Autor |
Zpráva |
biker901
|
Re: škoda favorit upravy
a jen k tomu že i strhnul setrvák a řemenici a nevyvažoval jsi to tak se spíše zamysli nad sebou než budeš dělat z druhých mamlasy, kdyby jsi o tom něco trochu víc věděl nebo aspoň přečetl tak se nechlubíš že jsi nic nevyvažoval ono když to nevyvážíš tak bys mohl nabýt dojmu že to jede líp, ale po chvíly to půjde sr** ono se to tý klice moc dlouho líbit nebude když na ní budou působit nevyvážený hmoty a budou s ní nesmyslně kvrdlat a šířit vibrace
|
6.1.12, 23:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
biker901
|
no ona spojka sice vydrží víc ale nerad bych aby po 2000 začala klouzat a taky si myslim že když bude spojka tvrdší a bude mít větší třecí plochu tak by mohla mít lepší ovládací moment síly nebo jak bych to napsal. prostě už jen co se týká rozjezdu hledání hranice prokluz spojky / prokluz kol
|
7.1.12, 00:03 |
|
|
Krozak
|
Stou spojkou, nejsem si jistý, ale možná by tam šla z feldy 1.6. Já dával do felicie 1.3 glx spojku z formana a do dnes mi slouží i spřítlačákem a spojkou jen byla myslim že spojka nebo přitlačák trochu širší a byla více citlivější ale vydrží dost. Jen sem to nabýdnul když čtu že chceš dělat upravy motoru na fačku. Tak by možná spojka z feldyny 1.6 pasovala do favorita a možná by to bylo i lepší a vydržela by i víc a nebo si koupit lamely a sam doma přenejtovat, popřípad lehce zbrousit hrany aby se neroztřepala o setrvačník. Jen bych to zkusil nejsem si jist je mi 19 a i když se hrabu v motorech tak nevím zase vše abys chapal ty mě Edot: Možná vím o někom kdo by ti to vyvážil i zbrousil, dělá to muj strejc kterej renovuje starý motorky jawy a podobně tak bych se ho optal za kolik by ti to udělal Edit2: Možná bych po tý vačce a podobně, snižil hlavu motoru, seřizl neboli zbrousil písty či koupil jine, lehce zbrousil výko hlavy a koupil 4 paprskový svíčky.. a Karbec ten by si mohl seřidit aby ti to utáhl a v plných točkách ti daval plo paliva aniž by ti pak klesali a chcipal motor z nedostatku paliva... třeba je to blbost stim zbrušovaním hlavy ale u fichtla či jinych motorkách se to tak dělá a jezdí o minimálně 50/60km/h rychleji. Edit3: + možná i převodovka s poloosama by pasovala z feldyny 1.6 třeba z mpička či glx tam jsou dobre převodovky, kde člověk zařadí za 4 a vytahne 100km/h do kopce(vlastní zkušenost) co se týče interieru vzal bych sedačky, kryty, vše celý koplet interier z felicie, jakekoliv nebo sedačky bud sport či felicie, palubovka z nějákeho oplika ale fakt pěkna ale ted nevím tip.. volant nej je sport, aby se dobře uchopil a lepe se snim točilo.. zrcatka z feldyny nastřikal a lakoval stejně s autem.. jen moje inspirace co bych upravil.. nechci ti do toho kecat heh Edit4: poslední edit at tu moc nevymýšlim jak ostatní tvrdí.. sežen si motor z opla ascony C sedan.. nejlepe 2litra a repasovat i s převodovkou do fáčka. Jde to 100% jen se pár věcí předělává. Pokud chceš jakoby závody do kopců.. Nebo teren ted nevím. Místo olejových tlumiču bych tam kopl pneumatycky tlumiče aby auto při velký rychlosti v zatačce se moc nenaklanělo a při diře si nejel po boudě místo kolech, trochu rozšířil napravy a širší pneu, širší kastly teda jako blatníky a podběhy. Zadní světla bych dal z feldyny jakekoliv slušelo by to. A i možná hodil nahona i na zadek. No je to muj nazor tak nepsat že sem idiot a píšu nesmysli když to udělat jde jen člověk chtít.
|
7.1.12, 00:27 |
|
|
Ondras83
|
vis co, jdi nekam...clovek se ti snazi rozume rict, ze to je zhola nesmysl (ja to auto stavel od 17ti) a kdyz jsem si myslel, ze to umim, postavil jsem druhy a ted vim, ze to cenu nema a jeste to neumim, neni to jen sranda, ze si prectu 4 clanky na netu a hned budu mit 74kw udal bych jen nejakou zakladni upravu, at to neni tak zdechly, ale ne hned tam cpat webery, kdyz to je uplne k nicemu ti chci poradit, rict ti postrehy z vlastni zkusenosti (ne nejaky keci na netu) a ty me tady svejma 8mi prispevkama naseres tak, jak me na TW jeste nikdo nenasral... edit: a nevymejslejte picoviny s 1,6 setrvakem, kdyz je uplne jinej a ani nejde nasroubovat na skoda kliku.... staci vic cist, nez psat edit2: Krozak: pises uuuuplny blbosti edit3: Krozak: neeee, pises uuuplny, ale uuuplny bejkarny!
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
Naposledy upravil Ondras83 dne 7.1.12, 00:57, celkově upraveno 1
|
7.1.12, 00:43 |
|
|
gokralik
|
Krozak se s námi právě podělil o zážitek z prvního užití tvrdých drog.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.1.12, 00:50 |
|
|
Krozak
|
Ty možná říkáš nesmysl, ale až sedneš za volant dke máš nacpanou v6 ve felici pak něco říkej + ten motor z opla jde to udělat. Jedna věc neberu žádný drogy ani nehulim ale říkám pravdu a udělat to jde. Ptal sem se ted brachy kterej je vtomdle oboru machr a řekbych lepší než vy a řekl mi že to udělat jde ale je to piplačka ale výsledek by za to stal takže ze mě nedělej te vola a podobně.. konec debaty, Biker přeber si to ale věř mi jde to udělat..
|
7.1.12, 00:57 |
|
|
Krozak
|
A kdo je dost šikovnej dokáže setrvak vymenit na to zapominaš kamarade.
|
7.1.12, 00:57 |
|
|
Ondras83
|
Citace: ...ze mě nedělej te vola...
|
7.1.12, 00:59 |
|
|
Ondras83
|
Krozak píše: A kdo je dost šikovnej dokáže setrvak vymenit na to zapominaš kamarade. tak nez vymenis 1,3 setrvak za 1,6, tak ja najedu 3000km s uuuuplne stejnym vysledkem, protoze ty spojky maj akorat jinej pritlacak....booooze, staci pouzivat GOOGLE
|
7.1.12, 01:00 |
|
|
Krozak
|
Jo protože cokoliv tu napíš tak je špatně.. dělá te z člověka něco jako bys te byli chytrý jen vy ale už nepřemýšíte otom. Přečtu přízpěvek tak je to hend kravina? Ale co když ten lčověk to viděl a nebo má doma podobně to už ne co.. Fakt se divim že radim nebo napišu něco co dělat jde jen člověk musí bejt šikovnej. Proto nemám rád lidi co se týče takových jako se dnes projevili.. Končim tady. Edit: Na co google když máš doma bráchu kterej v tom oboru maka. Klidně ti zejtra napišu jak dlouho trvá vyměnit setrvak.. je to jak ten chlap co naavymenu spinačky by rozdělal elektriku a palubku.. přesně ty jsi takovej tip. Když stačí jen sundat plasty u volantu ty 2 a vyšrtoubovat volant z palubky.. pulhodinova prace.. max.. u feldyny jakykoliv.
|
7.1.12, 01:03 |
|
|
biker901
|
hele jde udělat uplně všechno do faka můžeš nacpat agregát třeba bawora a udělat to jde člověk i s tim pohrát můsí. ale to já dělat nechci. chci i dát do kupy fako motor. jo a mimojine když tady jsi velkej fanda googlu tak si vygoogli třeba co obnáší odlechčení setrvačníku
|
7.1.12, 01:07 |
|
|
Krozak
|
Je na mě? Já negoogluju.. Jen sem se ti snažil nějak pomoct.. ale asi sem strejce zminovat nemusel mno. Dokonce i zbawa a jednak z fava, čili tam chceš nechavat origoš ale jen ho upravit na větši točky a sílu ?
|
7.1.12, 01:09 |
|
|
Ondras83
|
Krozak píše: Klidně ti zejtra napišu jak dlouho trvá vyměnit setrvak.. fajn, napis, jak dlouho trva dat do 1,3 setrvak z 1,6 biker: co to obnasi? umet se soustruhem az mi odejde klika kvuli tomu setrvaku, tak se ozvu auto najede tak 10-15 tisic za rok
|
7.1.12, 01:10 |
|
|
Ondras83
|
Krozak píše: Je na mě? Já negoogluju.. skoda
|
7.1.12, 01:11 |
|
|
Ondras83
|
biker901 píše: do faka můžeš nacpat agregát třeba bawora... videl jsi nekdy nejakyho bawora s otevrenou kapotou?
|
7.1.12, 01:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|