|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Plubka z feldy do facka r.v.91
Autor |
Zpráva |
Teddy.92
|
Plubka z feldy do facka r.v.91
zdravim vsichny,mam takovej mensi,vetsi problem....mam facko 91 136LS karbec a chci do nej nacpat palubku z feldy,teda ta tam je,ale potrebuju zapojit nejak ty budiky kompletne,proste prepajet ty 3konektory,nasel sem na netu tohle http://www.tuningfavorit.estranky.cz/cl ... licii.html jenze to je popsany na facko 89. a na tom mym 91 je to nejspis jinak ty konektory,tak jestli prosim nema nekdo nejaky schema jednoduchy,kterej drat na kterej nebo nejakej navod,podle ceho by to slo vymyslet,diky moc.
|
4.1.12, 22:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
jansjans
|
Re: Plubka z feldy do facka r.v.91
Moc ti neporadím, zkus pohledat tady na fóru, ale podle mě byly konektory na fáčku jiný až od roku 1993.
_________________ Volvo 940 B230FB aut. '91 dříve: Škoda Favorit 136L '90, LPG
|
4.1.12, 22:34 |
|
|
darklord
|
Zober si schemu elektriky fava 91, feldy z ktorej mas palubku a skombinuj to.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
4.1.12, 22:45 |
|
|
gokralik
|
Zajdi na vrakáč a z nějaké Feldy si vytáhni komplet svazek. A pak se bij do hlavy, cos to dostal za pitomý nápad vytvářet kočkopsa.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
4.1.12, 23:25 |
|
|
darklord
|
Kockopes, ale prijemny. Na silvestra som jazdil kamosovym favom s feldackou palubkou a prislo mi to celkom prijemne oproti hranatemu favoritiemu interieru.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
5.1.12, 02:12 |
|
|
kwiko
|
Ja sa tiez nestazujem. Ale zvaz si ci ten Favorit stoji za tolko namahy. A hlavne odporucam s palubovkou menit komplet predny zvazok aj s poistkovou doskou. Odstranis tak nacastejsie problemy Facka, t.j. debilna poistkovka a nespolahliva kostra. Nevyhoda takej ci onakej prestavby je ze ti bude kecat palivomer. To by si muslel dat aj feldovu(prip Favo BMM) nadrz s cerpadlom (to by si ale nemusel zapajat, len palivomer)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
5.1.12, 02:33 |
|
|
Teddy.92
|
no to by nebyl ani takovej problem to vymenit cely ten predni svazek aj s deskou,ale takhle resim jen budiky a pak budu resit na desku dalsi konektory a to mi prijde teda slozitejsi,nez nejak vyresit ty konektory na tu pristrojovku.zatim pockam,jestli mi nekdo tady jeste neporadi nejak jinak
|
5.1.12, 07:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nejlepší řešení je postavit fáčko vedle feldy k totálce nebo k likvidaci, vykochat favorita sedačky palubka topení a nakochat tam feldu i s elektrikou a pak přizpůsobit jen osvětlení a upravit topení
|
5.1.12, 07:17 |
|
|
Teddy.92
|
no ja uz tam mam lukasy z feldy,topeni,sedacky z kadeta,vsechno sem si delal sam,protoze sem mel k tomu schema z netu,ktery sedelo,ale na ty budiky to proste nesedi....jde mi jen o ty budiky pitomy a mam to hotovy,predelavat celou elektriku se mi nechce,protoze tam mam aj hromadu jinejch blbosti napojenejch a kdybych to poodpojoval,tak uz bych to daval tezko dohromady...
|
5.1.12, 09:08 |
|
|
kwiko
|
No a preto je lepsie mat elektriku komplet felicia. Ma totiz potencial, aby si mal vsetky blbosti a poistky k nim priamo v poistkovke. Do ktorej doplnis piny ci cele konektory, a frcis (el. zrkadla, vyhrievane sedadla, alarm a central, radio) ak pouzijes kabelaz po 98 mas predny cykovac s funkciou intuitivneho stierania, a zadny cyklovac (co je pri facku blbost, lebo sa zadne okno spini velmi pomaly)
A poviem ti, ze robota je taka ista, mozno aj mensia. Musis totiz prepinovat 3 konektory po cca 12-16kabolov + vypinace + rele varovnych svetiel. Ak vymenis cely zvazok, mas cca 10kablov dozadu, a cca 14 pre obe svetla a blinkre. Motorcek predneho stieraca das feldovy (lisi sa len tou koncovkou od facka 93)
Mal som totiz aj Facko z roku 1990 ktore malo prerobenu elektriku bez poistkovky a bolo to urobene podctivo uzivatelom spaceball (podla jeho navodu si pravdepodobne upravoval lucasy) a nebolo to to prave orechove.
A osvedcilo sa mi oznacit si konektory pri demontazi. hlavne pred. svetla, klaxon, sahara.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
5.1.12, 10:52 |
|
|
michalkatka
|
mne zasa tá úprava príde zbytočná, čierny interiér s novými tapecmi je veľmi príjemný...
palubka je malina, tri konektory kde stačí vyrobiť redukciu...
ak máš starý interiér tak jednoduchšie je prehádať to na nový model, napr s dverami je o mnoho menej roboty ako tam pratať Feldové tapecy...
Na Fačku sa mi páči že tam sú použité poriadne vodiče, aj keď prúdovo nieje potrebné, vo Felde sú tie dráty veľmi tenké..
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.1.12, 14:55 |
|
|
Teddy.92
|
tak sem se s tim doted drbal a uz to mam,vsechno mi funguje,jak ma,parada
|
5.1.12, 20:04 |
|
|
Milan Koukal
|
Tuhle úpravu už jsem dělal na několika vozech a poprvé jsem to dělal jak ty původní svazek, dělal jsem to asi týden než jsem to všechno dal do kupy u dalšího fáva jsem přehodil celý přední svazek a během dne to bylo komplet hotovo. takže od té doby jedině celý svazek
_________________ Škoda 105GL r.v. 1981( nabouráno jedním magorem chystá se náhrada) Škoda 136GL r.v.1989 Oranžák, po částečné rekonstrukci Škoda forman PLUS r.v.1994 135B Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001 Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008
|
8.1.12, 10:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
milane velice rozumné já tím taky prošel přemerdat ty elektrárny to je fakt pakec, de to ale strašně dře to
|
8.1.12, 10:57 |
|
|
Teddy.92
|
ja s tim zase takovej problem nemel,pomohl mi ten navod co sem prikladal v tom odkaze,ze sem aspon vedel,kterej drak je k cemu na feliciackejch budikach,no a na facku sem se jen vzdycky podival a zmeril,kterej drat vede k cemu a jen poprepojoval,delal sem to nakonec asi 3 hodiny a bylo to hotovy a vsechno mi funguje,jak ma nastesti:-)
|
9.1.12, 08:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|