Autor |
Zpráva |
varok
|
Klepání u fáčka
Dobrý večer, opět mám menší problém. Minulý týden jsem měnil horní uložení předních tlumičů na fáčku a od té doby mi něco klepe na nerovnostech. Je to takové duté klepání od pravé strany. Dnes jsem se díval a vše mám dotáhnuté, kulové čepy mají jemnější vůli, ale není to tak hrozné, není to skoro poznat. Tlumiče tam jsou staré asi půl roku zn. Sachs. Nevíte prosím někdo, co by to mohlo ještě dělat?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.12.11, 19:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Re: Klepání u fáčka
Poskladal si dobre horné uloženie?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
17.12.11, 20:29 |
|
|
varok
|
Ano, skládal jsem to podle obrázku v knížce. Jedině že by v knížce zapomněli něco nakreslit.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.12.11, 21:24 |
|
|
varok
|
Vyměnil jsem čepy na ramenech a přestalo to klepat, takže slavné čepy. Opět jsem koupil českou značku DAS. Jen mě udivuje, že i údajně česká značka h...o vydrží. Měl jsem je tam asi rok, ale moc jsem z fáčkem nejezdil až teď asi půl roku.
|
24.12.11, 13:14 |
|
|
gokralik
|
Hlavně jsi měl na nich vyměnit prachovky. Ty TRW jsou za půl roku rozpadlé a můžeš měnit čepy znovu.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
24.12.11, 14:21 |
|
|
varok
|
Hm, to mě nenapadlo. Já ale koupil zn. DAS, nebo to je to samé co TRW? Prachovky rozervané nebyly. Levý čep byl docela gut, ale pravý už nějakou vůli měl. Vyměnil jsem oba. U feliny to bylo zase jiné. tam jsem dal ty samé čepy a po asi třech měsících taky úplně KO. Navíc už asi po třech týdnech manžety obervané no fuj. To jdou asi s kvalitou i české díly hodně dolů.
|
25.12.11, 11:29 |
|
|
ventYl
|
vyzera to tak, ze pomaly jedina podvozkova vec, ktora bude stat za to budu diely meyle.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
25.12.11, 11:33 |
|
|
big.jedla
|
já mám čepy meyle rok a půl a asi 12tis km na feldě a za tím spokojenost... brzd. destičky meyle taky bez problémů
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
25.12.11, 11:59 |
|
|
gokralik
|
varok píše: Hm, to mě nenapadlo. Já ale koupil zn. DAS, nebo to je to samé co TRW? Prachovky rozervané nebyly. Levý čep byl docela gut, ale pravý už nějakou vůli měl. Vyměnil jsem oba. U feliny to bylo zase jiné. tam jsem dal ty samé čepy a po asi třech měsících taky úplně KO. Navíc už asi po třech týdnech manžety obervané no fuj. To jdou asi s kvalitou i české díly hodně dolů. Čepy jsou DAS, prachovky jsou TRW. Taky mi pomalu dochází trpělivost s díly DAS. Na jaře koupím spodní čepy MEYLE, čepy řízení mám už připravené DAS (ještě jednu šanci jim dám) s vyměněnýma prachovkama.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
25.12.11, 12:54 |
|
|
varok
|
U nás v auto kelly jsem viděl zn. Febi, ale to jsou zloději. Mají ceny skoro třikrát vyšší než údajný originál. Ale mají tam Moog a to prý jsou dobré. nebo Delphi, ale to jste kdesi psali, že tahle značka taky není nic moc. Už jsem dal ty čepy DAS, tak už je tam nechám. Až bude tepleji, tak chystám generálku přední nápravy a nové celé ramena, tak na těch pár měsíců to už snad vydrží.
|
26.12.11, 16:37 |
|
|
varok
|
Člověk by ale nevěřil, jak po...é čepy dokáží dělat kravál na nerovnostech. Už jsem se i bál, ať mi tam něco neupadne. Čepy vyměněné a najednou krásné ticho. Sice mi tam bouchá ještě v pravé zatáčce asi levý homokyneťák, ale ty hnusné rány jsou pryč.
|
28.12.11, 18:24 |
|
|
varok
|
Chtěl jsem poprosit. Už je to akutní, tak musím sehnat ty přední ramena. Díval jsem se na e-shop Auto Kelly, kde mají čínu, Moog a Delphi. Jsou ale dost drazí. Dnes jsem našel na internetu ty samé o hodně levnější. Je to na stránkách e-cat.cz. Co je to prosím za obchod? Je to Elit autodíly? Mají tam nějaké neoznačené za 521,- kč kus, to bude asi čína, že? Potom tam mají taky Moog a Delphi. V auto kelly je mají něco přes 1300,- kč kus, ale tady je mají za něco málo přes 1000,- kč. A ještě jsem chtěl poprosit, které budou lepší, tedy ty Moog nebo Delphi. Cenově vyjdou zhruba stejně, ale kvalitou?
|
5.4.12, 14:02 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ecat = elit
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
5.4.12, 18:36 |
|
|
varok
|
Aha, takže to jsou Elit autodíly? Tak někde zkusím sehnat obchod s těmito díly a uvidím. Mají tam přední ramena levnější než v auto kelly, tu samou značku.
|
6.4.12, 13:58 |
|
|
Lamač
|
Keby si bol zo sr,tak by som ti o týždeň predal svoje zosilnené,ale pošta do čr by to predražila.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
6.4.12, 17:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|