Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 22:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 Palubní počítač do Felicie pomocí ODB adapteru+Androidu? 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Palubní počítač do Felicie pomocí ODB adapteru+Androidu?
Myslím, že pro sledování spotřeby by nějaké spoždění moc nevadilo. Při sledování třeba otáček by to bylo samozřejmě asi k ničemu, ale od toho mám otáčkoměr :-) Asi si zkusím spojení s VAGem, ať aspoň vidím, jak to komunikuje. Děkuji za informaci, každá taková se může hodit. S tou složitostí bych to neviděl tak jednoznačně, teď když už se nový APRI počítač neprodává. Teď už mi mnohem složitější příjde sehnat origo APRI a nainstalovat ho - kdybych nainstaloval APRI a zjistil, že nefunguje, asi by mě kleplo :-) tady u toho bluetooth mi to nevadí (APRI bylo samozřejmě to první co mě napadlo, mám i podrobný návod pro instalaci a je to maličko složitější, ale hlavně nejlevnější jsem našel v bazaru za 3500 Kč, byl už vymontovaný z nějakého auta a navíc se mi zdálo, že poněkud drsným způsobem, takže bych pak ještě musel zřejmě někde sehnat nové čidla, které by také nebyly zdarma). Takhle jsem pouze koupil za necelých 500 i s dopravou bluetooth krabičku ELM 327 a prostě zasunul do konektoru, abych zjistil jestli funguje. Kdyby Felície už podporovala některý z OBD2 protokolů, bylo by to všechno, co by bylo potřeba udělat. S telefonem se spojila úplně bez problémů a po prvním spojení už se připojuje automaticky. Takže stačí jen mít krabičku v autě a na mobu zapnout bluetooth a nějakou tu aplikaci. Když nikdo nevymyslí nic, aby si Felície začala rozumnět s Androidem, nic se neděje. Krabičku zas prodám dál a ještě na tom třeba i něco málo vydělám ;-) Jinak pro ty, co by zkoušeli jít stejnou cestou jako já, přidávám ještě jedno upozornění, na které jsem ale narazil jako laik, takže nevím jak je to podstatné. Přímo na té "kouzelné bluetooth krabičce" ELM 327 je napsáno, že podporuje všechny OBD2 protokoly. Z toho by asi mohlo logicky plynout, že by nemuselo stačit, aby jiné protokoly uměla aplikace, co bude číst z toho 16ti pinového portu, ale je možné, že i přímo ten kabel, co se strčí do konektoru musí podporovat starší protokoly. Jen tak logicky mě napadá, že by třeba mohly být nějak nestandardně uspořádané ty jednotlivé piny. Nicméně zase na druhou stranu jsem někde četl, že tato krabička normálně komunikuje s VAGem, jen mě teď napadá, že nevím u jakého auta to bylo. Takže závěrem: všechno směřuje k tomu, že spojení Felície přes bluetooth s telefonem není žádným způsobem možné (pokud někdo nevlastní Felícii, která by měla standardní OBD2 a to asi moc pravděpodobné není :-) ). Kdyby někdo vymyslel aplikaci, co to dokáže, musel by asi možná někdo jiný zase vyrobit nějakou jinou krabičku, co by bluetooth vysílala (nebo vymyslet návod na samodomo redukci pro ELM krabičku aby popřehazovala polohu pinů). Tím tato možnost pro Felícii asi definitivně padá. I když české hlavy... nebo slovenské hlavy... jiným hlavám moc nerozumím díky slabým znalostem jazyků :-)

2.2.12, 09:47
Pspvek Reklama

no nevím, jestli by pak nebylo pro český ručičky jednodušší udělat BT modul pro vysílání přímých signálů od vstřikovačů a čidel... Pak by to byl univerzál nejen na Felicii :)

2.2.12, 12:23

Dostal jsem odpověď od pana Hawkinse, který vyvíjí Torque. Správně vyhodnotil, že to je likely VAGCOM then - that's not an OBD2 protocol, (tedy, že to bude něco na VAGCOMu a že to není OBD2 protokol) a napsal, že pracuje na přidání podpory pro toto do své aplikace. Doufá, že se to někdy později objeví v aktualizaci :-) Takže ještě to není úplně ztraceno, budeme držet palce ať se to povede. Podle toho mailu to asi není zas až taková brnkačka, ale pracuje se na tom a to je pozitivní.

2.2.12, 18:05

Papi píše:
no nevím, jestli by pak nebylo pro český ručičky jednodušší udělat BT modul pro vysílání přímých signálů od vstřikovačů a čidel... Pak by to byl univerzál nejen na Felicii :)

viz. my homepage :)
http://jedla.4fan.cz/auto/palubni_pocitac/palubak.php

nic není problém když má člověk odhodlání, znalosti a fůru času... čistě teoreticky by bluetooth modul nebyl problém ale je to další fůra času vývoje a nemám nic s androidem a bluetoothem a neumím na takové OS dělat programy...

nicméně... můj palubák rozhodně nevychází na 3a více tisíc...

Naposledy upravil big.jedla dne 15.8.13, 18:50, celkově upraveno 1

2.2.12, 19:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Na ten už jsem narazil, ale i když mám elektro školu, nevím jestli bych dosáhl takhle pěknýho výsledku.. Co by stála výroba u tebe? :)

Právě to zobrazování je trochu problém, osobně by se mi nejvíc líbilo mít okamžitou spotřebu jako další budík, a to je na docela velkým barevným displeji docela pěkně realizovatelný (fyzicky by byl asi problém odhadnout správnej rozsah) :)

4.2.12, 14:36

potřebuji pomoc mám palubní počitač ve felině ale mam tam zapojen jen zluty kabel nevím kde mam sehnat ty další kabely kdo mi pomůže díky za pomoc pište na rada.dv@seznam.cz díky :)

22.3.12, 18:10

Alfi píše:
Dostal jsem odpověď od pana Hawkinse, který vyvíjí Torque. Správně vyhodnotil, že to je likely VAGCOM then - that's not an OBD2 protocol, (tedy, že to bude něco na VAGCOMu a že to není OBD2 protokol) a napsal, že pracuje na přidání podpory pro toto do své aplikace. Doufá, že se to někdy později objeví v aktualizaci :-) Takže ještě to není úplně ztraceno, budeme držet palce ať se to povede. Podle toho mailu to asi není zas až taková brnkačka, ale pracuje se na tom a to je pozitivní.

No už prešiel nejaký čas čo ti ten pánko odpísal, neskúšal si odvtedy či to nebude ne felde fungovať?

14.4.13, 10:00

radek12 píše:
potřebuji pomoc mám palubní počitač ve felině ale mam tam zapojen jen zluty kabel nevím kde mam sehnat ty další kabely kdo mi pomůže díky za pomoc pište na rada.dv@seznam.cz díky :)

Rieši sa to tu každé 3 týždne,tak hľadaj Palubny počítač

http://www.sptech.sk/

14.4.13, 11:04
Profil Zobrazit autorovy stránky

Také se připojuji k dotazu, vyzkoušel někdo? Případně jak jste vlastně zapojili "elm327" do felicie, já podle těch obrázků z e-bay mám pocit, že to tam ani nebude pasovat :wink:

20.4.14, 10:51
Ignorant pravidel

vcera sem skousel ve Felde ELM 327 - vyskouseno asi 10 programu a ani jeden nefungoval - no vastne fungovaly asi 2 ale ukazali mi jen napeti v palubni siti
Stego > ses si jistej ze si koukal na spravnej konektor ?? OBD zasuvka je ve felde vedle pojistkoveho panelu

20.4.14, 11:37

Jo jsem si jistý, ale asi jsem se špatně podíval na internetu :) (tam mi to z obrázku moc patrné nebylo :wink: )
Takže když to nefunguje tak nic, i tak moc díky za odpověď.

30.4.14, 12:01
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3