Problikávání mazání, rychlá ztráta oleje
Autor |
Zpráva |
P4V3LS
|
Problikávání mazání, rychlá ztráta oleje
Zdravím, prosím o radu. Mám Fávo 90, karbec, bez úprav, najetejch zhruba 140t a při volnoběhu 800 - 900 ot/min, někdy i při nízkých otáčkách při zařazené rychlosti problikává mázání, někdy i souvisle svítí, ale když tam mám okolo 1200 ot/min, je to v pořádku, přitom olej sahá do půlky rysky měrky. Zhruba před 14 dny jsem doléval 0,5l oleje (Mogul 15W40) a dneska už je ryska opět v půlce, ujetých zhruba 30 km, ovšem nejsem si zcela jist, jestli olej byl až na hranici max. rysky. Pod autem žádné velké skvrny nejsou, malá skvrnka o velikosti 5 kč občas po autem najdu. Čím by to mohlo být? Výměnu oleje jsem neprováděl, a ani nevím, kdy poslední výměna byla provedena, předchozí majitel zemřel a dědicové o autu nic nevěděli. Mohlo by to mít s tímto souvislost? Děkuji
|
26.2.12, 08:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
JeeRKa
|
Re: Problikávání mazání, rychlá ztráta oleje
když koupím auto o kterém nic nevím ... výměna provozních kapalin je zamozřejmost....
stejný problém mi na š 120 dělalo vadné gufero klikové hřídele ...
_________________ Škoda RAPID - 135 (1988)Jeden z 1 272 kusů ! Fotky BMW E36 318i touring (1996) Jeden z miliónů křápů ... Fotky Manet Korado (1998) - Puch Supermaxi Fotky + Babetta 210 (1986) - Pekelný stroj Fotky
|
26.2.12, 09:40 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jestli to favo mel nejakej dedula, tak bych se nedivil, kdyby tam byl 5 let stary oil. Tim padem muze byt zasrany saci kos. Jinak samozrejme po koupi auta je nutnost vsechny kapaliny vymenit... Pokud netece na zem, asi ho ten motor zere. Jak to vypada pod vikem ventilu?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
26.2.12, 12:21 |
|
|
JeeRKa
|
muze byt zamaraseny cely motor ... chce to podivat se dovnitr jak to vypada
_________________ Škoda RAPID - 135 (1988)Jeden z 1 272 kusů ! Fotky BMW E36 318i touring (1996) Jeden z miliónů křápů ... Fotky Manet Korado (1998) - Puch Supermaxi Fotky + Babetta 210 (1986) - Pekelný stroj Fotky
|
26.2.12, 12:29 |
|
|
JeeRKa
|
pri vymene oleje bych sundal vanu a podival se na saci kos atd .... nove tesneni je samozrejmost
a dotahnout predepsanym zpusobem .... najdes ho tady nekde
|
26.2.12, 12:30 |
|
|
P4V3LS
|
Pod víkem... no... docela černota Je to celkem dost černý, žádnej bordel na tom ale není vidět. Blok motoru je celkem dost poblitej od oleje, ale nepřijde mi, že by to bylo čerstvý, takže to snad těsní.
|
26.2.12, 12:41 |
|
|
P4V3LS
|
mrkněte na fotky (pod fotkami svíček) http://pcps.wz.cz/
|
26.2.12, 13:23 |
|
|
P4V3LS
|
Tak co ty fotky ventilů? Je dost drastický?
|
26.2.12, 19:34 |
|
|
JeeRKa
|
viděl jsem sice horší oleje, ale ten tvůj je taky dost chuťovka ..... Nevím co všechno zvládneš .. ale s trochou šikovnosti se dá alespoň vypustit olej, sundat vanu, očistit od usazenin ..... vyčistit síto sacího koše ... (lepší je ho sundat a propláchnout nějakým čističem/odmašťovačem) ... dosedací plochy pořádně očistit a dát nové těsnění ( http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=128 pár dobrých rad najdeš tady ) ... taky je dobré si seřídit ventily když už máš ten dekl dole ( http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=55) pokud nový olej nepomůže, zkontroloval bych spínač tlaku oleje ... jestli není zamarasený .... no ale chtělo by to asi hlavně zjistit kam ti ten olej mizí ... jestli ho žere motor (přes gufera ventilů, těs. pod hlavou, pístní kroužky atd) nebo jestli ti neuniká guferem klikovky mezi motorem a převodovkou (může se tam hromadit, proto nekape na zem) ... edit: fuj jak koukám na ty svíčky .. ty jsou z toho motoru??? prostuduj toto ( http://stekly.wz.cz/svicky.html)
|
27.2.12, 13:27 |
|
|
P4V3LS
|
Ano, ty svíce jsou z toho. No, něco zvládnu, každopádně mě vždy jistí kamarád servisman. Berme to z hlediska, že se mi do auta nechce moc rvát, nemám tušení, na kolik by přišlo přetěsnění apod, sice teda bez práce, tak nevím, co je výhodnější, jestli to přetěsnit či jinak opravit, nebo každý měsíc dolévat trochu oleje.
|
27.2.12, 15:57 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ono zalezi jestli to auto bude mit nejaky delsi zivot, pokud ne tak jenom obcas dolit olej, pokud ma par let jezdit tak radsi pretesnit
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
27.2.12, 15:59 |
|
|
P4V3LS
|
Jo, zapomněl jsem to úplně napsat... Technickou to má někde do 3/2013, myslím, že pak likvidace, nebo alespoň konec provozu v mých rukách.
|
27.2.12, 16:01 |
|
|
MartinK72
|
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=55Docela jsem se zasmál, no. Autor toho článku je zřejmě Superman, štelovat takhle rychle ventily. Navíc mu zřejmě zůstalo utajeno, že motoru se sériovou vačkou se ventily za tepla NESEŘIZUJÍ!
|
27.2.12, 16:46 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
dole je napsany Ing. Dymovský tak si to muzes domyslet
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
27.2.12, 16:50 |
|
|
P4V3LS
|
Tak jsem udělal hokus pokus. Motor jsem z nejhoršího otřel hadrem od oleje a teďka jsem se koukal, jestli je zase špinavý. Ano, už se začíná opět špinit. Teče to u šroubů hlavy, takže nejspíš vadné těsnění. Jak sundat hlavu? Nikdy jsem ji sundanou neměl. Mám strach, že ukroutím šrouby :/
|
27.2.12, 18:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|