|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Širší/užší pneu na zimu
155/70R13 na 1.9D jsou málo inu byli zadarmo na pežoťáckých diskách tak sem je tam dal a každý prudší přidání plynu to hrabe
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.1.12, 14:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Pavucina
|
Sice to pisu asi pozde, ale uvazoval jsem stejne pred dvema lety na 1,4 fabii, nakonec se koupily uzsi gumy 165, a tak nebezpecnou vec jsem na aute jeste neudelal, vubec to nebrzdilo at uz na napadlym snehu nebo na ledu no a naky drivejsi prohrabani na srackach to rozhodne nezachrani abych to jeste nekdy udlel. Porovnaval jsem to na fabia II, kde jsou 15" 195. Takze nikdy vic zbytecne uzke gumy na zimu.
|
5.1.12, 13:42 |
|
|
Kristensen
|
záleží jak úzké proti původním letním a taky co jsi tam dal za značku gum a co jsi taky od toho očekával, všeobecně platí o číslo užší než je předepsáno na léto nejširší rozměr. a u naftových vzhledem k váze motoru a průběhu kroutícího momentu se dá použít stejně široká jako letní, užší už taky může někdy nadělat problem. Každopádně nesmíš očekávat že se to bude chovat uplně stejně jako na letních, vždycky se to na zimákách zhorší už jen vzhledem k použitej směsi gum a daleko ohebnějšího vzorku.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
5.1.12, 13:52 |
|
|
Peter50kw
|
Pavucina píše: Sice to pisu asi pozde, ale uvazoval jsem stejne pred dvema lety na 1,4 fabii, nakonec se koupily uzsi gumy 165, a tak nebezpecnou vec jsem na aute jeste neudelal, vubec to nebrzdilo at uz na napadlym snehu nebo na ledu no a naky drivejsi prohrabani na srackach to rozhodne nezachrani abych to jeste nekdy udlel. Porovnaval jsem to na fabia II, kde jsou 15" 195. Takze nikdy vic zbytecne uzke gumy na zimu. Zalezi hlavne na kvalite gum - centimeter v sirke vela nenarobi. Rozdiel medzi debicou a continentalom je priepastny. Ist zo 195 na 165 je prehnane. Uzke pneu maju vyhodu jedine na cerstvom neujazdenom snehu alebo stojacej vode. Vsade inde su sirsie gumy lepsie. Ja davam na zimu rovnaky rozmer ako na leto. Rozdiel v jazdnych vlastnostiach - Pirelli P6 a Continental ts 830 je zanedbatelny. Predtym som mal debiky na zimu - slabota a goodrich na leto - tie boli vyslovene nebezpecne.
|
5.1.12, 14:57 |
|
|
ferrari
|
Veru, som sa nad tým nedávno zamýšľal a prišiel som na to, že na dnešné podmienky budú skôr vhodné širšie zimné pneu, pretože užšie budú lepšie do čerstvého snehu a ten sa na cestách zas tak často nevyskytuje.
2 Pavučina - naozaj, rozdiely hl. v zimných pneu sú priepastné, ak by si chcel porovnávať vplyv šírky, musel by si na tej istej značne pne a tom istom dezéne...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
6.1.12, 09:19 |
|
|
darklord
|
No, ja viem ze dalsiu zimu uz budem jazdit na najuzsich pneu ake mi TP dovoli... Pretoze 225/60/15 su do snehu absolutne nevhodne
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
8.1.12, 23:15 |
|
|
|