Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: Škoda Favorit 135L
Ecotronik by měl mít klasickou mechanickou AC pumpu jako měly fáčka od 92 roku, ty nerozebíratelné bez páčky. Nech to tedy zapojené tak, aby to házelo jiskru. Vytáhni hadičku od toho karbecu a zkus protočit motorem. Měl by stříkat benzín, tak to dej raději do nějaké nádoby. Má to klasický elektroventil volnoběhu? Jestli ano, může být zaseklý i ten. Jestli jde z AC pumpy benzín a má to ten elektroventil na volnoběh jako klasický karbec, zkus ho provizorně napojit na 15, po připojení musí cvaknout. Jestli nakonec není jen špatná AC pumpa. nebo je v tom karbecu ještě nějaký ventil na dávkování paliva a ten nedostává napětí. Asi bych sundal ten karbec a pořádně ho prozkoumal, na jakém principu to vůbec funguje. Jsou to v podstatě asi jen tři šrouby.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.12.11, 10:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
PJDefort
|
to si v podstatě s tou pumpou natáh jen to, co jsme tu už psali jinak ten elektroventil volnoběhu to má tušim stejnej jak klasika..ale ten i kdyby byl KO, tak motor naskočí a drží pod plynem..nicméně zkusit zapnout zapalování, rozpojit ho a škrtat s nim může jestli cvaká, je to zezadu na karbecu a vede do něj zelený drátek jinak myslim si, že dotyčnej kolega ten karbec sundavat nemusí...troufnu si tvrdit, že tomu vůbec nerozumí (a to bez urážky), takže na něm by toho mohl víc pokazit než opravit...to neni SEDR a tak podobně... jinak Krozaku připomínám, že sice nevim na jakej proud tam máš pojistky, ale pro jednotku dej pojistku 15A a pro vyhřívanou podložku pod karbec dej pojistku 30A ...snad poznáš kam vedou ty kabely z toho držáku pojistek abys to identifikoval...ostatní pojistky z držáku vytáhni, jsou nanic...
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
30.12.11, 11:02 |
|
|
varok
|
Jo, ale já myslel, jestli tam není ještě nějaký ventil, který řídí přívod paliva. na co by tam byla potom Lambda sonda? A to by tam byla ta ŘJ jen kvůli zapalování?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.12.11, 11:07 |
|
|
PJDefort
|
teď jsem si pročet teprv tu DP o Ecotronicu co tu je a každej když to řeknu takhle - jezeďák s multimetrem musí dokázat podle ní prověřit všechny elektrický členy karburátoru ale i ostatních čidel a lambda sondy a vyloučit tak jejich nefunkci...
|
30.12.11, 11:23 |
|
|
Lamač
|
Pomocou lambdy to riadi zmes,ten veľký servomotor riadi natáčanie hornej prívery prvej komory a zároveň niečo ako škrtenie trysky na prvú komoru..
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
30.12.11, 11:24 |
|
|
Lamač
|
PJDefort píše: teď jsem si pročet teprv tu DP o Ecotronicu co tu je a každej když to řeknu takhle - jezeďák s multimetrem musí dokázat podle ní prověřit všechny elektrický členy karburátoru ale i ostatních čidel a lambda sondy a vyloučit tak jejich nefunkci... no odkaz na to dostal,ale asi si to vôbec nenaštudoval..
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
30.12.11, 11:27 |
|
|
varok
|
Jo, když ten kamoš z baráku rušil toho ecotronika, všiml jsem si nějakého hebla. Není tam vůbec ten systém s bimetalem, ale je tam jakási cívka nebo co a ta natáčí přívěru a tím asi nějak řídí bohatost. Když to měl vždycky bohaté, tak to bzučelo jako čmelák. Po sundání víka z filtrboxu jsme se dívali, že to v podstatě jen zavírá a otvírá ve vysoké frekvenci, jakoby kmitá přívěra a tím reguluje bohatost. Při startování je ta klapka zavřená, po naskočení motoru začne kmitat a při zahřátí se otevře úplně.
|
30.12.11, 15:38 |
|
|
Lamač
|
no presne tak to má fungovať...
|
30.12.11, 17:58 |
|
|
varok
|
Kdyby byl člověk šikovný, tak se to dá všechno odrbat, jenom chtít.
|
30.12.11, 20:26 |
|
|
Krozak
|
Sorry, ale viděj mladýho kluka ale ten kluk je moc dobře zná a oni zase jeho, zajimalo by mě na co jakoby narážíš? Jasný, vživotě jsem nic nedělal nehrabal se ve 120 a felicii atd.. nepoznám jestli to má to a to, upřímě ze mě nemusíš děla pro sebe (debila) otáčkoměr mám, a to že sem zapojil čidlo do jinyho otvoru byla zkouška. To samí jako ty pojistky za baterii v Rj. Pokud myslíš jestli klapou relatka tak ano klapou ještě aby ne když sou nový. U feldyny máš čerpadlo pdo zadnima sedačkama a to ti dává benzín do ředu když otočíš kličkem. U tohodle kramu ne, pouze ti to bzučí a nic se neděje. Když to zapojim podle knihy jak jsem psal dřív že neraguou žádný čidla ani poumpa jak vy říkáte že by měla čepovat benzin i když to nefaka tak se boužel pletete. Benzin mi to proste nevytahne, myslite že mě to nenapadlo? Odpojit hadici a vyzkoušet zda to teče? nevim ale už ze mě dělate něco co ani z poloviny nejsem. Jo odkzkoušel jsem vše co ste tu radili ale ani jedno nebylo v pořádku pokaždý se něco zvrtlo bud to byli čidla nebo nešel proud nebo nesvitila kontrolka test a jiskru to hazelo. Pokud si tam dám jinej motor stačí si jen zajít a nechat přepsat. Stačí? nestíham odepisovat na vše když tu čtu každej příspěvek kdo si má pamatovat co bylo vtam tom slohu když čtu další sloh.
|
30.12.11, 22:46 |
|
|
PJDefort
|
jseš nějakej nervózní...s takovym přístupem se na tebe každej vysere...kdyby sis to přečet pořádně, tak sem ti psal, že z tebe nedělám debila, resp že to nemyslim špatně...pokud máš otáčkoměr, tak s největší pravděpodobností žlutej drátek co máš na indukčce zapojenej na 15 má bejt správně zapojenej na 1... čerpadlo to má dole na motoru, a když teda řikáš, že si toho si vědom a nedává ti to palivo, tak je to čerpadlo KO a musíš ho vyměnit...tohle čerpadlo je poháněný od vačkovýho hřídele a neni NIJAK řízený elektronikou, takže když ti pomocník startuje a tobě z odpojený hadičky z čerpadla neteče benzín, tak je jasný, že je mrtvý pro jistotu názorná pomůcka:když si přehodíš motor za jinej typ tak ti to na magistrátu legálně nepřepíšou..takže pokud máš 135E a dáš klasiku 135 případně 136, tak smolík.. tak buď v klidu, každej se ti snaží pomoct seč může a jestli ti ty takzvaný slohy dělaj problém s přelouskáním a zapamatováním, tak to už je holt tvůj problém
|
30.12.11, 22:50 |
|
|
Krozak
|
Ale tys mě nepochopil. Kabely u indučky jsem nechal tak jsou a nehybal jsem snima dokud jsem nečet tu knihu. Smim ? tak nenarážej na mě a bude to OK. čerpadlo nemuže být ko když vim že funguje. Pokud sis to četl celý tak mi čerpadlo funguje když to vše zapojim na ecotronika ale nejde jiskra. když to zapojim na klasický Lko tak mi hodi jiskru ale už nejde nic okolo žádný čidlo a ani čerpadlo.
|
30.12.11, 23:16 |
|
|
PJDefort
|
nevim jak jasnejs popsat, ze cerpadlo bud jde nebo ne. Je jedno jak mas zapojenou okolni elektroniku, cerpadlo na ni neni zavisly a bud pri startovani strika z nej benzin nebo ne. Pardon za chyby, pisu z mobilu
|
30.12.11, 23:20 |
|
|
BORISROSSI
|
Ako ti píše PJDefort tak to čerpadlo je čisto mechanická záležitosť, nieje elektrické a na to aby fungovalo ti úplne stačí aby sa točil štartér, sám mám takéto čerpadlo na fáčku namiesto toho s páčkou, to len ak by si mu náhodou stále neveril
ak si stále neodmeral dĺžku čidla otáčok tak to sprav, písali ti už viackrát že to čidlo má byť iné a to že ti v mototechne povedali že je na eco neznamená že to je pravda, pochybujem že tých čidiel majú toľko na sklade a vačšina z nich nemá šajnu čo vôbec je ecotronik a dajú ti hocičo
neriaď sa až príliž tou knihou, v týchto autách bolo často hocičo opravované a nemusia ti sedieť farby káblo, všetko treba skontrolovať čo najdetailnejšie
pochop že tu nikto nepozná tvoje schopnosti, tým že sa budeš urážať na to že ti niekto napíše aby si niečo skontroloval a ty si tak už urobil, nič nevyriešiš, chalani ti napíšu veľa rád a ty lamentuješ že to nestíhaš čítať, sme na základnej škole? ak chceš odkúpim od teba ten ecotronik a na výmenu pošlem šlabikár
_________________ Škoda Favorit 135LS 1992 with 136 engine
|
31.12.11, 02:19 |
|
|
Krozak
|
mmntíček.. mám čidla co sem si koupil. pomocí internetu zjistil jaky pasujou ajaky ne aty co by mohli pasovat jsem koupil ne že mám 7 ecotronáckých čidel. Stou šuplerou už jsem to zkoušel a celkem to i sedělo na pár desetinek setinek mm. Se slabikarem mužeš jít víš kam.. nesnášim lidi co hned navážej.. vrtaj a rejpaj do jinych. To fakt moc nemusim a pak se stěma lidma bavim hnusněji..
|
31.12.11, 02:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|