Výkres diferencialu favorit.
Autor |
Zpráva |
Pavucina
|
Výkres diferencialu favorit.
Zdravím, neměl by někdo výkres rozmeru diferencialu z favorita ? Díky predem.
|
14.12.11, 19:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Výkres diferencialu favorit.
výkres síce nemám, ale mám jednu radu... takéto nápady by si mal rozchlastať... alebo k čomu to chceš
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.12.11, 07:56 |
|
|
Pavucina
|
Ehm, predne jsem neco podobneho cekal, proto jsem tu nic nepsal k cemu to je. Az to bude tak to predstavim, je to stejne jako s turbem ve favoritu, proto jsem to nikde nerozepisoval, a kdyz se to tady objevilo, tak samozrejme s prominutim kecy od lidi, kteri nic nevi a jen rejpaji(ted to neberu na tebe ty jsi se jen zeptal) a maji teorie, ktere jsou naprosto zcestne.
Jen napovim, ze potrebuju i rozmer diferaku ze 120 na vlecku a na favorita, má to neco spolecneho s vykonem. A rozhodne to neni zadna kravina a za druhe je to hodne realne. Rozmery si zmerim, to neni problem si vyndat diferak z naky prevodovky, ale celkem by se mi libil vykres i s geometrickejma tolerancema, abych mel predstavu v jakych radach se ty tolerance pohybuji. Pokud to nebude financni nemysl v lete to bude.
|
15.12.11, 12:16 |
|
|
CrazyMan
|
tolerance budou v tísícinách... to bude na pytel drahá výroba pokud zamýšlíš změnit stálej poměr
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
15.12.11, 12:35 |
|
|
michalkatka
|
to mi pripomína ako keď mňa tiež napadali rôzne...
najbúrlivejšu debatu som rozvíril keď som chcel rozmery kľukovky Taz1500 že či by sa teoreticky nedala dať do Favo bloku, to si mal vidieť ako sa do mňa pustili...
koniec koncov o tom fórum je...
k tomu diferáku... SP určuje veniec diferáku a jemu priradené kolečko na stromčeku, teda aj s hriadeľou, rozmerovo rozdiely nemám páru ani z rýchliku...
|
15.12.11, 13:12 |
|
|
Pavucina
|
Sice o tom forum je, ale at se k tomu vyjadri lidi co neco vedi, a ne ti co jen piseou blbosti nerozumi tomu a jsou to jen jejich dohady.
Stály prevod opravdu delat nebudu, to stoji tkaovy penize, ze bych radsi koupil celou pokracenou prevodovku.
|
15.12.11, 13:39 |
|
|
michalkatka
|
ja ti moc nepomôžem, asi iba toľko že diferenciál "Favorit" je použitý aj vo vozidlách:
katalógové č. 002409121 od 04/94
Caddy 2001 , Caddy-PickUp , 9U. DIFFERENTIAL, F 9U-V-004 007>> Lupo / Lupo 6X1, 6E1 DIFFERENTIAL, PINION GEAR SET, FOR 5 SPEED MANUAL TRANSMISS. EFM, "F.." Pick Up, 6U. EV,GZ,RD,RG,, *>>2D-2-027000 Felicia, 6U1, 6U5 EV,GZ,RD,RG,, *>>2D-2-027000 Favorit/Form./Pickup, 135, 136 EV,GZ,RD,RG, Fabia, 6Y2, 6Y3, 6Y5 EV,GZ,RD,RG,, CL,MATCH,, DG MV,SP,SR,EY, 1,2,4,5,7A YJ,FL,YN,YT, Octavia, 1U2, 1U5 EV,GZ,RD,RG,, CL,MATCH,, DG MV,DJ,SR,SS, Arosa 6H1 F 44-E-090 667>>*, AAU,HZ,NZ,PY, 1Z,AAT,AEL, N 904 220 02 DT,DZ,JU,JV,
|
15.12.11, 14:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
počkej do jara začne svítit slunce a přijdeš na lepší myšlenky a vlétě se to spraví úplně,
|
15.12.11, 14:35 |
|
|
ventYl
|
ono to zas pre skuseneho strojara nie je az tak setsakra extremny problem samozrejme za predpokladu ze sa nepouziju sikme zuby (teda aspon v pripade vyroby nesynchronizovanych prevodoviek, to sa da zmanazovat).
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
15.12.11, 14:54 |
|
|
Pavucina
|
Milosi zdrz se v mejch tematech takovychto narazek, zkusenosti mas to nepopiram, ale odpust si takovehle kecy, nemam to rad a proto moji praci na forech nevystavuji(kvuli takovejm rejpalum jako si se ted predvedl.), ptz se nedockám zadnych rozumnych pripominek.
Opet pisu zuby neresim, jedna se mi o rozmery skrine diferencialu. Jen to zkousim jestli to nekdo nema, stejne to budu muset vyndat a omerit si to sám. Sekvencni prevodku zatim nestavím, ale clovek nikdy nevi co prijde. A jak jiste zdejsich par rejpalu ví, tak jeden takovej sclovek co si ji sám postavil v cechach zije.
|
15.12.11, 15:48 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Sice nekdy mi Milosovy reci taky prijdou obcas nevhodny, ale co mi teda hlava nebre... skoro se mi zda, jako by ses na forech snazil chovat nenapadne, ale moc ti to teda nejde, protoze v tomhle tematu jsou jenom povysenecky kecy, coz se mi nelibi, protoze ty tady muzu vyst JENOM JA! ho**o by se ti stalo, kdybys nam blahosklonne sdelil, co ze se to chystas vyrobit. Edit: Evt. bych to tema mohl zamknout, aby ti tu nikdo zbytecne neplkal, coz?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
15.12.11, 16:30 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Pavucina nechystáš samosvor ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
15.12.11, 16:53 |
|
|
Pavucina
|
Zadny povysenecky reci, jenom nemam rad, kdyz nekdo napise kravinu, ktera se netyka tematu a jenom schazuje cloveka. Proto tady neni napsany na co to potrebuju, ptz by to skoncilo, to nedelej, to neudelas, je to kravina... Kdybych se ridil podle fora(nejen tohohle), tak nemam ve favoritu MPi s turbem, ptz kazdy vi co na co nasleduje po vytvoreni tematu s timto nazvem(ztráta casu, udelej radsi atmosferu za nehorazny penize). Opak je pravdou, jsem na vykonu upravene atmosfery a to se seriovym motorem a celkove za desetinu ceny a to nemluvim kam by se to dalo posunout. Kolik to vydrzi ? Uvidime. Zni to povysene ? Kdybych to nevidel, tak ano zní. Tak abych vas teda uspokojil a sklidil kritiku a zjistil ze to vlastne nejde, tak to napisu. Chystám se vyrobit samosvorný diferenciál a to celoobrabenny. Chci pokud mozno zachovat predepsany rozmer pneu, rozjezd a celkove jizda do zatacek, kde zacne hrabat jednokolo je na techto kolech a s timto vykonem problem, spera by to mohla do urcite miry srovnat. Je to reálné ? Ano je, není to velký problem nechat vyrobit. CO je hlavní kriterium: cena. Dostupnost dílu, ktere nejdou vyrobit(lamely, pruzina) neni problem. Na pred chci udelat 3D model, proto potrebuju rozmery, abych vedel co jak udelat velke, pak to spocitat jestli to v tech rozmerech vydrzi. Dulezite rozmery, které by zpusobovaly pevnostni problemy se daji vzít z diferenciálu z BMW, ke kterým nemam problem se dostat a musejí být schopné přenest vykon od motoru 1,8 pres 2,8..., Takze z toho se dá vychazet. Az to bude navrhnuté, tak se poptam co by stálo to nechat obrobit a poté se rozhodnu, zda ano či ne. Cena nového je 18 000,- Na favorita. Kolik lidi to tady vyrabi a kolik jich jezdi ? Takze toto je predbezne nerikam, ze to bude na 100%. Sadra uhodl
|
15.12.11, 17:16 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
nechce se mi to cist cele ale nema v planu 4x4 ??
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
15.12.11, 19:09 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Přesně o 11 řádků víš je napsaný, že chce samosvor.
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
15.12.11, 22:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|