Chyba 519 prosim presne vysvetleni
Autor |
Zpráva |
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Chyba 519 prosim presne vysvetleni
presne, ale vedet i co ta chyba znamena uz je horsi > ale nejhorsi je ze to obcas neumi ani skoleni mechanici ve znackovych servisech
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
27.2.12, 11:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
badopes
|
jak školení? malo kde je školení a hlavně to toho dotyčného musí bavit a mít snahu. To. že si přečtou DP, a tam je psáno- připojte VAG----načtětě to, nebo ono, a vyměňte díl ten a onen, to je málo. A oni mění, a zákazník solí a solí a je přesvědčen že nic lepšího pro auto udělat nemůže, přece ho dal do autorizovaného servisu., Na druhou stranu za ty peníze které ten mechoš dostane, ne to co platíš ty za hodinu, se není čemu divit, že to vypadá jak to vypadá. Problém, že tato situace je všude,ne jen s auty.
|
27.2.12, 12:06 |
|
|
Akiro
|
prave proto jsem si jeste poridil vag a proto jsem i na tomtu foru chci se od vas necemu priucit
_________________ Felicie 1.3 MPI 1997,elektronika audio,veskere svetelne upravy na autech nebojte se zeptat(moje prace a faro v avataru)
|
27.2.12, 12:54 |
|
|
MartinK72
|
Bohužel, dnes je ve značkových servisech situace taková, že automobilky v DP uvádějí jakým způsobem se to a to diagnostikuje, jak se to a to vyměňuje nebo opravuje a zda se smí to a to opravit nebo pouze vyměnit. A jiný postup je prakticky zakázán. A právě k tomu funguje systém školení, říci mechanikům ne jak to mají opravit, ale jak to nesmí opravit. Respektive jak výrobce vozu přikazuje řešit daný problém. Tím pádem kolegům ve značkových servisech poněkud korodují mozky, tedy až na výjimky, kdy je jejich práce baví a opravdu vědí co dělají. Takže když jim tam člověk přijede s něčím co není v DP, otevřou kapotu a béééééé!
|
27.2.12, 12:55 |
|
|
MartinK72
|
@Akiro To tě šlechtí.
|
27.2.12, 13:04 |
|
|
Akiro
|
jeste dotaz muze to mit vliv tak na spotrebu?to cidlo
_________________ Felicie 1.3 MPI 1997,elektronika audio,veskere svetelne upravy na autech nebojte se zeptat(moje prace a faro v avataru)
|
27.2.12, 14:12 |
|
|
MartinK72
|
To má vliv na spotřebu. ECU si signál ze snímače tlaku nahradí, ale není to ono. Většinou se vstřikuje o něco více paliva než by odpovídalo stechiometrické směsi, motor hlavně v přechodových režimech blbne.
|
27.2.12, 14:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Akiro píše: badopes diky za materialy urcite pictu.To cidlo tlaku je vzadu na dvou sroubech pod deklem sani? to kombinované čidlo je vzadu na sání pod deklem na dva šroubky, ty máš vytáhnout konektor zapnout klíček a kontrolovat plus zda jde do čidla napájení, hapruje pak i teplota nasávaního vzduchu, když měříš o napájení musíš hýbat s drátama a dívat se na voltmetr, zkus i na řj motoru vysunout ten kratší přední konektor a zasun, čidlo vytáhni ven a vyčiti ho sprejem na klapky prostříkej a opatrně profoukej, to zde popisova kristensen jak po vyčistění tohoto čidla vyřešil problém neřešitelný
|
27.2.12, 17:17 |
|
|
MartinK72
|
Bez napájení by mu to vypisovalo i chybu snímače teploty vzduchu, ale zkusit to může. I s tím čištěním. Ale nevím, nevím...
|
27.2.12, 17:34 |
|
|
Akiro
|
parada diky pane slovacek a i Martine zkusim zitra a pak reknu
|
27.2.12, 21:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
MartinK72 píše: Bez napájení by mu to vypisovalo i chybu snímače teploty vzduchu, ale zkusit to může. I s tím čištěním. Ale nevím, nevím... musíš napsat číslo chyby 519 je právě chyba napájení zkrat na plus
|
27.2.12, 21:42 |
|
|
Akiro
|
doufam ze to bude jen kabel nebo cidlo a ne neco horsiho
|
27.2.12, 21:58 |
|
|
MartinK72
|
slovacek.milos píše: MartinK72 píše: Bez napájení by mu to vypisovalo i chybu snímače teploty vzduchu, ale zkusit to může. I s tím čištěním. Ale nevím, nevím... musíš napsat číslo chyby 519 je právě chyba napájení zkrat na plus Ano, 519 je zkrat na kostru nebo na plus nebo žádný signál snímače tlaku. Jenže kdyby mu tam přes konektor nešel proud vůbec, hlásilo by to určitě i chybu 523, tedy zkrat nebo chybějící signál čidla teploty vzduchu.
|
27.2.12, 22:42 |
|
|
Akiro
|
ano je tam jen chyba 519 nic vic
|
28.2.12, 08:04 |
|
|
Akiro
|
po vycisteni se chyba objevuje jen obcas a napeti je 5v napajeci
|
29.2.12, 12:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|