|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Auto startuje na 2-3 válce(škoda 120)
Autor |
Zpráva |
Rambo-x
|
Auto startuje na 2-3 válce(škoda 120)
Zdravím,občas se mi stane,že auto po nastartování tak 2-3 vteřiny jede jen na 2-3 válce,ale jen někdy,ve většině případů normálně a pokud se to stane tak jen při studeném startování po ránu,jinak ne Svíčky pálí,žádná není mokrá ani černá,všechny mají světle šedou barvu s mírným červeným nádechem od používání aditiv,kabely jsou zánovní,rozdělovač před rokem repasovaný
Není možný,často se to stávalo bráchovi na favoritu,když byla vysoká vzdušná vlhkost,tak mu navlhla cívka a auto nestartovalo,otáčkoměr vylítl vzhůru a startér se ani nehnul........tak mě napadá jestli se do rozdělovače nebo cívky nedostává vlhkost,po nastartování se odpaří a pak už to funguje normálně
Jinak auto startuje nádherně,i v mrazu na první otočení,a i když se to stane tak to nechcípne a po prošlápnutí plynu už to funguje normálně(2-3 sekundy)
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
1.1.12, 18:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
BORISROSSI
|
Re: Auto startuje na 2-3 válce(škoda 120)
skúste pozrieť viečko rozdeľovača či tam nieje vyzrážaná vlhkosť, očistiť kontakty atď, ale ak to je len pár sekúnd a potom šlape ako má nedával by som tomu veľkú vážnosť, hlavne v zime sa mi to zdá normálne, hlavne ak to nieje žiadny extrém
_________________ Škoda Favorit 135LS 1992 with 136 engine
|
1.1.12, 18:59 |
|
|
Rambo-x
|
Nemá mít to víčko rozdělovače nějaké těsnění,teď si nejsem jistý,do garáže už nepoletím se dívat,ale kdyby bylo porušené tak by to možná vysvětlovalo,nebo to samé na cívce Kontakty jsou očištěné,to bylo první co jsem dělal když se ten problém objevil Problém závažný to není vůbec,objevilo se to jen párkrát a vždy jen maximálně 3 sekundy po nastartování,ale já řeším všechno,ne nadarmo mě známí říkají že se jednou z toho auta zblázním holt jednou škodovkářem,napořád škodovkářem .........Když si vezmu jaký voloviny řeším,třeba že otočný spínač světel měl setřené značení tak jsem hnedka hledal na vrakecu nový,neporušený
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
1.1.12, 19:54 |
|
|
Šemik
|
A máš světla přes relé? Nový spínač s hezkým symbolem k ničemu není když se spálí.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
1.1.12, 19:59 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Chce to zmerit tlaky, je mozny ze ti odchazeji krouzky nebo mas maly vule na ventilech. Me tohle delalo s podpalenejma ventilama, ale jezdim na LPG, takze tam je to na dennim poradku.
Jinak pokud by to delal 2. a 3. valec, muze mezi nima bejt trochu profoukly tesneni, to zamo o sobe nemusi nic znamenat, ale taky to muzou bejt propadly vlozky nebo nedej boze propadlej blok.
Tak, ted sem ti nasadil brouka do hlavy, a hledej, kdyz te to tak bavi.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
1.1.12, 21:06 |
|
|
Rambo-x
|
Ty mi dáváš hele motor snad ne proboha Tlaky jsou všechny OK,měřeno na podzim,ventilové vůle před měsícem Které válce to dělají nejde nijak zjistit,protože to udělá tak krátkou dobu že to nestihnu nijak lokalizovat,a když už je motor kapku zahřátý tak vůbec V jakém stavu je těsnění nemám zdání,hlavu jsem zatím nikdy nesundával,nebylo třeba,motor nevaří,voda je stále čistá,olej stále pěkný,spotřeba oleje je minimální
|
2.1.12, 13:21 |
|
|
Rambo-x
|
Šemik píše: A máš světla přes relé? Nový spínač s hezkým symbolem k ničemu není když se spálí. No se světly jsem nic nedělal,takže zapojený to bude asi normálně,já jsem akorát měnil ten otočný spínač na palubce,jenom ten vršek,protože měl setřené značení
|
2.1.12, 13:23 |
|
|
BORISROSSI
|
aké sviečky máte v motore? ak sú príliž studené tak by som sa takýmto štartom nečudoval vôbec a dal tam teplejšie, ja si stále myslím že problém neexistuje, je normálne že motor chvíľu nejde úplne hladko a hlavne v mrazoch, hlavne keď hovoríte že to je len občas, štartuje na brnk a šlape bez problémov
_________________ Škoda Favorit 135LS 1992 with 136 engine
|
2.1.12, 13:41 |
|
|
Rambo-x
|
Svíčky jsou brisk N15YC......používal jsem je vždy a minulou zimu nebyl vůbec problém
|
2.1.12, 17:37 |
|
|
Capricorn
|
Rambo a ještě pověz kolik ty svíčky mají najeto km? Ono je sice pěkný že mají pěknou barvou, nejsou mokré od paliva apod. Ale to je kontorluješ až po jízdě kdy už tak jako tak běžely. Jenom nezapomínej že na svíčky jsou kladený největší nároky hlavně při studených startech. Tudíž i když je pravda to co tady psal Viky tak já bych to viděl spíš na problém v zapalování a jestli svíčkách tak to je otázka. Klidně se ty dvě svíčky pokud jsou studené jen špatně chytají a např. ani nemusí mít svůj km proběh za sebou... blbnout dokážou svíčky i úplně nové. Tudíž bych začal u kontroly zapalovací soustavy a preventivní výměně svíček. Když to zmizne máš vyhráno a když ne tak aspoň vyloučíš jednu možnost.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
2.1.12, 17:52 |
|
|
Rambo-x
|
Tak najeto můžou mít tak 10 000 víc ne.........ale každopádně je vyměním,pak napíšu jak to dopadlo
|
2.1.12, 18:33 |
|
|
kwiko
|
Ja som takuto zahadu riesil skoro 2 roky na Mpi. obcas start na 3 valce, a voda sfarbena do tmava. Inak vsetko vporiadku. Nakoniec bol prasknuty valec..
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
4.1.12, 11:52 |
|
|
Rambo-x
|
Tak zatím vypadá že výměna svíček to vyřešila,ale ještě nevím,uvidím za pár dní jestli se to objeví nebo ne
|
4.1.12, 17:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|