Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 11:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 topí jen za jízdy 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: topí jen za jízdy
No právěže si pamatuju, že byla i pumpa nová, dělal mi to známý, co se tím dlouho živý, tak věřím, že to bylo vpoho, teda jestli se neunavila.

4.2.12, 10:31
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Nebo jestli se neunavil známý...

4.2.12, 10:44

obcas se taky stane ze se plastove kolo utrhne na hrideli a protaci se, zalezi co ste tam dali, kazdopadne jednoducha diagnostika jak sem psal, je treba vedet co presne je pricina toho ze to netopi, zda jsou to otacky motoru

4.2.12, 11:39
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak on i termostat má snadnou diagnostiku...

4.2.12, 12:32

kdyby to byl termostat, tak to snaze zahreje kdyz stoji

4.2.12, 20:18

jak se to ohrejva? dlouho nebo normalne?

pred 14 dnema jsem to resil, vymenil jsem pumpu a mela dost ubrouseny vrtule od ty vody - kavitacni opotrebeni

po montazi novy pumpy se to dost zlepsilo, ale pak z majitele jeste vypadlo, ze kdyz sjizdni dlouhej kopec na neutral, tak ze mu pada teplota, tak se vymenil termostat a OK

ale na tu pumpu jsem teda koukal, zlepsilo se to znatelne, ale po porovnani s dalsi oktavkou to topilo stejne min

4.2.12, 20:46
Profil ICQ

Tak jsem včera zkusil to s tou pumpou a bylo to tak, že na volnoběh prostě netopí a když přidávám plyn, tak topí, takže říkáte, že by to měla být spíš ta pumpa než termostat ? Je třeba ještě nějaká jednoduchá diagnostika toho termostatu ?

5.2.12, 13:20

vypada to na pumpu, ale jak rikam, ja jsem potom menil i termostat...mas to 2 sroubky a 2 kila za termostat...ale videl bych to na pumpu

5.2.12, 17:34
Profil ICQ

No, zasadni vec ktera se stane pri poruse termostatu je tato

1. moznost termostat neotevira nebo pozde.....motor se prehriva, je naopak problem s chlazenim, topeni funguje vetsinou vice nez dobre
2. moznost termostat je stale otevren nebo otevre brzy......motor se naopak podchlazuje a nedosahne provozni teploty a topeni pak topi slabe a to zvlaste ze jizdy kdy se naporem ochlazuje chladic a teplota motoru tak klesa, naopak pro stani a nastartovanem motoru by topeni melo topit lepe protoze chladic neni ochlazovan naporem vzduchu jako pri jizde

naopak problem vodnich pump je ten ze ureznou lopatky nebo se protoci cele obezne kolo na hrideli a pumpa tak neni schopna dodat potrebny tlak kapaliny

vysledek je ten ze prave pri volnobehu kdy ma pumpa male otacky, v systemu voda necirkuluje jak je treba a topeni nedostava dostatek horke vody a proto netopi, zvysenim otacek uz dojde k cirkulaci vody a tim se topeni ohreje, stejny problem je i s dodavkou vody do chladice takze za nedlouho zacnes mit problem i s chlazenim protoze vode nebude dobre cirkulovat a zacne se to prehrivat, ted jsi jeste ve stadiu kdy uz cerpadlo neni schopno dodat obeh vody na volnobeh ale pri vyssich otackach uz ano, chladic ma take vetsi prumery hadic i kanalu uvnitr takze ztraty jsou v tomhle miste mensi nez v radiatoru topeni a proto ti chlazeni zatim funguje, ale problem se bude zhorsovat

zaver, termostat v podstate s timhle problemem nema moc co delat, pokud se motor zahreje na provozni teplotu a nedochazi k prehrivani zatim bych jej neresil, snad se to popsal srozumitelne

5.2.12, 21:26
Profil ICQ

Dekuji moc Jiri za vycerpavajici odpoved, z toho plyne, ze by to mela byt skoro urcite ta pumpa. Menena byla loni, tak treba to byl spatny kus, to se dozvime pri blizsim ohledani. Dival jsem se, ze stoji 500-2000,- Ted me jeste napada, ze kdyby slo o vadu materialu nebo tak, tak by se na to mohla vztahovat zaruka, nebo ne ? Delal mi to znamy, co se tim zivi, tak namontovany by to melo byt spravne.

6.2.12, 12:06

znamy, co se tim zivi...je to automechanik, nebo traktorista, co po praci fusuje v dilne? ;)

na ty pumpe neni moc co zkazit, jestli netece, tak za to on nemuze (pokud ji teda vymenil)...

uz jsem to nekolikrat resil - oktavka TDI varila, 1,820V varila, fabia 1,416V netopila na volnobeh, octavia 1,6sr netopila na volnobeh

6.2.12, 21:29
Profil ICQ
Mistr mechanik

na ty pumpe neni moc co zkazit, jestli netece, tak za to on nemuze

uber

je plastová odlomí se celá nebo se se poláme z částí topí netopí jak kdy prohání vodu podle poškození , přibidou ti leta a zkušenosti uvidíš sám miloš

6.2.12, 21:59

milos: ja myslel na montazi ;)

7.2.12, 19:09
Profil ICQ

sakra to zase někdo potřeboval ušetřit tak udělal plastovou pumpu??? zlaté naše vraky s nesmrtelnou kovovou pumpou :D
tak termostat by poznal jednoduše podle teploty chladiče ne? dokud na budíku nebude 90 tak nesmí být chladič teplý... ale vtomhle mrazu bude čekat půl hodiny než se to ohřeje aby termostat otevřel...

mimochodem vím že to je OT ale neměli by jste nějaký rychlý typ na houpání volnoběhu na Fabii 16V/74kW?? V pátek se na to jdu podívat - je to auto tchýně a popis problém je že houpe volnoběh bližší informace člověk nedostane. Můžu se kouknout počítačem do závad jestli tam není něco... a případně zkontrolovat teplotu motoru jestli čidlo nekecá... ale když toto bude OK tak na co bych se mohl ještě kouknout? Svíčky tam byly nové tak 4měsíce zpátky. Klapku jsem bez demontování čistil já někdy v listopadu.

8.2.12, 18:35
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Junior TW team

Tak dokud to lidi kupujou(plastový vrtule pump), tak to výrobci budou dělat, dá se koupit i kovová.
No a rozvodovej řetěz by se správně neměl, pokud se použije a pak povolí už neměl znovu nasazovat.

8.2.12, 19:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další