Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 04:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 motor 781.136 - zprovoznění 

natryskovat originální karburátor?
ano 50%  50%  [ 3 ]
ne 50%  50%  [ 3 ]
Celkem hlasů : 6

motor 781.136 - zprovoznění 
Autor Zpráva

Příspěvek motor 781.136 - zprovoznění
Zdravím, po delší době jsem našel trochu času atak jsem se rozhodl že dám do kupy motor, je to 136 upravená do 120. -sací a výf. potrubí mám originál z motoru 135 který byl v 120. karb mam sedr natryskovaný do 130, pumpa je ze 120, ..nejak jsem už vyšel ze cviku tak bych potřeboval poradit, posléze se zapojenim el.instalace atp.

Teď ale řeším problém s motorem samotným...když jsem potočil řemenicí, všiml jsem si, že když jsou svíčky tam kde mají být tak tlak uchází spodem přes kroužky...jakto? není to tím, že když ten motor byl v dílně rok tak tam neni na povrchu válce olej a jde to na sucho? to mě docela dostalo, říkám radši se zeptám vás... jakou vůli mají mít kroužky když jsou ve válci? (mezera mezi konci))

Ještě k tomu karbu, je to ze 130, nechat origo trysky a vzdušníky, nebo bude lepší dát větší?

Ještě dotaz dokud je motor rozdělaný, jaké by měli být přesahy vložek?

12.1.12, 02:11
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: motor 781.136 - zprovoznění
Prefuky okolo kruzkov pri suchom motore su vacsie ako pri dobre namazanom. Ak nepoznas motor, pozri sviecky - ak niesu zababrane, tak kruzky neries. Ak su zaolejovane, alebo obrastene humusom, bude motor zrely na GO. Nieco napovie aj stav oleja v motore - ak obsahuje vela kalov, ma motor asi to najlepsie uz davno za sebou. Presahy vloziek by mali byt aspon desatina milimetra, radsej dve. Pri starom motore sa to blbo meria, lebo blok byva pokruteny. Dava sa potom radsej hrubsie tesnenie, aby sa to utesnilo. Ak mas origo karbec, nic na nom nemen. Pripadne pretryskovanie len zvysi spotrebu. Na tieto motory su vsetky karburatory v zasade zamenne. SEDR karbecy su trocha dychavicne kvoli ekologii - vynimka je karbec pre S130 s ekonostatom. Karbec EDSR zo S120 vyhovuje bez zmien a uprav do S105 aj do S130. Dolezite je, aby si mal dobry rozdelovac. Rozdelovac musi zodpovedat pouzitemu karbecu. Takze karbec S105 len s rozdelovacom S105. Rozdelovac S120 je rovnaky ako pre S130.

12.1.12, 09:05

nevím jaké byly svíčky, ani olej, motor byl v garáži a nevim jak fungoval předtim, ale když namažu vložku, a rychle protočím tlak to udrží ale když točím pomalu fouká spodem...dát nové kroužky? jaka mam byt ta mezera u kroužků?

12.1.12, 21:12
Profil ICQ

Vzdy sa menili kruzky na zaklade posudenia funkcneho motora. Ak mas medzeru nad 1 mm, vymena kruzkov nemoze skodit. Pri motore nad 50000km je potom istota vymenit aj vlozky. Motor S130 vydrzi necelych 200000 km. Ak sa da to vybehanej vlozky novy kruzok, pomoze to len malo. Ak bol motor prehriaty, mozu byt kruzky odkalene, polamane alebo zapecene. Ked uz v motore nieje olej, pozri aspon kolko usadenin sa nachadza na ventiloch a stenach bloku. Ak je motor cisty, su kruzky urcite dobre. Ak je obrasteny hubovitym ciernym maglajzom, urcite su kruzky zle. Tenka vrstva do 1/10 mm je OK. Pripadne posli par fotiek vnutornosti toho motora.

13.1.12, 10:30

Mira007 píše:
nevím jaké byly svíčky, ani olej, motor byl v garáži a nevim jak fungoval předtim, ale když namažu vložku, a rychle protočím tlak to udrží ale když točím pomalu fouká spodem...dát nové kroužky? jaka mam byt ta mezera u kroužků?

A písty se ve funkčním motoru pohybují pomalu? S dlouho stojícím motorem mám stejnou zkušenost, taky pomalu fouká, jezdil jak pila. Holt se počítá s tím, že to má točky.

Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR

13.1.12, 23:20
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]