Autor |
Zpráva |
I.n.s.o.m.n.i.a
|
Dálka k centrálu - Fabie
Zdravím všechny.. tak jdu opět žádat o radu..včera jsem jak kkt celej den zmrzal venku a snažil se trochu vylepšit tátovu Fábku, ale bohužel bez úspěchu Je to 1.4Mpi, do provozu 2003 a je to socka, takže má pádla i manuální zrcátka, jediný, co tam je je centrál na klíček..a to mě právě sere, dálku mám i na svojí stodvacítce, tak jsem mu jí tam chtěl dodělat.. Než jsem si do škodovky koupil Jablotron s alarmem, měl jsem tam jen centrál na dálku - konkrétně Portman CZ4700DO..Tak jsem ho chtěl jen napojit na origo centrál..měla to být práce na hodinku, ale jak říkám, nepořídil jsem..od Portmana jsem odstříhal veškeré vedení k motorkům a nechal jen + a - pro napájení a dva výstupy pro odemknutí/zamknutí..ty se mají údajně napojit na jeden drát, který jde do dveří(k zámku) a má to chodit..jeden odemykací prej teda přes 180ohmovej rezistor..dle tohoto návodu: http://www.skoda-fabia.firespace.eu/alarm/2.html jsem hledal zelenožlutej drát, ale ten tam prostě není:o(..zkoušel jsem snad všechny a stejně nic nešlo.. Poradíte někdo?
|
2.2.12, 07:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dawid130
|
Re: Dálka k centrálu - Fabie
viewtopic.php?f=47&t=14772&start=60 je to sice na FII ale daleko pohodlnější je najít řj centrálu a dát to tam. Najdeš ji nad pedálema v okolí volantu
|
2.2.12, 08:08 |
|
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
No, dle obrázků mi to moc pohodlnější nepřijde:o)..musíš rozhodit půl auta, měl by stačit jen ten kastlík a funkce je stejná, jde mi jen o to, kterej drát to je, což z toho tvého popisu stejně nevím ..prosím, neber to jako nezdvořilost!Díky za radu
|
2.2.12, 08:22 |
|
|
Dawid130
|
|
2.2.12, 08:35 |
|
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
Tak jsem to celý pročet, i hledal někde jinde a furt jsem z toho jelen:o/..já jsem právě včera našel jeden kabel vedoucí A sloupkem do spoujezdcových dveří a ten když jsem ukostřil, tak se centrál odemkl..ale tj vlastně blbost, protože když se ukostří, má se zamknout..přes ten odpor se taky odemykal, takže jsem usoudil, vyzkoušel jsem i ostatní, ale nic nereagovalo:o(..
Přemýšlím, jestli bych neměl kuchnout A sloupek na straně řidiče, tam bych třeba ten žlutomodrý, nebo hnědozelený kabel našel..
|
2.2.12, 11:15 |
|
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
Sakra přece to nějak jít musí:o/..
|
2.2.12, 13:05 |
|
|
p.s.
|
sem to tu někde nedávno popisoval fábie reaguje na minusový impulsy takže za pomocí žárovky napojený na kostru najdeš mezi dveřma či na sloupku u řidiče drát na kterej to zamkne potom do toho samého drátu pustíš mínusovej impuls přes 180ohmový odpor funguje to i na 300ohmů a ono to odemkne až přijdeš na to kterej drát to je napojíš na něj dráty s DO pokud bys chtěl napojit i blinkry musíš na sloupku u řidiče vycvaknout ten plast rozplýst ten svazek a pomoci žárovkový skoušečky najít drát pro levou a pravou stranu blinkrů.podotýkám že to nejde zapojit na přepinač blinkrů
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
2.2.12, 17:37 |
|
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
O tom,ze reaguje na kostru uz jsem se docetl,ale me prave zmatlo,ze jsem prozkousel vsechny draty ve vodorovne bile patici na A sloupku uzemnit a na jeden to alespon reagovalo,ze to odemklo(coz by sakra melo jen pres odpor,ne?kdyz to uzemnim bez nej,ma to zamykat).Tak jsem to napajel poradne oba vystupy z RJ dalky,jeden natvrdo a druhej pres odpor a to uz jen cvakalo rele v ridici jednotce od dalky a uz se dokonce ani neodemykalo!;(..nechapu..
Blinkry jsem zatim neresil,to udelam az bude teplo,ted mi slo hlavne o tu dalku..
|
2.2.12, 17:53 |
|
|
p.s.
|
bude to na špatnym drátu skus ho nejdřív najít přímo mezi dveřma a sloupkem u řidiče tak sem to hledal já
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
2.2.12, 18:09 |
|
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
Tak dobre,zkusim to a dam vedet..dekuju
|
2.2.12, 20:18 |
|
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
|
6.2.12, 15:04 |
|
|
petr petr
|
Už jsi byl blízko, na ten drát co ti to auto odemklo přes ten odpor přiveď kostru a musí zamknout. A hlavně by jsi měl mít zavřené dveře. Jinak se ničeho nedočkáš.
|
8.2.12, 11:32 |
|
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
Aj..zavrene dvere?Tak odtud asi vitr vane;oD..to jsem lama;oD..
|
9.2.12, 10:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|