| Autor |
Zpráva |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
 Re: Varok- fávo Solitaire 94
jestli to bylo na me tak sem si to blbe precetl, svoji odpoved beru zpet !!
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 12.2.12, 21:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
varok
|
Ne Lucas, to bylo na Crowaka. Nadává mi tu do zhulenců a ani neumí číst. Celou dobu se bavím o čepu na rameni. Čepy řízení jsem jen psal, že jsem kontroloval, jestli nemají vůli, jestli nejsou vymlácené, ale nic jsem nepsal o tom, že bych je měnil.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 12.2.12, 21:41 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
keď si terz vymenil tie gumové objímky čo držia riadenie drží na tom na pevno  že či to nemá aj tak vôľu, čo by tvoj problém vysvetlovalo...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 13.2.12, 08:43 |
|
 |
|
varok
|
Zkoušel jsem to z kamarádem a vypadá to, že už se to nehýbe. Předtím se to hýbalo asi 0,5mm na kařdou stranu, nyní už nic. Alespoň to není vidět. Už jsem to psal asi pětkrát, ale raději to zopakuji. Prostě jedu rovně. Volant je normálně rovně. Začnu zatáčet třeba prudce vlevo, jde to hrozně jemně, tedy lehce a zdá se mi, že musím volantem točit více než je potřeba, ale možná že je to jen pocit. Potom by se měl volant, tedy řízení vráti do původní polohy, ne? Mě to udělá, ale jen kousíček a zbytek musím dotočit a dorovnat ručně. To už ale jedu rovně, ale volant je jemně nalevo. Když otočím zase naopak napravo, opět to samé, musím dorovnat ručně a zase to jde lehounce. příčka potom zase i při jízdě rovně směřuje jemně doprava.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 13.2.12, 21:02 |
|
 |
|
XindlCZ
|
Přesně tohle se mi stalo i na Feldě, po tom, co jsem si nechal vyměnit přední tlumiče s uložením. Volant se nestáčel do rovna a zůstaval po stranách ze kterých se vracel. Na geometrii mě známej vysvětlil, že to dělá náklon tlumičů a že pokaždé to sedí krapet jinak, když se to vymění. Seřídil podle toho geometrii a bylo to lepší, ale né úplně... časem si to sedlo a přestalo to. Každopádně pořád to má snahu jít lehce ze středové polohy. Což znaměná, že to mimo jiné můžou dělat silentbloky na áčkách, protože pokud jsou měkké (jakože na Feldě je mám), nebo už je po nich ho**o, tak se kolo vyklání ven... jede to po hranách a má to tendenci se stáčet. Skákni na geometrii a oni ti řeknou co tam nesedí. Kromě toho, pokud měníš čepy i na rameni, měl by jsi tam zajet... všechny výrobky nejsou stejné a hlavně, nevím jak u tebe, ale já mám ty díry v rameni o něco málo větší a po povolení s tím čepem lze tak o 1mm hnout... což už je na geometrii smrtelná míra. Já to taky neřeším, protože mám všechno na Formanovy vytlučené a lítají mě tam kola jak ho**o v záchodě  ... takže by mě na geometrii poslali do pr...  . Ale pokud to chceš mít cajk, tak si tam zaskákni, těch 300Kc za to stojí.
|
| 15.2.12, 23:07 |
|
 |
|
varok
|
Tak mockrát děkuji za radu. Já už jsem z toho v prdeli. Dnes ráno u nás bylo asi 20cm sněhu, všechno klouže a když je tak rozjebané řízení, to je potom smrt. Díry na šrouby kulových čepů v ramenech jsou docela těsné, ale asi to tu geometrii chce. Já to chci celé v předu vyměnit, ale zatím mám jen nápravnici, na zbytek nejsou peníze. No, pár lidí mi právě tady napsalo i jiní řekli, že to můžou dělat právě kulové čepy na ramenech, horní uložení předních tlumičů. Čepy řízení jsou zatím dobré, vytlučené nejsou. Když nad tím ale tak přemýšlím, co jsi napsal, tak to možné je. Pokud by jely přední kola jen po hraně, tak to má menší tření při otáčení, proto to jde točit tak lehounce. Není to prostě dobré, když člověk jede, volant se otáčí na strany skoro sám, navíc to člověk musí pořád dorovnávat a když to teď všude tak klouže, prostě o hubu.
|
| 16.2.12, 18:00 |
|
 |
|
XindlCZ
|
Jezdí se s tím jako na sáňkách, drobí se z toho plechy, žere to jak tank, mrzne v tom až praští... co je to  ... Škoda Favorit  . Vítej v klubu "ještě to jede", tak to přece nevyhodím 
|
| 16.2.12, 21:41 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já geometrii nastavoval metrem a jak se mi jezdí 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 16.2.12, 22:06 |
|
 |
|
XindlCZ
|
A občas ostříháš ty drátky co ti trčí z pneumatik a frčíme dál že?  ... je vidět, že patříš taky do našeho klubu 
|
| 16.2.12, 22:17 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ted to mam v toleranci předtim to o 5cm nesedělo
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 16.2.12, 22:18 |
|
 |
|
paži
|
o tom tady raději nemluvte, za chvilku si to přečtou místní hrotiči, kteří by vám za to nejraději roztrhali občanku 
|
| 16.2.12, 22:21 |
|
 |
|
varok
|
Po výplatě zkusím tedy zajet na geometrii a tam my snad řeknou kdyžtak co mám opravit, kdyby to nebylo v cajku. Sice u nás geometrie nestojí 300,- kč ale nějakých 700-1000,- kč ale obětuji to.
|
| 17.2.12, 21:32 |
|
 |
|
XindlCZ
|
Cože?  To je síla... teda, ty tři stovky jsem taky přehnal, koukám, že jsem platil skoro čtyři kola. Ale 700-1000Kč?! ... to už se ti pomalu vyplatí zajet si do Brna 
|
| 17.2.12, 23:44 |
|
 |
|
varok
|
Kdysy, když jsem dělal v Ostravě- Martinově tak kousek odtamtud byl takový malý servis a tam chtěli kolem 400,- kč. Byla to ale ještě stará klasická jen se světýlkem a tupnicí před autem. To už je asi 3 roky zpátky. Nedávno jsem se ptal v Barumce, tam chtějí 900,- kč a v jednom pneuservisu chtějí něco přes 700,- kč. Zatím jsem nikde levnější nenašel. Poradí nějaký Havířovák?
|
| 19.2.12, 13:22 |
|
 |
|
Jarda S.
|
XindlCZ píše: Cože?  To je síla... teda, ty tři stovky jsem taky přehnal, koukám, že jsem platil skoro čtyři kola. Ale 700-1000Kč?! ... to už se ti pomalu vyplatí zajet si do Brna  jo lejzrová geo tak stojí, hold má pořizovačku přes půl mega tak se musí zaplatit 
|
| 19.2.12, 16:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |