér vůbec, ale jen bzučel? V prvním případě nejspíše elektromagnet na startéru pořádně nezasune pastorek do setrvačníku, druhý případ je že elektromagnet vůbec nesepne silový spoj a do startéru nejde potřebný proud.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.12.11, 18:46 |
|
|
škodař
|
a nebo ti začíná odcházet věnec na setrváku a zrovna jsi to měl v tom mrtvém místě
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
15.12.11, 13:41 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já si myslím že to bude stejný problém jako zde rozulení ve čtvrté minutě http://www.youtube.com/watch?v=DvuWhQZ6TRM
|
15.12.11, 19:23 |
|
|
goodbie
|
no jo Milošu jenže tady mají motor v předu a opravujou heligon v zadu
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
15.12.11, 19:42 |
|